פרשנות מאקרו
משקיעי סין רעבים ליזמות ישראלית, אך הדרך לכיסם ארוכה
ועידת החדשות ישראל-סין Innonation שנערכה השבוע הדגישה עד כמה מעוניינים הסינים להשקיע בחדשנות הישראלית. ואולם, השקעות קודמות מסין בוצעו רק בחברות בוגרות יחסית, שפנו לשוק המקומי
היחס בין מספר הסינים לישראלים בוועידת החדשנות וההשקעות הרביעית ישראל-סין Innonation שנערכה השבוע בזוהאי בסין היה 5 ל-1. הממשל הסיני, כך נראה, השקיע סכומים לא מבוטלים בהפקת הוועידה ושכר צוות עצום של עשרות, אולי אפילו מאות, עובדים שתפעלו כל היבט באירוע.
- התחזית מסין: יותר רובוטים מבני אדם
- סין מגייסת קרן של 15 מיליארד דולר להשקעות טכנולוגיות
- פיצוחים? בסין צופים במונדיאל עם קערה של סרטני נהרות
לממשל הסיני יש הרבה כסף לשפוך, כחלק מהמאמץ למצב את המדינה כמוקד עסקים וחדשנות בינלאומי ומשקל נגד למעמד ההגמוני של ארה"ב בתחום.
הנוכחות העצומה של משקיעים ושותפים פונטציאלים מסין מעידה גם על העניין הרב במדינה בטכנולוגיה ישראלית. מקומיים ששוחחנו אתם ציינו לא פעם ששמעו על החדשנות והמקוריות של ההייטקיסטים הישראלים, וחלק הצרו על כך שרבים מהם בוחרים למקד את המאמצים שלהם בארה"ב כמוקד להתרחבות או לגיוס שותפים ומשקיעים. גם לנו יש כסף, הם אומרים, וגם כאן יש שוק מאוד גדול.
האווירה השרתה לא מעט אופטימיות בקרב היזמים הישראלים, אבל את ההתלהבות הזו צריך למתן. כי על אף העניין הרב, ולמרות מה שנראה כרצון כן מצד הסינים להגדיל את הקשרים שלהם עם סטארט-אפים ישראליים, הדרך להשקעה עוד ארוכה ומורכבת.
עד היום, היו השקעות סיניות מעטות בחברות ישראליות. וגם הן נכנסו רק לחברות בוגרות יחסית, שרוצות להיכנס או שכבר נכנסו לפעילות בסין, ורק אחרי עבודה ומאמצים מבורבים מצד הסטארט-אפים הישראלים. השקעה סינית היא אפשרית אבל היא לא קלה. היא דורשת הבנה טובה של האופי של המשקיעים הסינים ותחומי העניין שלהם, ומוכנות מבחינת התפתחות הסטארט-אפ.