חדשנות בעולם הMBA – ביומד, ביג דאטה, פינטק ועוד
חושבים על לימודי תואר שני במנהל עסקים? הנה חמש שאלות שכדאי להשיב עליהן על מנת שתוכלו לבחור נכון
לכן, אם אתם חושבים על קריירה מבטיחה ודינמית, אל תוותרו על התואר השני במנהל עסקים, שהפך להיות סטנדרט מקובל בכניסה לתפקידי ניהול זוטרים ועל אחת כמה וכמה בכירים.
יתר על כן, אנו רואים מספר הולך וגדל של בוגרי תואר ראשון בתחומים שאינם כוללים הסמכה, דוגמת תחומי הטכנולוגיה, הנדסה, מדעים מדוייקים וכולי, מבינים כי ללא תואר שני במנהל עסקים הם יתקשו להשתלב בתפקידים נחשקים המשלבים ניהול ומקצוע.
ואם כבר ללמוד, מומלץ במוסד אקדמי אשר ישדרג משמעותית את קורות החיים שלכם, למשל אוניברסיטאות יוקרתיות בחו"ל או האוניברסיטה העברית בירושלים. לכולם ברור כי מי שלמד באחד מאלו הוא ברמה אישית גבוהה ובעל יכולות אשר יזניקו את העסק שלו קדימה.
תואר שני במנהל עסקים – רף הכניסה למועדון המנהלים
מתי? התשובה לשאלה הזו מתחלקת לשניים: מתי רצוי ללמוד מנהל עסקים ומתי צריך ללמוד מנהל עסקים לתואר שני. ובכן, רצוי להתחיל ללמוד מיד לאחר התואר הראשון ולהבטיח נקודת התחלה אידאלית לקריירה המאופיינת במוביליות ובהתקדמות מהירה. הסטודנטים בישראל מתחילים לפתח את הקריירה שלהם במהלך התואר הראשון בשל העובדה כי תחילת הלימודים היא בגיל מאוחר ביחס למתרחש בעולם, בגילאי 22-24, ובשל הרצון לפתח קריירה. הלימודים לתואר שני מרוכזים בדרך כלל בשעות אחה"צ, ביומיים שלושה בשבוע, דבר המאפשר לשלב לימודים וקריירה ולהיכנס לשוק עם יתרון יחסי מהותי, בדמות תואר שני במנהל עסקים.
מתי צריך ללמוד תואר שני במנע"ס? ובכן, כולנו רוצים להפוך למנהלי תחום ולהתקדם לא רק במסלול המקצועי אלא גם במסלול הניהולי. בחלק משמעותי מהארגונים והתאגידים במשק הפרטי כמו גם במגזר הציבורי, לימודי תואר שני במנע"ס מהווים את כרטיס הכניסה לתפקידי הניהול.
האוניברסיטה העברית נותנת לכם נקודת זינוק מועדפת לקריירה
איפה? כיום עומדות בפני המועמדים מגוון אופציות בשוק הישראלי: מכללות פרטיות וציבוריות, כמו גם אוניברסיטאות. איך בוחרים? ובכן, למוסד האקדמי בו מתנהלים הלימודים יש השפעה עצומה על אופן הבחינה של איכות התואר שלכם. האוניברסיטה העברית, המפעילה תכנית לתואר שני במנהל עסקים צברה מוניטין כתכנית עילית מאז שנת 1952, בה הוקם המסלול. האוניברסיטה העברית היא הטובה ביותר בישראל ומדורגת במקום ה- 82 בעולם בדירוג החדשנות של רויטרז. מעמד זה מקנה לבוגרי התכנית יתרון מהותי בהתמודדות על תפקידים נחשקים בחברות מובילות.
ואם זה לא מספיק, בסוף 2017 פורסם מדרג של מכון המחקר Trendence, שבדק מי הן האוניברסיטאות שמכינות את הסטודנטים שלהם הכי טוב לשוק העבודה. האוניברסיטה העברית דורגה במקום ה- 62 ברשימה הנחשקת, והיא האוניברסיטה הישראלית היחידה שמופיעה במאה האוניברסיטאות המובילות בדירוג.
סוגיה נוספת באותו הנושא קשורה במסלולי ההתמחות החדשניים שמציע המוסד האקדמי וברלוונטיות שלהם לשוק. האוניברסיטה העברית מפעילה מגוון מסלולי התמחות, ביניהם: מימון ובנקאות, Bio Med MBA, Big Data Analytics, אסטרטגיה ויזמות ועוד.
