בימ"ש העליון בארה"ב הכשיר את חרם הטיסות של טראמפ נגד מוסלמים
העליון קבע שמתנגדי הצו לא הצליחו להוכיח שהוא מפר את חוקי ההגירה או התיקון הראשון לחוקה האמריקנית שאוסר על אפליה, בין השאר על רקע דתי
בית המשפט העליון בארה"ב העניק היום (ג') לדונלד טראמפ את אחד הניצחונות הגדולים בתקופת כהונתו, ואישר את הצו שאוסר על כניסת אזרחים מחמש מדינות מוסלמיות.
- מכה לטראמפ: נדחה ערעור הממשל להשיב מיידית את איסור כניסת מוסלמים למדינה
- ארה"ב הקפיאה המגבלות על כניסת מוסלמים; טראמפ: "דעתו של השופט מגוחכת"
- כך עוקפות חברת התעופה הערביות את חרם הלפטופ של טראמפ
ההחלטה התקבלה ברוב של חמישה שופטים (שנחשבים שמרנים) מול ארבעה, והיא מסיימת לעת עתה את המאבק בבתי המשפט על השאלה אם מדובר במדיניות הגירה חוקית.
כעת לנשיא ארה"ב יש הצדקה משפטית ליישם את הצו, אחרי שבתי משפט בערכאות נמוכות חסמו את הגרסה האחרונה של "צו המוסלמים" מחודש ספטמבר, כמו את שתי הגרסאות שקדמו לו.
העליון קבע שמתנגדי הצו לא הצליחו להוכיח שהוא מפר את חוקי ההגירה או התיקון הראשון לחוקה האמריקנית שאוסר על אפליה, בין השאר על רקע דתי. נשיא בית המשפט העליון ג'ון רוברטס אמר שלנשיאי ארה"ב יש את הסמכות לפקח על ההגירה והיקפה.
את "צו המוסלמים" ליוותה מחאה גדולה בארה"ב ובעולם. טראמפ אמר שהמדיניות הזו הכרחית כדי להגן על ארה"ב מפיגועים איסלאמיסטיים. הצו הנוכחי שעליו הודיע הממשל בספטמבר אוסר על כניסה לארה"ב של רוב האזרחים מאיראן, לוב, סומליה, סוריה ותימן. עיראק וצ'אד, שהופיעו בגרסאות הקודמות, הוסרו מהרשימה.
כבר בחודש דצמבר רמז בית המשפט העליון מה תהיה החלטתו הסופית, כשהשופטים אישרו לטראמפ ליישם את המדיניות השנויה במחלוקת, למרות שהמאבק המשפטי נמשך בערכאות נמוכות. מאז למעשה הצו בתוקף, אך היום קיבל טראמפ את האישור המלא ליישם אותו.