הלמ"ס: יצוא השירותים העסקיים זינק ב-62% ל-34 מיליארד דולר
השירותים העסקיים כוללים שירותי תכנה ומחשוב, מו"פ, תקשורת, הנדסה, בינוי ומסחר והם מהווים 76% מסך יצוא השירותים של המשק. כ-69% מסך יצוא שירותי המו"פ היה לארה"ב
יצוא השירותים העסקיים זינק בחמש השנים האחרות בכ-62% - מ-21 ל-34 מיליארד דולר, כך מדווחת היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
השירותים העסקיים כוללים: שירותי תכנה ומחשוב, מחקר ופיתוח, תקשורת, הנדסה וטכנאים, פרסום, תמלוגים, בינוי ומסחר. לא נכללים: שירותי תיירות, הובלה, ביטוח וממשלה.
לפי הלמ''ס, יצוא השירותים העסקיים היווה 76% מסך יצוא השירותים של המשק. מנגד, יבוא השירותים העסקיים הסתכם ב-13.6 מיליארד דולר והיווה 47% מסך יבוא השירותים של המשק.
בלמ''ס מדגישים כי רכיב עיקרי בסחר החוץ של שירותים בישראל הוא הסחר הבין לאומי בשירותים בעלי עוצמה טכנולוגית גבוהה.
לפי הנתונים, סך כל היצוא של שירותים בעלי עוצמה טכנולוגית גבוהה הסתכם בשנת 2017 ב-19.6 מיליארד דולר. יצוא שירותים אלו היווה 57% מסך כל יצוא השירותים העסקיים ו-43% מסך יצוא השירותים במשק.
מנגד, סך כל היבוא של שירותים בעלי עוצמה טכנולוגית גבוהה הסתכם אשתקד ב-4.07 מיליארד דולר. יבוא שירותים אלו היווה 30% מסך יבוא השירותים העסקיים ו-14% מסך יבוא השירותים במשק.
לפיכך, ישראל היא יצואנית נטו של שירותים עסקיים עם עודף מסחרי בסקטור השירותים של יותר מ-15 מיליארד דולר. עודף זה מסביר את העודף המסחרי הכולל (סחורות ושירותים ביחד).
כ-69% (5 מיליארד דולר) מסך יצוא שירותי מחקר ופיתוח של ישראל היה לארה"ב. יצוא השירותים העסקיים ליבשת אירופה הסתכם ב-10.9 מיליארד דולר והיווה 32% מסך יצוא השירותים העסקיים של ישראל, 5% (1.7 מיליארד דולר ) מסך יצוא השירותים העסקיים של ישראל היה לבריטניה, 4% לאירלנד ולצרפת (1.5 מיליארד דולר ו-1.48 מיליארד דולר בהתאמה)
יצוא השירותים העסקיים לאסיה הסתכם ב-2.2 מיליארד דולר, מתוכם 34% (753 מיליון דולר) לסין ו- 13% (279 מיליון דולר) להונג קונג.
רבע מיצוא שירותי בינוי ו-43% מיצוא שירותי אדריכלים, מהנדסים וטכנאים היה ליבשת אפריקה. כמו כן, 62% מסך יצוא השירותים העסקיים של ישראל היה לארצות ה-OECD כאשר 58% מסך יבוא השירותים העסקיים של ישראל היה מארצות ה-.OECD