$
בארץ

"ישראל לא מיישמת מדיניות לצמצום הסיכונים עבור המשקיעים"

כך סבור הכלכלן הראשי של Marsh Political Risk Map. לדבריו, בהשוואה למדינות עם גודל אוכלוסייה ורמת פיתוח דומים לישראל, היא נתפסת מסוכנת יותר בהיבט התפעולי והפוליטי

עמרי מילמן 18:2002.07.18

בהשוואה למדינות עם גודל אוכלוסייה ורמת פיתוח דומים לישראל (כמו ניו זילנד, הולנד, דרום קוריאה, צ'כיה ועוד), ישראל נתפסת מסוכנת יותר בהיבט התפעולי והפוליטי (בעוד שהסיכון הכלכלי נמוך יחסית). כך עולה מנתונים שעיבד הכלכלן הראשי של Marsh Political Risk Map במסגרת הסקירה השבועית.

 

לא סתם השקעות זרות מהוות מוקד לתחרות בין מדינות שמביא אותן להעניק מענקים, פטורים מהליכים בירוקרטיים והכשרות עובדים בעבור אותן השקעות. הציפייה היא כי ביחד עם ההון הנכנס למדינה תגיע גם טכנולוגיה וידע חדשים שישפרו את הפיריון, עוד מקומות עבודה ובהכנסות ממסים.

 

 

 צילום: צביקה טישלר

 

גם לפי מדד עשיית העסקים של הבנק העולמי (Doing Business) ישראל נמצאת במקום נמוך בכל הנוגע ליכולת של משקיעים להשקיע בקלות וביעילות, מה שמרחיק באופן טבעי משקיעים זרים (בעוד שמשקיעים מקומיים נוטים בכל זאת להשקיע במדינה שלהם).

 

למדינות יש שתי אפשרויות לנקוט בהן כדי למשוך משקיעים - הגדלת הרווח הפוטנציאלי או לצמצם את הסיכון עבור המשקיע. הכלכלן הראשי הציג את האפשרויות השונות להקלה על השקעות, אותן ישראל לא מיישמת, כמו למשל הקמת נציב פניות משקיעים זרים כפי שעשתה דרום קוריאה, פרסום החוקים והתקנות במערכת חיפוש מותאמת למשקיעים זרים באנגלית, מנגנון פניות ומנגנון לשיפור מתמיד של הרגולציה. לפי אותו מודל הנציב גם אחראי על טיפול בבעיות של המשקיעים במטרה למנוע סכסוכים ופניה לבוררות בינלאומית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x