ארה"ב: הסוכנות לביטחון לאומי תמחק מאות מיליוני שיחות טלפון והודעות
מדובר בשיחות והודעות שהוקלטו, ואשר ה-NSA לא היתה אמורה להחזיק בהן. יועץ לשעבר של משרד המשפטים: "התקלות מעידות שלממשלה אין יכולת לייצר מערכת איסוף שתדע לספק הפרדה יעילה בין שיקולי ביטחון לאומי לפרטיות המידע"
הסוכנות לביטחון לאומי של ארה"ב, ה-NSA, הודיעה אמש כי תמחק מאות מיליוני שיחות והודעות שהקליטה מאז 2015. ההודעה מגיעה לאחר שהתברר שהיא לא היתה אמורה להחזיק בהן. מהסוכנות נמסר שמדובר ב"בעיות טכניות" במידע שהחזיקה שהביאו אותה למהלך. על פי הדיווח של אתר CNBC, המידע הזה הוקלט תחת חסות חוק FISA, שמאפשר להקליט, לנתח ולאחסן נתוני שיחות והודעות שמקורם גם מחוץ לארה"ב.
- AT&T היא השותפה העיקרית של ה-NSA בריגול אחרי כל העולם
- ארה"ב: ה-NSA שילשה את היקף הריגול אחרי שיחות טלפון ב-2017
- רשמית: טראמפ מחזיר ל-NSA את סמכויות הריגול הנרחבות שלה
האיסוף של שיחות הטלפון וההודעות החל תחת פרויקט שכונה Stellarwind שהופעל לראשונה לאחר אירועי ה-11 בספטמבר 2001 תחת ממשלו של בוש הבן. המבצע נחשף לציבור בהדלפותיו של אדוארד סנודן ועורר סערה רבה ברחבי העולם. בסך הכל נאספו במהלך 2016 ו-2017 כ-650 מיליון פרטים של שיחות והודעות.
בנוסף, ככל הנראה, המידע שהועבר ממאגרי הנתונים של ספקיות התקשורת תחת צווי שופטים כלל גם כזה שלא היה קשור למטרות החשודות, מה שגרם לחשיפה של פרטים שלא היו קשורים למטרת האיסוף מלכתחילה. חבר של ועדת המודיעין של הסנאט הוסיף שככל הנראה הפעם התקלה נבעה מטיפול לקוי של ספקיות התקשורת בבקשות של ה-NSA ולא בפעילות של הסוכנות עצמה.
"ספקיות התקשורת אוספות מידע רב על אזרחי ארה"ב", אמר הסנאטור הדמוקרטי רון וויידן, "והן נהגו בחוסר זהירות משווע עם המידע", סיכם. חוק Freedom act צפוי לפוג בשנה הבאה ואם לא יקבל הארכה על ידי בתי הנבחרים ייאלצו סוכנויות הביון למצוא פתרון משפטי אחר שיאפשר להן להמשיך ולאסוף נתוני תקשורת.