ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

FoodTech 2018

מנכ"ל Yarok Microbio: "הטכנלוגיה שלנו מאפשרת לחברות מזון לדעת מהר על הימצאות זיהום"

יונתן סיארה בכנס FoodTech של "כלכליסט": "שיטות הבדיקה הנוכחיות לזיהוי בקטריות של סלמונלה ובקטריות שונות במזון הןי איטיות והתוצאות מגיעות כשהמוצרים כבר על המדף והרבה פעמים אחרי שהם נאכלו, הדבר מאוד מסוכן ומביא להפסדים גדולים מאוד בתעשייה"

נעמי צורף 20:0108.08.18
"שיטות הבדיקה הנוכחיות לזיהוי בקטריות של סלמונלה ובקטריות שונות במזון הן יותר מדי איטיות והתוצאות מגיעות כשהמוצרים כבר על המדף והרבה פעמים אחרי שהם נאכלו, הדבר מאוד מסוכן ומביא להפסדים גדולים מאוד בתעשייה", כך אמר יונתן סיארה, מנכ"ל חברת Yarok Microbio מפתחת טכנולוגיה לאיתור חיידקים מזהמים במזון תוך מספר שעות בודד, באירוע בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף עם תנובה.

 

חברת Yarok Microbio פיתחה בדיקה שמספקת תוצאות תוך שעות ספורות לדוגמה, אי.קולי תוצאות תוך 4.5 שעות, סלמונלה תוך 6 שעות וליסטריה תוך 8 שעות. זאת, בשונה מהשיטה הנמצאת בשימוש כיום שיכולה לספק את הנתונים האלו תוך כמה ימים. החברה פיתחה ערכת בדיקה אותה ניתן להפעיל עם אמצעי מעבדה תקניים שקיימים כיום בכל מעבדת בדיקת מזון. השימוש בטכנולגיה יכול להקטין את מקרי המוות בעולם כתוצאה ממזון מזוהם וכן להקטין את כמות המזון הנזרק במסגרת הייצור.

 

מנכ"ל חברת Yarok Microbio, יונתן סיארה מנכ"ל חברת Yarok Microbio, יונתן סיארה צילום: אוראל כהן

 

 

"הפתרון שלנו הוא טכנולוגיה חדשה שמביאה לתוצאות ראשוניות תוך פחות משעה ולתוצאה סופית תוך זמן של משמרת עבודה אחת", אמר סיארה. "אנחנו מאפשרים לחברות המזון לדעת מהר ככל האפשר על הימצאות הזיהום וכך הן יכולות לנקוט באמצעים במהירות: להחליף חומרי גלם, לעצור את שילוח המוצר או כל דבר אחר שצריך". סיארה הדגיש כי השימוש בטכנולגיה יכול להקטין את מקרי המוות בעולם כתוצאה ממזון מזוהם וכן להקטין את כמות המזון הנזרק במסגרת הייצור.

 

סיארה הסביר כי הטכנולוגיה של החברה מהירה כל כך כיוון ששיטת העבודה שונה מהשיטה שנמצאת כיום בשימוש. "החלטנו להתמקד בפיתוח תוכנה עם כלים מעבדתיים שכבר קיימים בשוק. מבחינת המבנה זו טכנולוגיה בסיסית שמיושמת בתחומי מזון שונים בסוג של אפליקציה שכבר פיתחנו על ירקות וחלב מפוסטר ובנוסף לזה פיתחנו אפליקציה שמאפשרת לעשות בדיקות בחלל העבודה בתוך המפעל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x