צפו: זו המערכת שאמורה למנוע מהטילים של חיזבאללה לפגוע באסדות הגז
חיל הים צפוי לקבל ספינת טילים ראשונה שעליה תותקן באופן קבוע מערכת כיפת ברזל ימית שיודעת להתמודד עם האתגרים הביטחוניים בלב ים; "פגיעה באסדה היא פגיעה בסטטוס-קוו"
חיל הים צפוי לקבל בעוד כשנה ספינת טילים ראשונה של סער 6 שעליה תותקן באופן קבוע מערכת כיפת ברזל ימית שיודעת להתמודד עם האתגרים הביטחוניים בלב ים. כיפת הברזל תספק הגנה רחבה על כל האסדות ובתוכן אסדת לווייתן, הפרויקט הענק שתחילת הפעלתו מתוכננת לסוף 2019.
"מערכת כיפת ברזל ימית יודעת לייצר טילי יירוט באלפים, זו מערכת מוכחת ששמה הולך לפניה. בגרסה הימית של כיפת ברזל הבאנו מערכת שיודעת להתמודד עם טילים בליסטיים וגם עם טילי ים-ים", מציין מאיר, חטיבת ים ויבשה ב'רפאל', מפתחת מערכות כיפת ברזל.
אסדות הגז מהוות נכס אסטרטגי למדינת ישראל ומטרה שאליה מכוונים ארגוני הטרור ובראשם חיזבאללה, "פגיעה באסדה היא פגיעה בסטטוס-קוו" מסביר אלדד בורוכוביץ', רע"ן הגנה ול"א באמל"ח חיל הים. "מבחינת האיומים, יש החרפה בגלל השינוי באויב, קל לייצר רקטות מסוימות שיודעות להגיע עד האסדה. על רקע הוספת מאגרי גז חדשים בעתיד, חיל הים מייצר יותר גמישות ויותר פלטפורמות", אומר בורוכוביץ'.
בשנה ההאחרונה בוצע הליך רכש של ארבע ספינות טילים סער 6 חדשות מגרמניה, כאשר הספינה הראשונה תגיע לחיל הים בסוף השנה הבאה וכל ארבעה חודשים יקבל חיל הים ספינה נוספת.
לפני כשנה כיפת ברזל ימית הוכרזה כמבצעית בצבא לאחר ניסויי יירוט מוצלחים, "כיפת ברזל נועדה להגן על אזורים נרחבים בים ויודעת לתת מענה בו זמנית למספר איומים. לא פיתחנו את המערכת מאפס, לקחנו מערכת קיימת מקדמת הטכנולוגיה ורק הסבנו אותה כך שתדע להפליג ולתפקד גם בים. עשינו ימיזציה למערכת כיפת ברזל הרגילה שכבר הייתה קיימת", מוסיף מאיר, חטיבת ים ויבשה ב'רפאל'.