ביומד, ביג דאטה, יזמות ופיננסיים – המסלולים המנצחים
איך? אז איך עושים תואר שני במנהל עסקים או, נכון יותר, איך בוחרים התמחות במנהל עסקים? פרופ' צבי וינר, דיקן בה"ס למנהל עסקים באוניברסיטה העברית מספר: "עד לפני מספר שנים המסלולים בתואר השני במנהל עסקים התמקדו בניהול, שיווק ומימון. בשנים האחרונות חלה התפתחות משמעותית במסלולים הספציפיים, במטרה לספק תכניות לימוד ספציפיות לתחומים נחשקים.
לצד המסלולים המסורתיים במנהל עסקים, אנחנו באוניברסיטה העברית פיתחנו מסלולים חדשניים המאפשרים לסטודנטים ליהנות ממגוון אפשרויות רלוונטיות לשוק העבודה ולפתח קריירה שמתחילה עם יתרון יחסי מהותי, בכל הנוגע ללימודים אקדמאים".
בין המסלולים החדשניים לתואר שני במנהל עסקים בעברית, ניתן למנות את:
• מימון ובנקאות: התכנית המבוקשת ביותר בתואר השני בזכות המסלול הייחודי לשוק ההון וקורסי הפינטק. אופציה ללימודים בימים חמישי ושישי, המאפשרים ניהול קריירה ללא הפרעה.
• Big Data Analytics: התחום החם ביותר בתעשיית המידע, המאפשר לבוגרים לקחת חלק בהפיכת הררי מידע ליתרון עסקי מהותי.
• MBA BioMed: התחום המוביל בתעשייה הביו רפואית. בוגרי המסלול נהנים ממגוון כלים וידע אקדמי על מנת לכבוש את המקומות הנחשקים בתעשייה.
• אסטרטגיה ויזמות: תואר שני ליזמים, מנהלים, וסטארט אפיסטים, המאפשר התמחות, רכישת ידע המבוסס על מחקר ותיאוריה ולא פחות חשוב – ניסיון של טובי המרצים בתחום, שמגיעים הן מהאקדמיה והן מהשוק.
שילוב מדויק בין החיים עצמם ובין העתיד בקריירה
כמה? או בעצם, כמה עולה תואר שני ולא רק בכל הנוגע לשכר הלימוד, אלא גם ליכולת לעבוד, לנהל חיים אישיים וחיי משפחה ובכלל, להתקדם עם המטרות האישיות. ובכן, בואו נתחיל בכסף. מחירו של תואר שני הוא גבוה יותר מתואר ראשון ולכן, כדאי לבדוק מה אנחנו מקבלים תמורת המחיר שאנו משלמים: מה התכנית, מה המוניטין המקומי והבין לאומי של התכנית ומה אפשרויות ההתמחות שעומדות בפנינו.
השאלה השנייה והלא פחות חשובה, היא כיצד התואר השני משתלב בחיינו הפרטיים והמקצועיים. יפית שרר, דיקנית משנה של בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית מסבירה: "אנחנו מבינים כי מרבית הסטודנטים מגיעים לתואר שני לקראת סוף שנות העשרים שלהם והלאה. לכן, חשוב לנו לאפשר להם ליהנות מהלימודים ומהחיים, ועל הדרך להתפרנס בכבוד ולדאוג לקריירה שלהם ולמשפחה. הלימודים לתואר שני במנהל עסקים מרוכזים בדרך כלל ביומיים/שלושה אחה"צ בהתאם להתמחות . יתר על כן, הסטודנטים שלנו מעידים כי מרבית המעסיקים מגלים הבנה בדבר הרצון להתפתח וללמוד ואף מעודדים את הלימודים במוסד אקדמאי מוביל."
תואר שני במנהל עסקים – השקעה לכל דבר ועניין
אז מה התשובה לכל השאלות האלה? הנה כיוון אפשרי: בסוף היום, תואר שני הוא השקעה לכל דבר ועניין. יש פה השקעה מהותית בעתיד המקצועי שלנו, שמתבטאת בזמן שנקדיש ללימודים, במאמץ שיוביל להצלחה ואולי אפילו להצטיינות ובעלות הלימודים עצמם. לכן, כדאי לבחון את ההשקעה הזאת באותם מדדים שאנו בוחנים השקעות אחרות בחיים ולשאול את עצמנו מה תהיה התשואה על ההשקעה הזו. באוניברסיטה העברית התשואה גבוהה והדבר הוכח, הן על ידי רויטרז והן על ידי מכון המחקר Trendence. אם נבחן מדוע התשואה גבוהה, אנחנו נגלה שהשילוב בין המוניטין המעולה של המוסד, כאוניברסיטה המובילה, הוותיקה והחדשנית בישראל, יחד עם המסלולים המגוונים והחדשניים, מאפשרים לכל סטודנט למצות את היכולות שלו ולקבל את התשואה הטובה ביותר על ההשקעה שלו בלימודים.
לפרטים נוספים לחצו כאן >>