אלטשולר שחם הפך לבעל המניות הגדול באינרום
בית ההשקעות הגיעה לאחזקה כוללת של 20.7% בחברה, באמצעות קופות הגמל וקרנות הנאמנות שלו - כפול מהאחזקה של קרן פימי, הגורם הדומיננטי בניהולה של אינרום
בית ההשקעות אלטשולר שחם עלה לאחזקה של 20.67% ממניות חברת אינרום בניהוביסס את מעמדו כבעל המניות הגדול בחברה, עם אחזקה כפולה מזו של קרן פימי.
- אינרום מסכמת רבעון עם קיפאון בהכנסות ועלייה של 9% ברווח הנקי
- קרן פימי מכרה מניות אינרום בהיקף של 405 מיליון שקל
- וורן באפט רצה את אינרום, אך לא הסתדר עם דוידי על המחיר
קרן פימי החזיקה לאורך זמן בשליטה באינרום והיא נותרה גם היום הגורם הדומיננטי בכל הקשור לניהול החברה (המצב שבו מי שנחשב לבעל השליטה אינו בעל המניות הגדול ביותר אינו רווח בשוק).
פימי הובילה את אינרום להנפקה ב-2014, עם אחזקה של 51% ממניותיה ובמהלך השנים שחלפו מאז מימשה בהדרגה את המניות. בדצמבר האחרון מכרה את הנתח הגדול האחרון, עם הנפקת מניות בסכום של 405 מיליון שקל, וירדה מאחזקה של 33.5% ל-10.4%. 10.4%.
הרכישה האחרונה של אלטשולר נעשתה לפני שבועיים, ב-13 ביוני. בית ההשקעות מחזיק עתה ב-17.9% מהחברה באמצעות קופות הגמל ובנתח נוסף של 2.73% באמצעות קרנות הנאמנות שלה.
אינרום נסחרת בת"א בשווי של 1.55 מיליארד שקל (לאחר ירידה של כ-12% מתחילת השנה) ושווי האחזקה הכוללת של אלטשולר שחם עומד על 320.3 מיליון שקל. קרן פימי נותרה עם אחזקה של 10.4% באינרום כאמור, בשווי 162 מיליון שקל.
אינרום עוסקת בייצור, במכירה ובשיווק מוצרים לענף הבנייה והשיפוצים, התעשייה ועוד, באמצעות שלוש חברות בנות: איטונג, כרמית (מוצרי גמר לבנייה) ונירלט (מוצרי צבע). את הרבעון הראשון של השנה סיימה אינרום עם עלייה מתונה של 2% בהכנסותיה, שהגיעו ל-257 מיליון שקל, לצד טיפוס של 9% ברווח הנקי, שהגיע ל-31 מיליון שקל.