רשות המסים תשלח הודעות במייל במקום בדואר
ערן יעקב, מנהל רשות המסים: "נרתום את הטכנולוגיה לרתום לידנו על מנת להרחיב את הכיסוי ולהגיע לנישום יותר מהר"; לדבריו, "הרשות נמצאת בדיאלוג עם הבנקאות השוויצרית אליה פנינו במטרה לקבל מידע בנוגע למי שלא הגיעו להסדרה של הונם במסגרת גילוי מרצון"
רשות המסים הפיצה אמש הצעת חוק לפיה התקשורת של הרשות מול הציבור תתבצע באמצעות מייל במקום לשלוח מכתבים בדואר, כך אמר היום מנהל רשות המסים, ערן יעקב בכנס לשכת רואי החשבון באילת, זאת במסגרת מהלכי הרשות לאימוץ כלים טכנולוגיים ומעבר לדיגיטציה .
- המשנה למנהל רשות המסים: "ב-2018 שלחנו יותר מ-100 אלף תיאומי מס מיוזמתינו"
- רשות המסים מנסה שוב לצמצם את חוק מילצ'ן
- רשות המסים: אישור הרישום בטאבו דרך האינטרנט - תוך 17 ימים
אמש פורסמה הצעת חוק של רשות המסים לפיה התקשורת של הרשות מול הציבור להתבצע באמצעות מיי במקום משלוח מכתבים בדואר. לדברי יעקב, "נרתום את הטכנולוגיה לרתום לידנו על מנת להרחיב את הכיסוי ולהגיע לנישום יותר מהר תוך מיקוד בנישום ספציפי חייב. הכלים הדיגיטליים יאפשרו גם אכיפה וההרתעה ויצירת אמון ציבור. הלגיטימציה שנדרשת לרשות המסים היא פועל יוצא של אמון ציבור גדול יותר".
במענה לשאלה האם גם הציבור יוכל לפנות במייל לרשות, אמר מנהל רשות המסים כי הרשות עומדת לפרסם בקרוב מכרז להקמת מוקד שירות שבנוסף למענה הטלפוני יאפשר פנייה באמצעות ערוץ צ'ט, מייל, טלפון ובוט ממוכן.
יעקב חשף כי הרשות צפויה להמשיך בשליחת מכתבים לאנשים הנדרשים לדווח על הכנסותיהם. לדבריו, "שלחנו מעל 150 אלף מכתבים ואחרי החגים נשלח עוד אלפים. בין היתר לפי הקריטריון של משכירי דירות שלא דיווחו על הכנסות מהשנתיים האחרונות . בנוסף, נשלח מכתבים גם לאזרחים שהתקבל עליהם מידע מהאמריקאים במסגרת חילופי מידע באמצעות ה-FATCA (המסדיר את חילופי המידע עם ארה"ב, ע"מ)".
יעקב נשאל על העיכוב בהסדרת ההסכם הבינלאומי עליו חתומה ישראל לפיו רשות המסים תקבל מידע על חשבונות של ישראלים בחו"ל ותעביר מידע מקביל על חשבונות של תושבים זרים בארץ, ואמר: "הנושא נמצא על שולחן ועדת כספים הרבה זמן. אני מקווה שנתקדם אחרת נהיה בבעיה בינלאומית, ולא נוכל לפעול מול מי שלא נמצא ברשת, ולא משלם".
לדבריו, "הרשות נמצאת בדיאלוג עם הבנקאות השוויצרית אליה פנינו במטרה לקבל מידע בנוגע למי שלא הגיעו להסדרה של הונם במסגרת גילוי מרצון". יעקב התייחס לשתי אוכלוסיות; הראשונה - נישומים שלא סיפקו לרשויות המס והבנקים בשוויץ אישור ביחס לדיווחי המס שלהם בישראל, אף שהבנקים ביקשו מהם אישורים כאלה. אוכלוסייה שנייה היא של בעלי חשבונות שבחרו לסגור את החשבונות ולמשוך את הכספים ולהימנע מהצורך להשיג אישורים מחשש שהמידע על חשבונותיהם יגיע לרשויות בישראל. לדבריו, כבר ניתנו בשוויץ פסקי דין שאישרו מתן מידע כזה למדינות אחרות.
בנוגע להצעת החוק של רשות המסים המבקשת לצמצם את "חוק מילצ'ן" ולבטל את האפשרות להאריך את תקנות הפטור לעולים ותושבים חוזרים מ-10 שנים ל-20 שנה, אמר יעקב: "אנחנו בסוף גורם מקצועי שאומר את דעתו. הדבר נידון לפחות בחוק הסדרים אחד. אנחנו חושבים שנכון וראוי לבטל את הפטור מדיווח אבל לא אנחנו קובעים. לגבי פטור מדיווח - במדינה בה אנחנו רוצים להביא את היכולת של רשות המסים לשרת טוב יותר, אנחנו צריכים נתונים".
בהתייחס לשאלה שעסקה בחקיקה פרטית בנוגע למיסוי כמו הענקת פטור ממס על השקעה לבעלי נכסים אמר מנהל רשות המסים: "אנחנו במגרש שהכללים בו נקבעים על ידי הממשלה , אני פקיד שיכול לייעץ או להמליץ אך מי שמכריעים הם מקבלי ההחלטות. תמריצים זה יכול להות דבר חיובי, אך כשאתה נותן הטבה לסקטור מסוים, כמו בעלי ממון ומעדיף ספקולציה על עבודה , יש לקחת בחשבון שאתה הופך את המקום לסוג של מקלט מס. אני מקווה שמי שמביא את החקיקה רואה לנגד עיניו גם את טובת הציבור הרחב , ולא טובת סקטור ספציפי".