ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

יואל חשין: "הגישה שלנו היא שההפרדה בין חברתי לעסקי היא שגויה"

מייסד ויו"ר 2B-Group בכנס היזמות של "כלכליסט" וקבוצת עמל: "הגישה שלנו היא שאין השקעות שאינן חברתיות. כל תאגיד באשר הוא, בכוחו לקדם את הרווחה לכלל השחקנים הבאים איתו במגע". חנוך ברקת מייסד ויו״ר קרן דואליס: "יש לנו הרבה פרויקטים בהם לוקחים נוער בסיכון או אנשים עם מוגבלות ונותנים הכשרה מקצועית ותעסוקה תוך השמה לשוק העבודה"

ענת דניאלי 12:1719.06.18

הגישה שלנו היא שהחלוקה לחברתי – עסקי היא שגויה. הגישה שלנו היא שאין השקעות שאינן חברתיות. כל תאגיד באשר הוא בכוחו לקדם את הרווחה לכלל השחקנים הבאים עמו במגע קרי עובדים, ספקים, ציבור הצרכנים והציבור הרחב ולא רק בעלי המניות. ניתן לראות זאת ממקורות המילה Corporate - תאגיד, חברה, שותפות, שהם כולם מושגים שמרפררים למשמעות גדולה יותר מהשאת רווחים בלבד. תאגיד משמעותו התאגדות וחברה משמעותה חברות, ועלינו לפעול כך שהכלכלה תפעל בשירות הקהילה, כפי שראוי שיהיה ולא תעשה בה שימוש לצרכיה. משהו התבלבל אצלנו בשנים האחרונות שמסתכלים על תאגידים רק למטרות רווח", כך אמר יואל חשין, יו"ר 2B-Group ומייסד הקרנות B Angels 2 ו-B Community2 במסגרת כנס היזמות של "כלכליסט" וקבוצת עמל במסגרת פאנל בהנחיית מאיר אורבך, עורך מדור הייטק, כלכליסט.

 

חנוך ברקת מייסד ויו״ר קרן דואליס נשאל איך היזם שרוצה גם עסק מייצר גם השפעה מובילה בתחום מסוים והוא השיב כי "דואליס הוקמה כעמותה לפני 10 שנים על בסיס הדואליות של העולם העסקי והחברתי. גדלתי בעולמות ההון סיכון ורצינו לקחת את המודל הזה לתחום החברתי. כיום אנו משקיעים ב-15 עסקים חברתיים בהם למשל מסעדה בת״א בבית אסיה ואף הצטרף אלינו לאחרונה השף אייל שני. יש לנו הרבה פרויקטים בהם לוקחים נוער בסיכון או אנשים עם מוגבלות ונותנים הכשרה מקצועית ותעסוקה תוך השמה לשוק העבודה. המשתתפים בתכנית עושים הכשרה של 6-12 חודשים. מפעל לאחרונה שפתחנו ברעננה, עוסק בסריקת מסמכים ומעסיק אוטיסטים שעד היום לא עבדו וזה עסק לכל דבר. אמנם מרוויח פחות אבל יש פה מימון מתרומות ומשקיעים".

 

יואל חשין יואל חשין צילום: אוראל כהן

 

עוד אמר ברקת כי ״החברה פועלת בנושא המסעדות כבר תקופה ואנו גם עושים יין. המסעדה ׳אנה׳ בירושלים או במקומות אחרים. אבל זה עסק קשה ויש יותר עסקי המזון נכשלים מאשר מצליחים. השאלה היא איך יוצרים תעסוקה לאותו נוער בסיכון. דואליס עובדת על תכנית ליצירת רשימה של 100 מסעדות בישראל שכל שנה יהיו 5-10 משתתפים בעלי מוגבלות או קושי מסוים שיעברו הכרות.ישנם כ-400 בוגרים בתכנית ויש לנו אפילו אחד שפתח מסעדה בשוק מחנה יהודה בירושלים. לאחרונה דורית סלינגר גם אמרה שעל המוסדיים לבחון גם נושא של השקעות חברתיות״.

