$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

רמה”ש תשלם לתושבי תל ברוך 16 מיליון שקל, בגלל חסימת הנוף והאוויר

אחרי מחלוקת בת 13 שנה: 100 בעלי דירות בתל ברוך צפון בתל אביב יפוצו על ירידת ערך שנגרמה להם עם הקמת שכונת נווה גן הצמודה, ששייכת לרמת השרון

דותן לוי 12:3716.07.18

כ־100 מתושבי שכונת תל ברוך צפון בתל אביב יפוצו בכ־16 מיליון שקל על ירידת ערך שנגרמה להם מהקמת שכונת נווה גן הצמודה ששייכת לרמת השרון, כך נודע ל"כלכליסט". את השומה קבע אבישי זיו, שמאי מכריע שמונה על ידי ועדת הערר המחוזית, בסוף מחלוקת בת 13 שנה.

 

 

 

שאלת הפיצוי החלה ב־2001 כשאושרה תוכנית מתאר מקומית לשכונת נווה גן ברמת השרון, שכללה כ־1,459 דירות במבנים בני 10־16 קומות, מבני ציבור, מרכז מסחרי, שטחי משרדים, פרויקט דיור מוגן וכ־4,500 מקומות חניה, רובם תת־קרקעיים. כל זאת בשטח של 235 דונם, שהיה עד אז בייעוד חקלאי.

 

בעקבות אישור התוכנית הגישו בינואר 2004 בעלי דירות בתל ברוך תביעות על ירידת ערך לוועדה המקומית לתכנון ולבנייה רמת השרון, בצירוף חוות דעת לכל אחת מן הדירות מטעמו של השמאי רמי סביצקי. את התביעות הגישו שתי קבוצות עיקריות שכללו יחד כ־100 בעלי דירות: האחת, בת 48 בעלי דירות, יוצגה על ידי עו"ד דורון רוזנברג, והשנייה על ידי עו"ד שי וולבלסקי. מלבד שתי הקבוצות הגישו בעלי דירות אחרים תביעות בנפרד.

 

 

מימין בניינים של רחוב ה שדות רמת ה שרון. משמאל בניינים של רחוב אלכסנדר פן תל אביב מימין בניינים של רחוב ה שדות רמת ה שרון. משמאל בניינים של רחוב אלכסנדר פן תל אביב צילום: עמית שעל

 

עו"ד דורון רוזנברג עו"ד דורון רוזנברג צילום: יעקב גורייבסקי

הוועדה המקומית דחתה את התביעות, ובעלי הדירות פנו לוועדת הערר המחוזית, וזו קבעה שלתוכנית נווה גן השפעה על תל ברוך, והמחלוקת בין הצדדים היא שמאית. על כן הפנתה ועדת הערר את סוגיית ירידת הערך לשמאי מכריע. לאחר ערעור של הוועדה המקומית של רמת השרון ומספר שנות דיונים משפטיים הכריע העליון ב־2013 כי יש להפנות את התביעות לשמאי מכריע, וזיו מונה לתפקיד.

 

עיקר התביעות היה טענות להסתרת הנוף מכיוון צפון, הגדלת הצפיפות באזור, עומס על התשתיות ומפגעי רעש וזיהום אוויר. זיו מצא כי לא כל הטענות מוצדקות, וקיבל רק את הטענה על חסימת הנוף והאוויר: "אני מעריך את הפגיעה הכוללת במצב החדש בגין חסימת הנוף והחלל הסמוך הפתוח בשיעור של 5% משווי הדירות בבניינים הגובלים מצפון בבנייה רוויה בגובה של 9 קומות בשורה הראשונה ו־12 קומות בשורה השנייה", אך ציין כי יש לבחון כל מקרה לגופו. בנוגע לחמישה בעלי דירות, קבע כי לא מגיע להם פיצוי, בעוד יתר סכומי הפיצוי בנושא זה נעו בין 10 אלף שקל לכ־288 אלף שקל.

 

 

 

עו"ד רוזנברג: "מדובר בשכונת מגורים חדשה עם בניינים רבי קומות גבוהים במיוחד, שבהכרח שינו את אופי שכונת תל ברוך צפון וגרמו לדירות הגובלות עם אותם בניינים לירידת ערך. היה צפוי כי בעלי הדירות בתל ברוך צפון יגישו תביעות בגין ירידות ערך, ועל כן על עיריית רמת השרון היה להצטייד בכתבי שיפוי מתאימים מהיזמים שבנו את המגדלים ליום שבו תביעות כאלה יתקבלו. ככל שהעירייה הצטיידה בכתבי השיפוי, יפה השעה לממשם. ככל שלא הצטיידה, שתתכבד העירייה ותשלם את הפיצויים כפי שנקבעו בשומות המכריעות".

 

מעיריית רמת השרון נמסר: "הנושא נמצא בעיצומו של הליך משפטי בביהמ”ש ובוועדת הערר, ובכל אופן לא מדובר בשלב של הכרעה סופית, אם בכלל יש לעירייה חבות לשלם פיצויים. לא זאת בלבד, אלא שגם השמאי המכריע בעצמו דחה את מרבית הטענות שהועלו בפניו בנימוק שהן טענות משפטיות ומקומן להישמע בפני ועדת הערר ולא בפניו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x