הקרב על חוק חדלות פירעון: אורנשטיין לא שש לוותר על כוחו
לפי המצב כיום, כל שופט פועל כרצונו ויכול למנות שוב ושוב את אותם עורכי דין למפרקים בלא הסבר. לפי החוק החדש, בכל תיק שבו נדרש מינוי בעל תפקיד, השופט יוכל לבחור בין 5-3 מועמדים שיציע הכנ"ר. נשיא המחוזי ת"א הביע את מורת רוחו מהמהלך
לפי החוק החדש, בכל תיק שבו נדרש מינוי בעל תפקיד יציע הכנ"ר שלושה־חמישה מועמדים, ומהם יבחר השופט. מי שאינו מרוצה מהשינוי שמעביר כוח לכנ"ר הוא אורנשטיין, שהביע את דעתו בכמה הזדמנויות בעת האחרונה. בכנס הלשכה במאי אמר אורנשטיין ש"יש לבצע רוויזיה בחוק חדלות פירעון החדש לפני כניסתו לתוקף".
הוא טען שהוא צופה בעייתיות רבה והסביר שמינוי בעל התפקיד הוא למעשה הדבר החשוב ביותר להצלחת ההליך, ובית המשפט "צריך לסמוך" על בעל התפקיד שהוא מינה. לדבריו, החוק החדש מכתיב לבית המשפט מי ימונה. אמנם החוק מאפשר לשופט לא לבחור באחד ממועמדי הכנ"ר, אבל אז הוא יידרש לנמק. "היעלה על הדעת שבית המשפט יעליב אדם כי הוא לא מתאים לשמש בעל תפקיד בתיק כזה או אחר?", שאל אורנשטיין.
בכנס שהתקיים בשבוע שעבר באילת, המשנה לנשיאת בית המשפט העליון חנן מלצר מאוד לא אהב את הביקורת שמטיח אורנשטיין בחוק החדש: "על שופטים מכהנים להיזהר במתיחת ביקורת פומבית על המחוקק לאחר שהליך החקיקה הושלם", אמר מלצר.