 

אג"ח חברתי שנלחם בסוכרת ומונע נשירה של סטודנטים

 

אירה פרידמן, סגנית נשיא Social Finance Israel אג"ח חברתי, סיפרה כיצד פועל מימון פיננסי חברתי, כאשר החברה הנה חברה לתועלת הציבור (שמקדמת השקעות חברתיות בישראל). "הרבה אומרים איך לא חשבו על זה קודם – כי כשפתורים בעיה חברתית חוסכים הרבה כסף. נפתור בעיה חברתית – נמדוד תוצאות ואם נניח שקמנו אסירים והאסיר לא יחזור לכלא יש בכך להוזיל עלויות למדינה". עוד ציינה אירה כי החברה הנפיקה בישראל שתי אגרות חוב חברתיות שמטרתן, "צמצום נשירה מהשכלה גבוהה במדעי המחשב ומניעת סכרת סוג 2".

 

פרידמן הוסיפה כי, "אג"ח חברתי בבסיס זה מכשיר פיננסי. "זה אומנם מבלבל כי המשמעות של אג"ח בעולם הפיננסי היא מימון בצורת הלוואה עם לוח סילוקין ברור ואילו באג"ח חברתית זה תלוי תוצאה חברתית. למשל טרום סוכרתי שלא יעשה כלום – יהפוך לסוכרתי ללא דרך חזרה ועם הסיבוכים יעלה עד סוף חייו הון לביטוח הלאומי לקופות החולים. אז אנו מסתכלים מה התכניות התערבות בעולם, והבשורות הטובות היא ששינוי באורך חיים עובד בכל העולם. כך יש ביסוס לנתונים וכנגד כך מגיעים למשקיעים ומסבירים מה עושים לטרום הסוכרתיים ונגיע לתוצאות דומות שמגיעים אליהם במכוני מחקר אמריקאים. בארה"ב יש 110 אג"ח חברתיות עם תשואות גבוהות ויש על כך ביקורת – האם אג"ח חברתי צריך להוביל לכזו תשואה. וזה אכן מה שקורה".

 

 

משתתפי הפאנל משתתפי הפאנל צילום: אוראל כהן

 

 

פרידמן הוסיפה כי ״אג״ח חברתי בבסיס זה מכשיר פיננסי. זה אמנם מבלבל כי המשמעות של השקעה חברתית היא הלוח סילוקין. למשל טרום סוכרתי שלא יעשה כלום – יהפוך לסוכרתי ללא דרך חזרה ועם הסיבוכים יעלה עד סוף חייו הון לביטוח הלאומי לקופות החולים. אז אנו מסתכלים מה התכניות התערבות בעולם, והבשורות הטובות היא ששינוי באורך חיים עובד בכל העולם. כך יש ביסוס לנתונים וכנגד כך מגיעים למשקיעים ומסבירים מה עושים לטרום הסוכרתיים ונגיע לתוצאות דומות שמגיעים אליהם במכוני מחקר אמריקאים. בארה״ב יש 110 אג״ח חברתיות עם תשואות גבוהות ויש על כך ביקורת – האם אג״ח חברתי צריך להוביל לכזו תשואה. וזה אכן מה שקורה״.

 

בת שבע משה, מנכ"לית יוניסטרים סיפרה כי יוניסטרים הנו ארגון חברתי שמייצר מוביליות כלכלית בפריפריה במשך 16 שנים. ״אנו מובילים מנהיגות עסקית וחברתית אצל צעירים ופועלים ב-60 יישובים ברחבי הארץ והתכנית מלווה ילדים מגיל 14. השיטה הוליסטית ומקנה דרכים לשילוב בעולם היזמות והעסקים. המטרה שלנו חברתית וישנם היבטים עסקיים. יש לנו יזמות והצמחה של סטראטפים ומתחילים עם הנוער וממשיכים עם הבוגרים. המטרה שלנו הוא השינוי בפריפריה במדינת ישראל. אנו מתעסקים היום גם להבין כיצד הזרעים שזרענו בקרב בני הנוער בא לידי ביטוי בבוגרי התכנית. אם פעם האוכלוסייה הייתה בעיקר חלשה שמקבלת קצבאות ושכר מינימום. היום אותם בוגרים ירוויחו משמעותית בשכר וכך בתרומה לישראל. המחסור במתכנתים מוביל חברות להסתכל עלינו גם כמקום עסקי. כך נוצר חיבור ישיר בין החינוכי והעסקי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x