ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת התיירות

צחי כהן: "האשראי למלונאות יחצה את רף ה-20 מיליארד שקל"

משנה למנכ"ל והממונה על החטיבה העסקית בבנק הפועלים בוועידת כלכליסט: "אם נמשיך להשקיע בגידול ההיצע של חדרי בתי המלון, לצד השקעה בתשתיות ובמעטפת המשרתת את ענף התיירות, ניתן יהיה להגדיל את מספר התיירים הנכנסים באופן משמעותי וכתוצאה מכך גם להגדיל את ההכנסות מתיירות וליצור מקומות עבודה חדשים"

ענת דניאלי 09:5618.07.18

 

 

"מתחילת השנה ועד לחודש מאי 2018 נכנסו לישראל 1.85 מיליון תיירים, זוהי עלייה של 22% לעומת שנה שעברה. התוצאה, גידול בביקוש לחדרי מלון ואף מחסור בחדרי מלון במוקדי התיירות הגדולים כגון ירושלים ותל אביב בעונות השיא", כך אמר צחי כהן, משנה למנכ"ל והממונה על החטיבה העסקית בבנק הפועלים, במסגרת ועידת התיירות של ישראל 2018 המתקיימת בגני התערוכה בתל אביב.

 

"בסוף 2017 – שברנו שיא - חגגנו את כניסת התיירת ה-3 מיליון לישראל בנוכחות שר התיירות יריב לוין. ישראל הפכה להיות יעד אטרקטיבי לאנשים מכל העולם, לא רק לתיירות של עולי רגל, אלא גם כיעד נופש, יעד לתיירות מרפא ולתיירות עסקית״.

 

צחי כהן צחי כהן צילום: עמית שעל

 

לדברי כהן, "אלה הם מספרים יפים בהחלט. ואני מאמין שאם נמשיך להשקיע בגידול ההיצע של חדרי בתי המלון, לצד השקעה בתשתיות ובמעטפת המשרתת את ענף התיירות, ניתן יהיה להגדיל את מספר התיירים הנכנסים באופן משמעותי וכתוצאה מכך גם להגדיל את ההכנסות מתיירות וליצור מקומות עבודה חדשים״.

 

״בבנק הפועלים אנחנו מכירים את המספרים הללו גם מזווית אחרת. אמנם מאז ומתמיד האמנו בענף התיירות ומאז ומתמיד הענקנו אשראי ליזמים השואפים לבנות מלונות גדולים, מלונות בוטיק וגם יחידות הארחה פשוטות יותר, אך בשנתיים האחרונות אנו רואים עלייה בביקוש לאשראי גם מיזמים פרטיים וגם מרשתות מלונות בינלאומיות בנוסף לרשתות בתי המלון הישראליות".

 

״בשלוש השנים האחרונות ליווינו עשרות בתי מלון בשלבים שונים, כולל בתי מלון קטנים, מלונות בוטיק הן בתל אביב והמרכז והן בפריפריה. אנו כגורם מממן מוביל, נשמח לסייע במימון צמיחת והתפתחות הענף ואני סבור שגם גופים אחרים יירתמו לאתגר לאומי חשוב זה. אנו מאמינים שהאשראי במערכת פיננסית לענף בתי המלון ושירותי הארחה יחצה את רף ה-20 מיליארד שקל״.

 

״כדי לסבר את האוזן, סך המימון הבנקאי בענף בתי מלון ושירותי הארחה והאוכל עומד על כשישה עשר מיליארד שקל סכום משמעותי אולם מהווה רק כ – 4% מהאשראי העסקי במשק״.

 

ישראל במקום עשירי בעולם בגידול התיירות

 

״כשמשווים את ישראל בתחום התיירות למדינות שכנות, עם פרמטרים דומים לשלנו כגון אקלים, גיאוגרפיה ואתרי תיירות היסטוריים, ניתן לראות כי העולם רוצה לבוא ולצרוך את מה שהאזור שלנו מציע לנופש מוצלח. על פי דו"ח שערך ארגון התיירות העולמי של האו"ם על עשרת היעדים עם הצמיחה המשמעותית ביותר בגידול התיירות הנכנסת, ישראל נמצאת במקום העשירי ברשימה״.

 

״בהשוואה למדינות בסביבתנו הגיאוגרפית עולה כי יש פוטנציאל צמיחה משמעותי בתחום התיירות. לדוגמא: מספר התיירים בשנת 2017 בקפריסין בת ה-1.2 מיליון תושבים, עמד על 3.6 מיליון במצרים שמונה מיליון תיירים וביוון 32 מיליון תיירים בשנה. מהשוואה זאת ניתן להבין עד כמה הפוטנציאל גדול״.

 

כהן הוסיף כי "ענף התיירות בישראל מתיירות נכנסת בלבד מהווה 1.6% מהתמ"ג לעומת 4.2% מהתמ"ג במדינות ה OECD - גם נתון זה מצביע על פוטנציאל גידול משמעותי. תיירות אינה מסתכמת רק בשירותי הארחה. כל תייר שנכנס לישראל נהנה ממגוון שירותים נוספים כגון מסעדות, אירועים ומוקדי תרבות, וכמובן קניות. ההוצאה היומית הממוצעת לתייר עצמאי היא סביב 150 דולר ובטיול מאורגן כ-250 דולר ליום לא כולל מרכיב כרטיס הטיסה. חלק גדול מהכסף הזה נשאר אצל אותם עסקים קטנים, מגזר בעל חשיבות גדולה למשק שאנו עושים רבות לתמוך בקידומו.

 

"לתיירות החוץ ותיירות הפנים יש תפקיד חשוב בכלכלה הישראלית וגם במקרה של חוסר יציבות ביטחונית נוכחנו לראות שההשפעה היא לטווח קצר יחסית והשוק ידע להתאושש מהר. מיותר לציין כי יזמי פרויקטים מלונאיים בישראל נתקלים בבעיות ביורוקרטיות רבות החל מהתכנון, תהליך קבלת אישורים, מחסור בקרקעות, ולעתים פרוייקטים כאלה נראים כפחות כדאיים מפרויקטי נדל"ן. אנחנו משתדלים ללוות אותם בתהליכים אלה. בנוסף להעמדת אשראי החיוני ליזמים, אנו גם מלווים אותם בכל שלב ושלב, מתוך הבנה שהשוק הישראלי וענף התיירות בפרט צמאים ליזמים כאלה כדי להמשיך ולפתח את הענף בישראל״.

 

״אנחנו פוגשים כל יום יזמים שרוצים לפתח את התחום ועל אף שקצב הגידול הנוכחי של 2.5% הוא קצב יפה, אנו סבורים שיש פוטנציאל גבוה בהרבה ובהינתן עידוד היזמים והקלות בהשגת האישורים הרגולטוריים, אנו סבורים שניתן לפחות להכפיל את קצב הגידול בחדרים״, סיכם כהן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x