$
משפט

השופטת דחתה את בקשת הנאמן לאסור את היהלומן מולי שימר

השופטת לושי עבודי לא נעתרה לעו"ד ארז חבר שטען כי שימר לא התייצב לחקירה; חבר מונה לשמש כמנהל המיוחד למרות הפצרותיו של היהלומן שטען לניגוד עניינים, ומיד לאחר המינוי זימן את שימר לחקירה והחליף את מנעולי משרדו

ענת רואה 15:2601.08.18

השופטת איריס לושי עבודי מבית המשפט המחוזי בתל אביב דחתה את בקשתו של עו"ד ארז חבר המשמש כנאמן של היהלומן מולי שימר להוציא צו מאסר נגדו והורתה לחבר לעדכן בתוך חמישה שבועות לגבי שיתוף הפעולה מצד החייב.

שימר הוא יהלומן מוכר וחבר בבורסה ליהלומים בישראל. הוא עלה לישראל מבלגיה ב-2005 וכמה שנים אחר כך נקלע לחדלות פירעון בעקבות משבר הסאב פריים. לטענתו, בנק דיסקונט העמיד אז את החוב שלו לפירעון מיידי והביא בכך לקריסתו. לאחרונה הגיש הבנק נגדו בקשה חדשה למתן צו כינוס ובעקבות זאת מונה עו"ד חבר.

 

מימין: השופטת איריס לושי עבודי ועו"ד ארז חבר מימין: השופטת איריס לושי עבודי ועו"ד ארז חבר צילומים: אוראל כהן, אתר בתי המשפט

 

 

לפני שבועיים נחשף בכלכליסט כי חבר שמונה לשמש כמנהל המיוחד, משמש מדי פעם כפרקליטו של בנק דיסקונט ולכאורה יידרש לבדוק את טענותיו של שימר שהבנק הוא זה שמוטט אותו. שימר ניסה לטעון שיש ניגוד עניינים במינוי אך השופטת לושי עבודי דחתה את טענותיו. לטענת שימר, היא אף עשתה זאת במסגרת הליך בלתי תקין ופסול שבו נפגעו זכויות היסוד שלו. לדבריו, השופטת אפשרה לעו"ד יניב אינסל שמייצג את גרושתו, שלטענת שימר אינה נושה ואין לה שום מעמד, לחקור אותו ארוכות. עוד טוען שימר כי לבנק ניתנה הרשות לבחור בעל תפקיד, וזה הציע מיד את חבר. גם בקשה לעיכוב ביצוע שהגיש לבית המשפט העליון ותקפה את המינוי נדחתה.

  

חבר מונה לתפקידו בסוף חודש יולי ובתוך ימים ספורים שלח לשימר זימון דחוף לחקירה במשרדו. לטענתו שימר לא התייצב לחקירה והעלה טענות שונות בדבר הסדרת ייצוגו המשפטי. חבר טען שמדובר בהתנהלות פסולה שנועדה למשוך זמן ולעכב את פעולותיו.

 

עוד כתב חבר בבקשתו כי "כפי שעדכן את בית המשפט בבקשה החסויה מטעמו", הוא ערך חיפוש במשרדו של שימר. מהדברים עולה בין היתר כי נעשה שימוש בבקשות חסויות שאינן גלויות לצדדים בתיק, כולל לשימר עצמו.

 

השופטת הורתה לשימר להגיב לבקשת המאסר, ובימים האחרונים הוא הגיש את התנגדות. במסגרתה הוא טוען כי חבר נוקט ב"פעולות דורסניות עד כדי 'זיהום' ההליך המשפטי". לדבריו, התנהלותו של בעל התפקיד פוגעת באופן קיצוני בזכויות יסוד שלו.

 

שימר התייחס לבקשה החסויה שהוגשה וטען כי במסגרתה התבקשו סעדים קיצוניים ולנאמן "הותר לפרוץ למשרדו של המשיב, לאסוף וליטול לידיו את כל שחפץ שכלל גם חומר חסוי, להחליף את מנעולי משרדו של המשיב, מבלי להותיר מפתח בידו, והכל במעמד צד אחד ואף מבלי לנסות ולתאם עם המשיב את כניסתו למשרד – שהיה תנאי מתבקש לפעולות שביצע המנהל המיוחד".

 

על פי טענתו, פעולה קיצונית כזו אינה מקובלת אף כשמדובר בחיפוש תחת חשדות פליליים, שלא כבענייננו. לדבריו, מרגע שתואם מועד חקירה הרי שהבקשה התייתרה. שימר מיוצג בידי עורכי הדין אילן שביט שטריקס וחן סדבון.

 

בהחלטתה כתבה השופטת כי מתגובתו של שימר עולה שנקבעה לו חקירה בפני המנהל המיוחד לתחילת אוגוסט ולכן הורתה שלאחר הפגרה, ב-6 בספטמבר, ישוב המנהל המיוחד ויעדכן בנוגע לשיתוף הפעולה מצד החייב וכן באשר לממצאי חקירתו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x