$
פרויקטים

אותה גברת בשינוי אדרת: נווה שאנן שלא הכרתם

בנייה אינטנסיבית, גורדי שחקים, נתיבי תעבורה, מרכזי תרבות ופארקים ירוקים, שכונה נוספת בתל אביב עוברת בשנים האחרונות מתיחת פנים של ממש. אחרי פלורנטין ונווה צדק, הגיע תורה של שכונת נווה שאנן: הכירו את האזור שהפך למוקד משיכה למשפחות צעירות ולמשקיעים ותיקים

בשיתוף אלדר השקעות 15:2825.06.18
אם תשוטטו ברחובותיה של שכונת נווה שאנן בתל אביב, סביר להניח שתשפשפו את עיניכם בתדהמה. השכונה הישנה הפכה לאט לאט לפנינה נדל"נית של ממש. בשנים האחרונות היא הולכת והופכת לאחת השכונות המבוקשות בעיר, ולא בכדי.

 

שלטים נוצצים המבשרים על בנייה אינטנסיבית, גורדי שחקים חדשניים, מרכזי תרבות ופרויקטים שאפתניים הם רק חלק ממה שתגלו בסיור בשכונה. כיצד התרחש הנס? מה מצפה לשכונה בשנים הקרובות? הכירו את הדבר החם הבא במפת הרחובות התל-אביבית.

 

שכונת נווה שאנן– קווים לדמותה

את נווה שאנן תוחמים רחוב סלמה בדרום, רחוב הרכבת בצפון, רחוב החרש ונתיבי איילון במזרח ושכונת פלורנטין ורחוב העלייה במערב. השכונה מאופיינת באוכלוסייה חלשה.

 

בשנים האחרונות השתנו פני הדברים: השכונה עוברת שינוי משמעותי - הן מבחינה נדל"נית, הן מבחינה חברתית והן מבחינה תרבותית– וגם המרקם האנושי בה חווה שינוי מהותי. כמה מהותי? המשיכו לקרוא.

 

לפרטים על פרויקט EDEN IN THE CITY2>>

 צילום: אלדר השקעות

 

חיים סטודנטיאליים בנווה שאנן? יש חיה כזו!

שנת 2011. עיריית תל אביב מחליטה לבצע התחדשות עירונית בשכונה, מה שבא לידי ביטוי במתן היתרי בנייה עבור לא פחות מ-35 פרויקטים ומאות יחידות דיור חדשות. שש שנים לאחר מכן, בשנת 2017, עדיין זוכה השכונה לתשומת לב מיוחדת: העירייה מאשרת תכנית מתאר שבמסגרתה ייבנו 1,600 יחידות דיור (דירות בנות 2-3 חדרים) המיועדות לצעירים ולמשפחות צעירות,כמו גם לסטודנטים (בעיקר מאוניברסיטת תל אביב) המעוניינים להתגורר בשכירות בשכונה תמורת מלגת דיור בשווי אלפי שקלים בשנה.

התוצאה: את השכונה מאכלסים צעירים ממעמד סוציו-אקונומי בינוני וגבוה, משפחות חייכניות, ובאופן כללי בחלקים נרחבים משכונת נווה שאנן משתנה הנוף האנושי. חדשות לבקרים נערכים סיורים ברחובות השכונה, בניסיון למצוא דירה פנויה למגורים או להשקעה.

 

נותנת פייט רציני: נווה שאנן מול שכונות אחרות

הפרויקטים החדשים והמחירים האטרקטיביים הופכים את נווה שאנן למוקד משיכה עבור משפחות צעירות וסטודנטים המעוניינים לגור בלב תל אביב במחיר סביר. ואין ספק שהם עושים בחוכמה: השוואה בין המחירים המוצעים בנווה שאנן לאלו המוצעים בשכונות אחרות מגלה כי קיים פער משמעותי לטובת נווה שאנן.

 

אם בפלורנטין המחיר למ"ר עומד על 42 אלף ש"ח, בשכונת לבונטין הוא נע בין 50 אלף ל-55 אלף ש"ח וברוטשילד הוא עשוי להגיע גם ל-60 אלף ₪, הרי שבנווה שאנן המחיר למ"ר עומד על ממוצע של 30-32 אלף ש"ח בלבד. כוחות השוק, מן הסתם, עוד יעשו את שלהם, ומטבע הדברים המחירים יעלו בעתיד - אך נכון למועד כתיבת שורות אלו עדיין מדובר בעסקה משתלמת.

