הוועדה המחוזית ת"א סרבה לדון בתוכנית אלקו של ישראל קנדה: דורשת לחלקה לשניים
התוכנית משתרעת על שטח שמחולק בין שתי ועדות מחוזיות - תל אביב ורמת השרון. הוועדה דרשה להגישה מחדש על מנת לאפשר ראיה תכנונית רחבה. ישראל קנדה: "תכנית מתחם אלקו תמשיך ותקודם על פי הנחיות לשכת התכנון המחוזית"
הוועדה המחוזית ת"א לא תדון בתוכנית מתחם אלקו של חברת ישראל קנדה במתכונתה הנוכחית, כך עולה מהחלטת לשכת התכנון אשר התקבלה ב-3 ליולי במהלך הדיונים המקדימים בטרם קבלת התוכנית לדיון בוועדה. התוכנית הוגשה לוועדה המחוזית ת"א בחודש אפריל השנה ובהודעת הועדה נמסר כי כאשר נקלטה היא נמצאה כתוכנית בעלת ראייה תכנונית רחבה עם עקרונות תכנוניים ראויים. אלא שממכתב הוועדה המחוזית עולה, כי לאחר בחינה מחודשת של התוכנית הסתבר כי לא ניתן לקלוט אותה מאחר וחלק משמעותי ממנה נמצא בתחום סמכותה של הוועדה המחוזית המשותפת תע"ש השרון (ועדה משותפת שתנהל את מתחם תע"ש השרון).
- ישראל קנדה רוכשת את "בית יורוקום" תמורת 66 מיליון שקל
- כונס יורוקום נדל"ן תוקף את ישראל קנדה ואלקטרה: "כוחניות, פועלות באופן בריוני"
- מכה לישראל קנדה: רמת השרון דחתה תוכנית ענק שלה בפעם השנייה תוך שנה
מדובר על כשליש מהתוכנית שלא נמצאת בשטח שבסמכות הוועדה המחוזית ת"א, ומלשכת התכנון נמסר, כי התוכנית שהוצגה מנותקת ולא נותנת מענה מיטבי לתכנון המרחב, ובין היתר למכלול השיקולים התחבורתיים והתשתיתיים. "עוד אנו סבורות כי לא נכון לדון בתכנית המוקטנת ללא דיון מקביל בחלק המשלים שלה שבתחום הסמכות של הועדה המחוזית המשותפת ולהבין את כל נגזרותיה", לשון ההחלטה.
ההנחיה החדשה של הוועדה היא להגיש שתי תוכניות נפרדות המשלימות זו את זו. התוכניות יוגשו לשתי הוועדות והן ידונו כך שתהיה ראיה תכנונית שלמה לאזור. יחד עם זאת, לא ניתן לומר כי ההחלטה בהכרח אינה טובה ליזמים, חברת ישראל קנדה, שכן במהלך הדיון על קליטת התוכנית איתרה הוועדה רצועה נוספת שלא ניתן לה מענה קודם לכן והוחלט שתשמש לתעסוקה. החברה התבקשה לכלול רצועה זו בתוכניות החדשה שתגיש.
יש לציין, כי דרכה של תוכנית אלקו בוועדת התכנון המקומית של רמת השרון התנהלה עד כה בקושי רב. בחודש אפריל השנה, במקביל להגשת התוכנית לועדה המחוזית דחתה הוועדה המקומית של רמת השרון את התכנית בפעם השנייה בתוך עשרה חודשים. בדיון שהתנהל בוועדה הצביעו נגדה מרבית חברי הוועדה המקומית לאור חוות דעת של מחלקת ההנדסה של העיר שמצא בה כשלים רבים, בעיקר בינוי צפוף בהרבה מהמקובל בסביבה, היעדר פתרונות תחבורה, וחוסר בשטחי ציבור. בנוסף צוין לא נמצאה כל הצדקה להוסיף לקרקע בייעוד מסחר ותעסוקה, גם ייועד למגורים.
התוכנית שהוגשה על ידי ישראל קנדה ביקשה לשלש את כלל השטחים שמותר לבנות על המגרש בשכונת מורשה המשתרע על שטח של 72 דונם ששימש בעבר את חברת אלקו משטח של כ-126 אלף מ"ר לשטח של כ-400 אלף מ"ר. בנוסף, היזמים ביקשו להוסיף ליעוד של מסחר, תעשייה ותעסוקה, 1,097 יח"ד בצפיפות של 50 יחידות לדונם, ובגובה של כ-23 קומות.
מחברת ישראל קנדה נמסר כי תכנית מתחם אלקו תמשיך ותקודם על פי הנחיות לשכת התכנון המחוזית כל זאת בעבודה מאומצת ומשותפת כפי שנעשה עד כה עם מוסדות התכנון. החברה שמחה על הראייה התכנונית הרחבה והכוללת המדגישה את הצורך באישור תכניות למתחמים נרחבים בעוצמות בניה המשקפות את צרכי השוק.