בעלי המניות בטליט לא אישרו מינוי מחדש של היו"ר ושני דירקטורים
האסיפה הכללית הצביעה נגד כהונת היו"ר ריצ'ארד קילסבי והדירקטורים שלמה (מומו) לירן ומרים גרינווד, ולכן טליט תאבד את זהותה הישראלית. חברת האינטרנט של הדברים איבדה 50% משווייה מאז נאלץ המנכ"ל להתפטר עקב חקירה נגדו בארה"ב
דרמה בחברת טליט: פחות משנה לאחר הנפילות במניה, שהשילה 50%, אסיפת בעלי המניות לא אישרה את המשך כהונתם של שלושה דירקטורים ובהם היו"ר ריצ'רד קילסבי. המשמעות היא שהחברה תאבד את זהותה הישראלית ותעבור לידיים זרות. הדרמה מתרחשת על רקע פרסומים בדצמבר האחרון בתקשורת העולמית, לפיהן הקרן הסינית Xue Jian, שהגיעה לאחזקה של 15.2%, מעוניינת להשתלט על טליט.
- טליט ממשיכה להסתבך: הרגולטורים בבריטניה פתחו בחקירה נגד החברה
- עוד אכזבה בטליט - שמפרסמת אזהרת רווח לקראת הדוחות
- שלמה לירן מצטרף לדירקטוריון טליט: "כשבמקום מסוים קשה זו לא סיבה לברוח – אם כבר להפך"
חשוד בביצוע הונאות נדל"ן בבוסטון בשנות התשעים
טליט נמצאת בסחרור מאוגוסט אשתקד, אז נאלץ להתפטר המנכ"ל עוזי כץ, שבאותה תקופה היה גם בעל המניות הגדול (12.8%), לאחר שהתגלה כי נמלט עם אשתו מארה"ב על רקע חקירה שנפתחה נגד השניים בחשד לביצוע הונאות נדל"ן בבוסטון בשנות התשעים. מאז הספיקה החברה להוציא שתי אזהרות רווח וליפול לשווי שוק של 200 מיליון ליש"ט בלבד.
אתמול נודע למשקיעים כי תוצאות ההצבעה לא מבשרות טובות. החלטות 7–9, שנגדן הצביעו רוב בעלי המניות, עסקו בבחירה מחדש של שלושה דירקטורים חיצוניים — מרים גרינווד, ריצ'רד קילסבי ושלמה לירן. גרינווד ולירן מונו לדירקטוריון רק במרץ האחרון. לירן שימש בעבר מנכ"ל שטראוס, yes ונייר חדרה, וגרינווד היא עורכת דין עם ניסיון של יותר מ־30 שנה בעבודה מול בנקים ומוסדות פיננסיים.
שלושת הדירקטורים מונו בידי הדירקטוריון כחלק מהשינויים המקיפים בממשל התאגידי, שיושמו בעקבות התפטרות כץ. על פי הודעת טליט, הם מונו רק עד למועד ההצבעה, שבה הועלו שמותיהם לבחירה מחדש, אך כאמור הם לא נבחרו.
אף שלא צלחו את ההצבעה, החליטו ארבעת הדירקטורים הנותרים בדירקטוריון, סיימון דאפי (שיכהן כיו"ר זמני), יוסי פייט, יריב דפנה ולארס רגר למנות מחדש את מרים גרינווד באופן מיידי על בסיס זמני. הדירקטוריון הקיים הסביר כי מהלך זה יבטיח שמועצת המנהלים וועדותיה ימשיכו לכלול מספר ראוי של דירקטורים בלתי תלויים.
החלטות 12־15, שהובאו אף הן להצבעה ולא עברו, עסקו בסמכויות הדירקטוריון בהקצאות שונות, כגון הצעת דיבידנדים סקריפט — חלוקה הנהוגה בבורסת לונדון, שבמסגרתה יכול בעל מניות לקבל דיבידנד כמזומן או כמניות של החברה — ובסמכות הדירקטוריון לבצע רכישה עצמית. לדברי טליט החלטות אלה אינן משפיעות על האסטרטגיה או על הניהול השוטף של העסק.
הרגולטור בבריטניה חוקר הכרזות בדו"ח הביניים
באחרונה נודע למשקיעים כי גם הרגולטורים בבריטניה פתחו בחקירה נגד טליט. ה־FCA (גוף המסונף למשרד האוצר ומפקח על היציבות הפיננסית במדינה) פתח בבדיקה בנוגע לעיתוי כמה מההכרזות של החברה, שנכללו בתוצאות הביניים שפורסמו ב־7 באוגוסט אשתקד.
פרטי חקירת ה־FCA נותרו מעורפלים, אך ידוע כי היא צפויה לבחון את העיתוי ואת הגילויים הקשורים למכירת מניות בחודש מאי בידי המנכ"ל לשעבר כץ. יצוין כי הוא מעולם לא נעצר בארה"ב, בין היתר בזכות העובדה ששינה את הכיתוב הלועזי של שמו ל־Oozi Cats, לאחר שבארה"ב היה רשום כ־Uzi Katz.
אם לא די בכך, בינואר האחרון דיווחה טליט כי רשויות המס באיטליה הגישו ערעור לבית המשפט העליון במדינה, בנוגע למשפט המתנהל זה כמה שנים לגבי שומות מס שעל החברה לשלם. חברה־בת של טליט קיבלה שומות מס בהיקף של 18 מיליון דולר, שנוגעות לעסקים שהיו בשליטת טליט בשנים 2005–2007, ופוצלו ממנה ב־2008. ערכאות נמוכות במערכת המשפט האיטלקית פסקו לטובת טליט, אך המדינה ערערה. על פי הערכות החברה, הדיון בבית המשפט העליון לא צפוי לפני שנת 2022.
טליט מפתחת ומפיצה פתרונות תקשורת אלחוטית בין מכשירים (M2M) ופועלת גם בתחום האינטרנט של הדברים (IoT). החברה מספקת מוצרים, שירותים ומתקנים המחברים ארגונים לאינטרנט ומאפשרים להם לאסוף, לעבד ולהגיב באופן אלחוטי לנתונים המגיעים מההתקנים המחוברים.