סגן נשיא סין וואנג צ'ישאן יגיע לביקור ראשון בישראל
לכלכליסט נודע כי סגן הנשיא יתארח בוועידת החדשנות ישראל־סין. מדובר באיש הממשל הבכיר ביותר שהגיע לארץ
סגן נשיא סין וואנג צ‘ישאן צפוי להגיע לביקור בישראל בחודשים הקרובים, כך נודע ל“כלכליסט“. מדובר בביקור של איש הממשל הסיני הבכיר ביותר בישראל מזה לפחות עשור. וואנג נחשב ליד ימינו ואיש אמונו הקרוב של נשיא סין שי ג’ינפינג ואחד המנהיגים החזקים ביותר בסין כיום. וואנג צפוי להגיע לישראל כדי להשתתף בכינוס השנתי של ועידת החדשנות המשותפת ישראל־סין. תאריך סופי לכינוס טרם נקבע אך בשגרירות ישראל בבייג׳ינג מעוניינים כי הוא יתקיים בחודשים נובמבר או דצמבר השנה.
- "ארה"ב היא כמו שור בחנות חרסינה סינית שמפר בגסות את חוקי הסחר הבינלאומיים"
- סין נסוגה: מדוע לא תטיל מכס על נפט אמריקאי?
- גוגל בנתה "רשימות שחורות" עבור מנוע החיפוש הסיני שלה
מלחמה בשחיתות
וואנג כיהן מאז 2012 ועד לחודש מרץ האחרון בתפקיד הרגיש של ראש הוועדה הממונה על המלחמה בשחיתות, ולמעשה ניהל את מסע המלחמה בשחיתות המאסיבי עבור נשיא סין. במרץ מונה לתפקיד סגן הנשיא עם סמכויות על בתחום מדיניות החוץ של סין.
וואנג, בעל ניסיון רב בהתנהלות מול ארצות הברית, נחשב לדמות מפתח הפועלת מאחורי הקלעים בכל הנוגע למלחמת הסחר המחריפה בין שתי המדינות. לפי ה"וול סטריט ג‘ורנל", וואנג נפגש במאי האחרון בבייג‘ינג עם אמריקאים בכירים, ביניהם מנכ“ל טסלה אילון מאסק וראש עיריית שיקגו רם עמנואל, בניסיון למתן את הביקורת האמריקאית כלפי סין.
הביקור בישראל יהיה אחד הביקורים הראשונים שלו בחו“ל מאז נכנס לתפקיד, אחרי שבמאי ביקר ברוסיה, שנחשבת לבעלת ברית חשובה של סין; ובבלארוס. לפי פרסומים וואנג אמור היה להגיע לביקור בארצות הברית ביוני אך הביקור לא התקיים, כנראה בשל ההחרפה ביחסים הכלכליים.
שדרוג יחסים עם ישראל
ל“כלכליסט“ נודע כי וואנג מונה לאחרונה ליו“ר משותף של ועידת החדשנות המשותפת ישראל־סין מהצד הסיני. והחליף בתפקיד את ליו יאנדונג, סגנית ראש ממשלת סין, כך שמדובר בשדרוג משמעותי של הדרג המייצג את סין בוועידה. השדרוג משקף את החשיבות שמייחסת סין לחדשנות הישראלית ואת היחסים הכלכליים המתחזקים בין שתי המדינות.
מהצד הישראלי משמש ראש הממשלה בנימין נתניהו, המכהן גם כשר החוץ, כיו“ר משותף של הוועדה. ועידת החדשנות המשותפת לישראל וסין היא כינוס שנתי שהתקיים לראשונה בבייג‘ינג ב־2015 ומאז מתקיים לסירוגין בישראל ובסין. הוועידה מאורגנת מהצד הישראלי על ידי משרד החוץ ומהצד הסיני על ידי משרד המדע והטכנולוגיה של סין. מהצד הישראלי משתתפים בוועידה נציגים ממשרדי ממשלה וגופים ממשלתיים כמו המועצה להשכלה גבוהה, הקרן הלאומית למדע ואוניברסיטאות משני הצדדים.