FoodTech 2018
מנכ"ל תנובה: "אנחנו צריכים לוודא שארגון לא ידחה את תשתית החדשנות"
איל מליס סיפר באירוע פודטק של "כלכליסט" על הקמת מערך החדשנות של תנובה: "לקחנו את החברה וחיברנו אותה לסטארט-אפים, אבל בחדשנות יש גם בעיה וצריך לוודא שלא יווצרו מחלות"
"אנו החלטנו בסוף 2017 להקים מערך חדשנות בתנובה לאחר שלא עסקנו בכך במשך שנים", כך אמר היום (ד') אייל מליס מנכ"ל תנובה במהלך אירוע בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף תנובה.
לדברי מליס, "היכולות שלנו בבית הן סופיות ואינסופיות. יש לנו 15 מפעלים בכל רחבי הארץ. וכמובן גם מרכזי הפצה, ולקחנו את יכולות החברה בתחום הפיתוח וחיברנו את זה לסטארט-אפים בתחום. אך יש לעשות זאת נכון. היכולות הסופיות שלנו הן להבין שלא המצאנו את הגלגל, שעלינו להיפתח לחדשנות שמגיעה מחוץ לארגון. בעולם יש מיליוני מדענים ואנו מנסים לפתוח את עצמנו".
עוד הדגיש מליס: "בחדשנות יש גם בעיה. בדרך כלל הכנסת חדשנות לארגון גדול וכבד כדוגמת תנובה, יש לכך נטייה לייצר דחייה, דחייה של גוף זר לארגון. בשנה האחרונה עסקנו רבות בלוודא שלנו לא יווצרו מחלות, כדי שהארגון לא ידחה את החדשנות. לצד הקמת מערך חדשנות, אנו עוסקים בהשלמת הסכמי מסגרת להקמת מעבדת חדשנות בשיתוף מספר מוסדות אקדמיים כדוגמת הטכניון ואחרים. אנו נקים פלטפורמה דיגיטלית שתאפשר ליזמים לצאת לפיילוטים ולהוכחות היתכנות".
לסיכום ציין מליס: "תחומי העניין שלנו מאוד ברורים: אי קומרס, פוד טק, אגרו טק. אני מדגיש את האגרוטק כי אנו מחוברים לחקלאות יותר מכל חברה אחרת וגם ברייט פוד הסינית, חברת האם שלנו עוסקת בתחום".