רשות שוק ההון העניקה רישיון לחברת ביטוח דיגיטלית חדשה - Wesure
Wesure הוקמה ע"י אמיל וינשל, לשעבר מנכ"ל איילון ומשנה למנכ"ל מגדל, וניצן צעיר הרים. בכוונת החברה לאפשר קבלת כל השירותים באופן דיגיטלי, החל משלב ההצעה לביטוח, דרך ההצטרפות לביטוח, ביצוע פעולות שירות וטיפול באירועים ביטוחיים, ועד סיום הטיפול בתביעות
רשות שוק ההון בראשות דורית סלינגר העניקה על מתן רישיון לחברת ביטוח דיגיטלית חדשה – Wesure שאותה הקימו אמיל וינשל, לשעבר מנכ"ל איילון ומשנה למנכ"ל מגדל, וניצן צעיר הרים. מתן הרישיון הוכרז בכנס השנתי של רשות שוק ההון שהתקיים היום (ב') בת"א. בכך מצטרפת Wesure לחברת ליברה של אתי אלישקוב, שקיבלה רישיון מבטח לפני חודשיים וצפויה לצאת לדרך בחודש אוגוסט.
- העסק החדש של משנה למנכ"ל מגדל לשעבר: מקים חברת ביטוח
- לאחר שנה וחצי בלבד: אמיל וינשל, המשנה למנכ"ל מגדל עוזב במפתיע
- לראשונה מאז 2008: חברת ביטוח חדשה - ליברה בניהולה של אתי אלישקוב
בכוונת WeSure חברה לביטוח לאחר שתבסס את פעילותה, לאפשר לקהל המבוטחים לקבל את כל השירותים באופן דיגיטלי, החל משלב ההצעה לביטוח, דרך ההצטרפות לביטוח, ביצוע פעולות שירות וטיפול באירועים ביטוחיים, ועד סיום הטיפול בתביעות.
הרקע להקמת חברות הביטוח החדשות הוא בהקלות בדרישות ההון לחברות, כך שחברה העוסקת בביטוח כללי תידרש להון של 10 מיליון שקל בלבד לעומת 59 מיליון שקל.
בשנת 2017 עמד היקף הפרמיות שגבו חברות הביטוח ממבוטחים בביטוח רכב חובה, רכוש, דירות ובתי עסק על 18 מיליארד שקל, מתוכם ביטוח רכב חובה – 5 מיליארד שקל, רכב מקיף – 8.3 מיליארד שקל, דירות – 1.7 מיליארד שקל, ביטוח אובדן רכוש ובתי עסק – 2.1 מיליארד שקל וביטוח צד ג' – מיליארד שקל.
העלות הממוצעת של משק בית על ביטוחים אלו היא 500 שקל בחודש ועד 1,000 שקל בחודש כאשר לגבי העסקים השונים אף יותר מכך. כך שהגברת התחרות בתחומים אלו תאפשר הפחתה בעלויות הביטוח וביוקר המחיה לטובת ציבור הצרכנים. הגברת התחרות בתחומים אלו תתבטא גם בחוויית השירות שתוענק לציבור המבוטחים, החברה החדשה צפויה להיות דיגיטלית באופן מלא ותאפשר למבוטחים לבצע פעולות שונות באמצעים אלו.
סגן שר האוצר, ח"כ איציק כהן (ש"ס) נרתם להגנתה של רשות שוק ההון מול הניסיונות הפוליטיים להחלישה ואמר היום בכנס: "על מנת שהרשות תוכל למלא את תפקידיה החשובים, זה מחייב אותה להיות רשות עצמאית וחזקה, רשות שלא רגישה לזעזועים פוליטיים ולטלטלות אחרות.אני חושב שכיום – 20 חודשים אחרי הקמת הרשות – לא נותר ספק אצל אף אחד לגבי צדקת המהלך הזה. כל מי שראה את המתקפות נגד הממונה של בעלי האינטרס, בוודאי הבין כמה חשוב שהרשות תהיה עצמאית. וזו כמובן הזדמנות שוב לחזק את ידיה של הממונה על שוק ההון, ולאחל לה הצלחה בהמשך הדרך".