$
שיחה מהעתיד

הפודקאסט של טלי חן: כשהמקרר ידווח מתי הוא עומד להתקלקל

טלי חן, סמנכ"לית שיווק ופיתוח עסקי בקבוצת DSP, מספרת על מכלול השימושים האפשריים לזיהוי קולי חכם – ואילו חסמים עדיין קיימים אצל הצרכן

בשיתוף בזק 11:1817.07.18

 

 

צ'יפ קטן שיותקן על המקרר שלנו ויודיע לנו מתי הוא עומד להתקלקל הוא כבר לא מדע בדיוני. תשאלו את טלי חן, סמנכ"לית שיווק ופיתוח עסקי בקבוצת DSP: הקבוצה מתמחה ב-3 מנועי צמיחה - צ'יפים לתקשורת משרדית, זיהוי משתמש קולי ושילוב של שבבים במוצרים מעולמות ה- IOT, כשחן עצמה אחראית על השיווק והמכירות באירופה בעיקר.

 

אך לצד ההתקדמות הטכנולוגית, מספרת חן לפודקאסט "שיחה מהעתיד" של בזק, קיימים לא מעט חסמים שמונעים מטכנולוגיות ה-IOT והבית החכם להיות מחזה נפוץ כמו שצפו התחזיות. "בחלק מהמקרים המחיר מהווה חסם", היא מפרטת את העכבות הקיימות, "הוא נתפס כיקר בצדק או לא. החסם השני היא היכולת להשתמש בטכנולוגיה - אין היום סטנדרט עולמי אחד, ובית אחד יכול להכיל שבע טכנולוגיות שונות. דבר שלישי היא שאלת האמינות: יש המון חששות ממכשירים ש'מקשיבים' לך. המשולש הזה מסביר למה עדיין השימוש בטכנולוגיות האלו לא נפוץ"

 

על ההצלחה המוגבלת לה זכו טכנולוגיות קוליות דוגמת SIRI אומרת חן: "הסביבה של הבית מתאימה יותר. הרבה יותר הגיוני בדל"ת אמותיך לדבר לדברים ולא לחפש אפליקציה שתפעיל אותם".

 

לא רק לזיהוי דיבור משתמשים בטכנולוגיות המדוברות: "הצ'יפ שפיתחנו יכול להיות מערכת שמכניסים לשלל מוצרים עם מיקרופון וספיקר, ואז כל אחד מהמוצרים יכול להיות עם אוזניים. אחד הדברים שמפתחים –זיהוי צלילים, קולות ורעשים. זה למשל אידיאלי לחזות קלקולים. צ'יפ שיוצמד למכשיר כמו המקרר הביתי יידע לזהות שינוי ראשוני בקול ולהזהיר מהתקלה".

 

האזינו לפודקאסט וגלו מדוע האמינות של הטכנולוגיה שמציעה DSP גבוהה יותר, כמה משתמשים יהיו בתחום ב-2022 ואיך ניתן לייצר מאגר גדול מספיק של צלילים לזיהוי חכם.

 

האזינו לפרקים נוספים בסדרת הפודקסטים "שיחה מהעתיד" של בזק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x