$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

9 חודשים לאחר הקפאת ההליכים: נחתם הסכם למכירת כימדע

קבוצת משקיעים בראשות מנכ"לית ארומור לשעבר קרן כהן חזון ומנכ"ל מכתשים אגן לשעבר אילן לויטה תרכוש ב-3-5 מיליון דולר את המפעל מקיבוץ ניר יצחק המייצר כימיקלים על בסיס ברום לתעשיית התרופות, הגנת הצומח והקוסמטיקה. מחר יובא ההסכם לביהמ"ש המחוזי בב"ש

אמיתי גזית 20:4404.08.18

קבוצת משקיעים ובהם בכירים לשעבר במכתשים אגן ומנכ"לית ארומור לשעבר תקנה את מפעל כימדע שבקיבוץ ניר יצחק שבעוטף עזה, המצוי בהקפאת הליכים מאז נובמבר 2017. ל"כלכליסט" נודע כי מחר (א') יוצג ההסכם לבית המשפט המחוזי באר שבע.

 

 

למפעל - הנמצא בבעלות קיבוץ ניר יצחק (51.8%), החברה לישראל באמצעות החברה הנכדה תרכובות ברום (26%), השייכת לכיל, וקיבוץ סופה (22.2%) - הוצא בנובמבר 2017 צו הקפאת הליכים ומאז הוא מנוהל על ידי הנאמנת עו"ד דנית רימון ממשרד ליפא מאיר ושות'. לפני הקפאת ההליכים התעניינו כמה גורמים ברכישת המפעל בתמורה ל-5-3 מיליון דולר.

מה דעתך על מניית חברה לישראל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

על פי ההסכם שיוצג לבית המשפט, הרוכשים ישלמו סכום בטווח הזה, שמייצג את השווי הריאלי של המלאי בחברה לפי ספירה שנערכה סמוך למועד הסגירה. כל חובות הלקוחות והמזומנים בסך מוערך של כ-3.5 מליון דולר יישארו בקופת הנושים.

 

ההסכם כולל תנאים מתלים רבים, שאם לא יתקיימו הוא יבוטל. בין התנאים - קבלת אישורים מהמשרד להגנת הסביבה, הסכם חדש עם כימיקלים לישראל (כיל) על הפצת ברום, הסכם קיבוצי עם העובדים ועוד.

 

בשבוע שעבר דיווחה רימון לבית המשפט, כי חתמה עם קבוצת הרוכשים על הסכם ונקבע כי היא תציג את הסכם המכר הסופי מחר (א'). העסקה מותנת בכך שהקפאת ההליכים תימשך עוד שלושה חודשים והחברה לא תיכנס לפירוק, וזאת כדי למנוע בריחת לקוחות ולאפשר לרוכשים להבריא את המפעל. על פי בקשת הקונים, בתקופת הקפאת ההליכים רימון תמשיך לנהל את החברה.

 

עו"ד אמיר דולב המייצג את הרוכשים אמר לבית המשפט, כי הכוונה היא לבצע "הבראה קלאסית הבאה לידי ביטוי בזה שאנחנו משמרים גם את הפעילות של החברה, גם את המקום שבו היא עובדת ומשמרים את הועבדים".

 

 

מפעל כימדע מפעל כימדע צילום: הרצל יוסף

 

 

הרוכשת כאמור היא חברה בבעלות ובהובלת קרן כהן חזון מנכ"לית ארומור לשעבר, ואילן לויטה, מנכ"ל מכתשים אגן לשעבר, ולהם שותפים נוספים. אילן לויטה שימש מנכ"ל מכתשים אגן בראשית שנות ה-2000. ההיכרות העסקית שלו עם קרן כהן חזון הייתה כאשר היא שמשה מנכ"לית ארומור, המייצרת כימקלים של טעם וריח לתעשיית המזון והקוסמטיקה, בתקופה שהייתה בבעלות קיבוץ גבעת עוז. ב-2008, יחד עם משקיעים נוספים, הפכו לויטה ושותפיו לשותפים שווים לקיבוץ בחברה. ב-2014 היא נמכרה לחברת IFF בתמורה ל-88 מיליון דולר. לפני 3 חודשים רכשה IFF את פרוטרום הישראלית ב-6.4 מיליארד דולר.

 

מדיווח שהגישה במאי רימון לבית המשפט עולה, כי בעקבות הליכי ההתייעלות וצמצום הוצאות תפעוליות, ההפסד התפעולי המצטבר של כימדע מנובמבר 2017 ועד מרץ 2018 הצטמק ל-70 אלף דולר, בעוד שכאשר ניתן צו הקפאת ההליכים ההערכה הייתה כי יהיה 620 אלף דולר. בחודש מרץ החברה רשמה רווח קל של 4,000 דולר, ובאותה עת אף הייתה על סף חתימה על הסכם מכירה עם חברה ספרדית, שנסוגה ממנו ברגע האחרון.

 

התייעלות החברה נובעת מעזיבה של 12 עובדים מתוך 86 על רקע מצבה של החברה, עובדה שהציבה אותה במצבת כוח האדם שאליה תכננה להגיע בתחילת הליך ההתייעלות, אך ללא פיטורים כפויים. בנוסף, בחודשים האחרונים החברה קונה רק מלאי שמיועד בוודאות לייצוא, בעוד שעד אז רכשה מלאי במנותק מההזמנות. בפועל, מכיוון שכמות ההזמנות לא תאמה למלאי שנקנה, נותרו חומרי גלם ללא שימוש.

 

המפעל הוקם ב-1973

 

כימדע הוקמה ב-1973 כשותפות רשומה וב-1996 הפכה לחברה מובילה בעולם בייצור כימקלים על בסיס ברום לחברות תרופות, להגנת הצומח ולתעשיית הקוסמטיקה. מדו"ח הנאמן עול,ה כי 95% ממכירות החברה ליצוא. ב-2016 היקף המכירות שלה עמד על 19.4 מיליון דולר, ב-2015 על 19.6 מיליון דולר, ובשנת 2014 על 24.5 מיליון דולר. ב-2015  וב-2016 רשמה החברה רווח של 309 אלף שקל, ו-32 אלף שקל בהתאמה.

 

ב-2017 הצטמק מחזור המכירות ל-16 מיליון דולר ובעקבות זאת נקלעה החברה למצוקה תזרימית שהובילה לבקשה להקפאת הליכים שהוגשה בנובמבר אשתקד. על פי הבקשה, המכירות הצטמקו בעקבות תחרות מול יצרנים מהודו וסין.

 

במועד בקשת הפירוק העסיקה כימדע כאמור 86 עובדים, סך החובות לנושים היה 18 מיליון דולר, מתוכם 7.3 מיליון דולר לבנקים, 8.3 מיליון דולר לבעלי המניות או גורמים הקשורים אליהם - מתוך זה כ-6 מיליון דולר חוב לתרכובות ברום של החברה לישראל בגין חומרי גלם שקיבלה, 1.2 מיליון דולר עמלות סוכנים לכימיקלים בישראל, 0.8 לניר יצחק - מחצית בגין דמי שכירות, 0.3 מליון דולר לסופה בגין הלוואה. חוב לעובדים בסך 3.2 מיליון שקל, בעיקר על משכורת אוקטובר 2017, וחופשות ומי הבראה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x