ג'ק מא השיק שירות העברת כספים מוזל לעובדים זרים
הזרוע הפיננסית של עליבאבא, אנט פייננשל, מייעדת את השירות לכ־200 אלף פיליפינים העובדים בהונג קונג ושולחים הביתה כ־700 מיליון דולר בשנה. השירות יתרחב בהמשך למדינות אחרות. מא: "הבנקים חמדנים מדי ודורשים עמלות גבוהות"
המיליארדר הסיני ג'ק מא השתלח השבוע במשקיעי הביטקוין והתחייב להימנע מכך בעצמו. על פי מא, טכנולוגיית הבלוקצ'יין שעליה מתבססים מטבעות הקריפטו צריכה לשמש לפתרון בעיות חברתיות קיומיות במקום להתעשרות מהירה של פרטים — על כך דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל".
- אנט פייננשל של ג'ק מא גייסה 14 מיליארד דולר
- מהון להו: פרד הו, משקיע-העל וחברו הטוב של ג'ק מא, מזהיר ממשקיעים סינים חסרי אחריות
- משלחת עליבאבא: "באנו לישראל עם כבוד ואנו עוזבים עם השראה"
מא, מנכ"ל ענקית המסחר המקוון עליבאבא, אמר את הדברים בארוע שקיימה אתמול בהונג קונג הזרוע הפיננסית של החברה, אנט פייננשל.
הארוע התקיים במקביל להשקת שירות מבוסס בלוקצ'יין של אנט פייננשל להעברת כספים שמטרתו לסייע לעובדים מהפיליפינים להעביר כסף למשפחותיהם בתעריפים נמוכים בהרבה מתעריפי הבנקים ושאר חברות המציעות שירותים מסוג זה.
"בלוקצ'יין חייב לשמש כפתרון לפרצות אבטחה ונושאים של קיימות", אמר מא על המערכת הדיגיטלית לאחסון מידע המאפשרת סחר במטבעות קריפטו. "במקרה של מטבעות דיגיטליים, הטכנולוגיה הפכה למכשיר לעשיית רווח כספי", ציין. "זה לא בסדר להתעשר בן לילה מהימורים בבלוקצ'יין. הטכנולוגיה איננה הבועה אבל קרוב לוודאי שהביטקוין כן", סיכם. המטבע הדיגיטלי, שזינק בעשרות אחוזים בשנה שעברה, רשם צניחה של יותר מ־50% מתחילת השנה.
מא, בעל השליטה באנט פייננשל, אמר עוד כי הזרוע הפיננסית של עליבאבא איננה מחזיקה בביטקוין ותשמור מרחק מהנכס הזה. בבעלותה נמצאת עליפיי, ענקית התשלומים המקוונים שבה משתמשים מאות מיליוני אנשים לרכישות באינטרנט או בחנויות פיזיות, במוניות ובשאר שירותים.
במסגרת המיזם החדש, עליפיי ותאגיד הפיננסים CK הצ'יסון הולדינגס חברו עם סטנדרד צ'רטרד ומפעילת ארנק דיגיטלי שבסיסה בפיליפינים להשקת שירות תשלומים חדש שעשוי להתרחב למדינות אחרות.
על פי מא, הבנקים "חמדנים מדי" ודורשים עמלות גבוהות, והמטרה של אנט היא להנגיש שירותי העברת כספים לכל אחד. השירות החדש מבוסס הטלפון הסלולרי מיועד בשלב ראשון לשרת כ־200 אלף פיליפינים העובדים בהונג קונג ושולחים הביתה כ־700 מיליון דולר בשנה בחישוב כולל, כך לפי נתוני אנט. משתמשי השירות לא יידרשו לשלם עמלות בשלושת החודשים הראשונים ובשלב מאוחר יותר תיגבה מהם עמלה קבועה.
המהלך מגיע לאחר שהממשל האמריקאי לא אישר לאנט לרכוש את חברת העברות הכספים MoneyGram בשנה שעברה בעסקה ששוויה הוערך ב־1.2 מיליארד דולר. כאשר העסקה קרסה, מא אמר: "בואו נייצר חברה טובה יותר".
לדבריו, אנט רצתה לקנות את החברה על מנת לסייע לאנשים העובדים מחוץ למדינתם לשלוח כסף הביתה בקלות. "לא כעסתי, ואני לא מצטער", ציין. "אני חושב ש־MoneyGram צריכה להצטער".