הטלוויזיה החינוכית תיסגר; מה יעלה בגורל העובדים?
מליאת הכנסת אישרה לפנות בוקר את החוק המבטל את פיצול התאגיד. המשמעות: סגירת החינוכית תתקיים ב-15 באוגוסט כמתוכנן. הסתייגותו של ח"כ זוהר להמשך פעילותו של הערוץ נדחתה. הוסכם על קליטת 40 מעובדי החינוכית בתאגיד
מליאת הכנסת אישרה לפנות בוקר (ה') את החוק המבטל את פיצולו של תאגיד השידור הציבורי. המדובר בחוק ממשלתי שאוחד עם הצעת חוק של יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני).
המליאה דחתה הסתייגות ח"כ מיקי זוהר (ליכוד) שתאפשר את המשך פעילות הערוץ לשנה נוספת בתקציב 90 מיליון שקלים. המשמעות היא שההחלטה הקודמת לסגירת הטלוויזיה החינוכית ב-15 באוגוסט בתוקפה והטלוויזיה החינוכית תיסגר.
על ביטול החינוכית הוחלט כבר בעת שהתקבל החוק להקמת התאגיד. כעת רצו להכניס הסתייגות שתמנע את סגירתה, וההסתייגות הזו לא עברה.
- יו"ר ועדת הכנסת מבקש לאפשר את המשך פעילות הטלוויזיה החינוכית לשנה נוספת
- אלדד קובלנץ עוזב את תפקיד מנכ"ל החינוכית, אורנה שמחון תחליפו
- עובדי החינוכית פותחים בעיצומים: "ההנהלה מפרה כבר תקופה ארוכה הסכמי עבודה"
במהלך דיוני הועדה שדנה בביטול פיצול התאגיד הושגה הסכמה במסגרתה האוצר והתאגיד הסכימו על קליטת 40 עובדי חינוכית ללא קשר להחלטות צוותי משא ומתן שמתגבשות בימים אלה.
רעיה עדני רכזת התקשורת במשרד האוצר אמרה כי היא מקבלת את בקשתו של יו"ר הוועדה ואישרה כי האוצר מסכים לקליטתם של 40 עובדי החינוכית בתאגיד השידור הציבורי בעלות מוערכת של כ-10 מיליון שקל.
הממשלה נאלצה להסכים לחוקק חוק לביטול הפיצול של תאגיד השידור הציבורי ולהקמתה של חברת חדשות נפרדת, עקב איומו של ארגון השידור האירופי - אי,בי.יו שישראל לא תוכל לארח את האירוויזיון בשנה הבאה.