$
שוק ההון

המכון לחקר האינטרנט הצליח להנפיק בת"א: גייס 20 מיליון שקל

נדרש לספוג את הוצאות רואי החשבון והחתמים בסך 3 מיליון שקל; המכון ישקיע מיליון דולר ב-3 סטארט אפים של קפיטל פוינט שבשליטת שיר רויכמן, יהודה כהנא ושוקי גלייטמן

חזי שטרנליכט 15:1607.08.18

המכון לחקר האינטרנט, חברה יפנית בשליטתו של ד"ר הירושי פוג'יווארה (57.88%), הצליחה להגיע אל הבורסה הישראלית. ההנפקה שנמשכה מספר חודשים כללה ביקורת ציבורית עזה שעסקה בין היתר בנוגע לעלויות הגיוס הכבדות שכמעט ולא היו אמורות להותיר תמורה בקופת החברה.

 

לבסוף מתברר שמהתמורה שתקבל החברה מהנפקת המניות שנאמדת ברוטו בכ-20.3 מיליון שקל, יוחסרו עלויות של כ-3.2 מיליון שקל כעלויות של רואי חשבון, חתמים וכיוב' שיותירו בקופה סכום של כ-17.1 מיליון שקל. בכוונת החברה להשתמש בסכום המדובר בכדי להשקיע אותו בחברות הייטק.

 

בגלגול הראשון נכשלה ההנפקה בתחילת חודש מרץ האחרון. החברה לא הגיעה לרף הגיוס המינימלי הנדרש על ידי הבורסה, עוד טרם העלויות הכבדות שהסכימה לשלם. בתחילה כוונו במכון לגייס כקרוב ל-44 מיליון שקל לפי שווי של 220 מיליון שקל לחברה לפני הכסף. אך עד מהרה צנחו השוויים, עד שעמדו בגלגול הקודם כמו בנוכחי על גיוס של 20 מיליון שקל לפי שווי של 80 מיליון שקל אחרי הכסף. הגיוס הקודם, נכשל בתחילת מארס, בין היתר על רקע הביקורת הכבדה על עלויות ההנפקה העצומות, שעמדו על כ-62% תמורת ההנפקה, והיו אמורות להותיר בידי החברה 7.5 מיליון שקל בלבד.

 

הירושי פוג'יווארה הירושי פוג'יווארה צילום: bbtower

 

אלא שחלק גדול מהסיפוק של המכון לחקר האינטנרט נסוב סביב העלויות הכבדות שהיו מושתות, במידה והגיוס הקודם היה מצליח, לפי גורמים בחברה כיום מדובר אז היה בעלויות בסיכום החשבונאי של 2017 שנועדו בין היתר לתרגם ולהכין את הדו"חות הכספיים של החברה לשפה העברית, שהתווספו כמובן לעמלות ההפצה שביקשו לעצמם החתמים כמובן. אלה עלויות כבדות במיוחד משום שמדובר בתרגומים רבים מיפנית והכנת תשתית לדיווח לפי הכללים הנהוגים בארץ. כל זה "נספג" על ידי החברה למעשה, כפי שמציגים זאת שם, ובגיוס הנוכחי מדובר היה כבר בעלויות נמוכות הרבה יותר.

 

הנחישות, לפחות מבחינתו של פוג'יאוורה השתלמה. גם אם חלק מהפעילים בשוק עשויים לראות בנחישות הזאת סימן מעורר דאגה, לפחות בכל הנוגע להתמדה על להצלחה בהכנסת כספי משקיעים מקומיים בחברה יפנית. בכירי החברה שביקרו והסתובבו בשוק כחלק מהרוד-שואו הקודם, לא נכחו לבסוף ביום שני אתמול, בשעות אחר הצהריים, עם פתיחת המעטפות וכבר העדיפו לקבל את העדכון ישירות ליפן. אבל התקדים נקבע, חברה יפנית ראשונה, גם אם בתחום פעילות מורכב וקשה להבנה אפילו למשקיעים מנוסים בתחום ההייטק, הגיעה לתל אביב.

 

אחת ההשלכות המעניינות של כניסת המכון לארץ היא עסקה שהוא מתכנן לבצע בהיקף של מיליון דולר, שמהווים נתח של כחמישית מהתמורה נטו מכספי ההנפקה.

 

לפני פרסום התשקיף התקשר המכון להסכם עם חברת קפיטל פוינט, הציבורית בארץ, שבשליטת שיר רויכמן וד"ר יהודה כהנא, ואשר היו"ר שלה הוא ד"ר שוקי גלייטמן, בעברו המדען הראשי, כדי לרכוש החזקות בחברת קשר מכשור רפואי (10% מהחברה), דיא ניתוח הדמיות ו-MSA המפתחת טכנולוגיה בתחום הסלולר. קפיטל פוינט היא חברה ציבורית בתל אביב שנסחרת בשווי של כ-68 מיליון שקל. היא סיימה את 2017 עם הכנסות של 30 מיליון שקל והפסד של 7.3 מיליון שקל.

 

המכון לחקר האינטרנט (IRI) היא למעשה חברת החזקות אשר התאגדה בישראל באוגוסט 2017. החברה מציינת כי היא מתמקדת בטכנולוגיות אינטרנט ובייחוד באינטרנט של הדברים (IoT), אבטחת סייבר, ובינה מלאכותית (AI). החברה פועלת באמצעות הזרוע היפנית שלה ובאמצעות החברות הבנות שלה בייעוץ, מחקר, השקעות והפקת כנסים ואירועים בתחומים אלה.

 

את ההנפקה הובילו דיסקונט קפיטל חיתום. רואה חשבון רוני היימן ליווה את ההנפקה. עורכי הדין יואב נהיר, ניצן מרקוביץ', וניב אביגד ממשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות' ליוו את ההנפקה בהיבט המשפטי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x