"מזכ"ל ה-OECD התריע בפני רה"מ שישראל לא עומדת בהתחייבויות שלה"
כך טענה היום בדיון בכנסת המשנה לממונה על הכנסות המדינה פרידה ישראלי. לדבריה, ישראל היא מהבודדות ב-OECD שלא עומדת בהתחייבות להחליף מידע עם יתר החברות על חשבונות של תושבים זרים: "הארגון רואה בחומרה רבה את אי הציות של ישראל"
"אנחנו נמצאים תחת התחייבות בינלאומית מפורשת של שר האוצר שמדינת ישראל תתחיל להחליף מידע במהלך 2018 עבור נתונים משנת 2017. ישראל היא המדינה היחידה ב-OECD שלא עומדת בהתחייבות שלה, ומהבודדות שהתחייבו ליישום התקן שאצלה זה עוד לא מיושם. התאריך כעת מראה שלא נצליח לעמוד בהתחייבות, ה-OECD רואה בחומרה רבה את אי הציות של ישראל", כך אמרה היום פרידה ישראלי, המשנה לממונה על הכנסות המדינה, בדיון בוועדת הכספים במסגרת הדיון על אישור אמנת חילופי המידע המולטילטרית (ה-CRS). במסגרת אותה אמנה אמורה ישראל להעביר מידע על חשבונות פיננסיים של תושבים זרים ליתר המדינות ולקבל מידע על תושבים ישראלים.
- האוצר חשף את תוכנית התקציב לשנת 2019
- שיא של כל הזמנים בהכנסות המדינה ממסים באוקטובר: חצו רף של 30 מיליארד שקל
- הצמרת של כחלון למדה על הורדת המס מהטלוויזיה
עוד הוסיפה ישראלי, כי "מזכ"ל ה-OECD שלח מכתבים ישירים לראש הממשלה ושר האוצר ומתריע על המצב שבו ישראל לא תעמוד בהתחייבות שלה. הייתי רוצה לבקש מהוועדה להירתם לנושא".
במסגרת הדיון עלתה גם בעיית חוסר התיאום מול נציגי הבנקים שדורשים להחריג חשבונות רדומים ולקבוע רף מינימלי ממנו יידרשו הבנקים להעביר דיווחים.
התקנות שממתינות לאישור הוועדה קובעות כי הבנקים יחפשו סממנים לכך שבעלי החשבונות שלהם בעלי תושבות זרה - עבור חשבונות של עד מיליון שקל תהיה סריקה אלקטרונית בלבד ועבור חשבונות גדולים יותר תהיה סקירה מקיפה יותר. במידה ויימצאו סממנים כאלו יידרשו הלקוחות לחתום על הצהרה לגבי תושבותם לצורכי מס.
משרד האוצר הבהיר בתקנות שעלו כעת לוועדת הכספים כי אזרחות זרה לא תהווה סממן לתושבות זרה (כלומר עצם העובדה שאדם מחזיק אזרחות נוספת לא מהווה אינדיקציה לכך שהוא תושב אותה מדינה בפועל).
במהלך הדיון העלה נציג איגוד מנהלי הגמ"חים את סוגיית הסדרת הפעילות שלהם. במסגרת חקיקת ה-FATCA שהסדירה את העברת המידע על החשבונות הפיננסיים לרשות המסים האמריקאית, נקבע הסדר זמני שפוטר את מרבית הגמ"חים (עד להיקף של 50 מיליון שקל). אולם תוקפו של ההסדר יפוג באוגוסט הקרוב, לכן מבקש גפני להסדיר קודם את החקיקה של אותם גמ"חים שתקועה זמן רב, ואת הצו לאיסור הלבנת הון שהרשות לאיסור הלבנת הון תוציא ספיצפית לפעילות של הגמ"חים.