 

תרבות, רבותיי, תרבות

לצד הפרויקטים המיועדים למגורים, הקצתה עיריית תל אביב במסגרת תכנית המתאר גם עשרה דונמים לשימוש ציבורי - הן למטרות מסחר והן למתחמי תעסוקה - מה שהוביל ל'הגירה עסקית' חיובית: מרכזי תרבות, אמנות וקולינריה המעבירים את מרכז פעילותם לשכונה.

 

כך, למשל, הודיעה להקת המחול 'בת שבע' בשנת 2017 כי היא מתכננת להעתיק את מקום משכנה ממרכז סוזן דלל שבנווה צדק אל נווה שאנן. האדריכל הבריטי דיוויד אדג'יה שוקד על תכנון אדריכלי של המשכן החדש, והוא צפוי להיבנות באזור התחנה המרכזית הישנה, לצד פארקים ירוקים, מגרשי כדורסל ואפילו מלון.

 

הכול עניין של גישה

נוסף על המהפך התרבותי, בשכונה מתחולל גם שינוי תעבורתי. במסגרת זאת צפויה נווה שאנן ליהנות מתכנית מתחם שומרון באזור התחנה המרכזית הישנה, הכוללת רצף מעברים להולכי רגל ורוכבי אופניים וכן הסדרת מערך התנועה לצורך חיבור של תנועת הרכבים והתחבורה הציבורית ושילובם עם מערכת הצירים הירוקים העירונית, לרבות הרכבת הקלה - הקו הירוק. בנוסף, בשנת 2016 הודיעה עיריית תל אביב על פרויקט קירוי נתיבי איילון....

 

ומי המרוויחים הגדולים? ניחשתם נכון - תושבי שכונת נווה שאנן. העובדה שהפרויקט עתיד לחבר את השכונה למרכז העיר ולאפשר נגישות מהירה ונוחה במיוחד, יחד עם ריבוי בתי העסק, בתי הקפה וחנויות הנוחות שייפתחו לאורך המסלול המקורה – יהפכו את המגורים במקום לכדאיים במיוחד.

 

 הדמיה: אסף פרץ

 

והמשקיעים כבר עטים על המציאה...

גם המשקיעים הבינו את הפוטנציאל הטמון בשכונה המתפתחת, וחלקם כבר מיהרו למנף עד תום את פוטנציאל ההשבחה. אם באזורים אחרים בעיר יעדיפו המשקיעים לרכוש דירות קטנות במטרה שאלו יניבו תשואות גבוהות, בנווה שאנן מבינים המשקיעים כי הכסף הגדול טמון דווקא בדירות המיוחדות, כגון דירות הפנטהאוז ודירות הדופלקס, המתומחרות נמוך באופן משמעותי מאזורים אחרים ועשויות להכפיל את ערכן תוך זמן קצר.

 

נווה שאנן הפכה אפוא לא רק לשכונת מגורים נחשקת, אלא גם לגן עדן למשקיעים פוטנציאליים. נראה כי היא צפויה להפוך לשכונת פלורנטין הבאה – וזה הזמן לנצל את המחירים הנוחים שהיא מציעה כיום וליהנות מאיכות חיים בשכונה שמתפתחת בקצב מסחרר.

 

אחד מפרויקטי הדגל של שכונת נווה שאנן הוא בניין הבוטיק EDEN IN THE CITY2. הפרויקט מציע תמהיל דירות מגוון הכולל דירות 2, 3 ו- 4 חד' במחיר של החל מ- 1,495,000 ₪ ובמחירים של 25-27 אלף ש"ח למ"ר בלבד. בנוסף מציע הפרויקט גם דירות מיוחדות, כגון דירת דופלקס ודירת פנטהאוז, אשר תוכננו מבחינה אדריכלית להתאים הן למשפחות, הן לסטודנטים שותפים והן למשקיעים.

 

אך מה שהפך את הפרויקט לאטרקטיבי במיוחד, גם בהשוואה לשאר הפרויקטים בשכונה המתחדשת, הוא המיקום המרכזי שלה. הפרויקט נמצא במרחק של עשר דקות הליכה בלבד משדרות רוטשילד, מציע דרכי גישה נוחות לנתיבי איילון, ולא פחות חשוב – הוא סמוך לתחנת הרכבת 'ההגנה' ולתחנה עתידית של הרכבת הקלה, המוקמת בימים אלו.

 

ועם כאלו נתוני פתיחה, אין פלא שהשכונה כובשת בסערה את שוק הנדל"ן העירוני ואת ליבם של משפחות צעירות, של סטודנטים נמרצים ושל משקיעים מרוצים.

 

לפרטים על פרויקט EDEN IN THE CITY2>>

בטל שלח
    לכל התגובות
    x