אפל תפתח חנות רשמית ראשונה בישראל
חובבי ענקית הטכנולוגיה יכולים להתחיל להתרגש: החברה בדרך לפתוח חנות רשמית ראשונה בארץ, בקניון עזריאלי המוקם במגדל שרונה בתל–אביב. לאיזה שירות ניתן לצפות ומה צפוי לקרות למחירים?
על המגעים בין עזריאלי לאפל פורסם אתמול לראשונה ב"גלובס". עם זאת, ל"ממון" נודע כי אפל אכן קיבלה לאחרונה החלטה עקרונית להביא את רשת חנויות אפל לארץ, ואנו מביאים לראשונה את הפרטים המלאים על המהלך המתגבש.
- אפל מעבירה את האייפון למצב שקט
- דיווח: אפל תרחיב משמעותית את פעילותה בתחום הפרסום במובייל
- "ההייטק הישראלי לא פורח בזכות 8200 אלא בזכות האמא היהודייה"
ההחלטה לפתוח חנות התקבלה על פי ניתוח שוק שביצעה אפל לאחרונה בארץ, ולאור שביעות רצונה מצמיחת השוק המקומי ומהיקף מכירותיה כאן. ההסכם עם קניוני עזריאלי צפוי להיסגר תוך חודשיים־שלושה, והחנות עצמה תיפתח תוך שנה.
החנות תהיה חנות דגל ארצית, ובינתיים יחידה. מתכונתה תהיה זהה למה שמוכר בחנויות אפל בחו"ל: אפשרות להתנסות במוצרים השונים, עיצוב מוקפד, הדרכות מקצועיות, וגם ג'יניוס בר המפורסם - עמדה עם מומחים שמספקים תמיכה טכנית, הדרכה וסיוע ללקוחות ולבעלי מכשירי אפל. ניתן יהיה לקנות בה את מוצרי אפל השונים כמו אייפונים, מחשבי מק, אפל ווטש, אייפד, איירפודס ואביזרים נוספים, כמו מוצרים טכנולוגיים של יצרניות אחרות. בנוסף אפל צפויה לפתוח אתר אינטרנט מתורגם לעברית, שבו ניתן יהיה לרכוש, אונליין, את מוצריה המוצעים בחנות, ממכשירים ועד אביזרים.
זה היה רק עניין של זמן: כפי ש"ידיעות אחרונות" דיווח לראשונה, כשטים קוק, מנכ"ל אפל, ביקר בישראל ב־2015, הוא אמר לעובדי החברה כי "בהחלט צריכה להיות חנות אפל בישראל, ותהיה כזו. תסמכו עליי".
טכנית, החברה אמנם מפעילה כיום דוכן בחנות א.ל.מ. בנתב"ג, אך כאן הסיפור שונה: "אפל סטור" רשמית ומלאה שתפעל בישראל.
במסגרת המגעים, בכירי עזריאלי נפגשו עם הנהלת אפל, כולל בתערוכה שהתקיימה לאחרונה בלאס־וגאס. החנות החדשה צפויה להיפתח במגדל המשרדים שהקימה קבוצת עזריאלי, המאכלס חברות מובילות ובהן פייסבוק ואמזון.
כיום אפל מוכרת את מוצריה בארץ באמצעות מספר משווקות רשמיות - חברות הסלולר, ולצידן רשת איידיגיטל, iStore וסי־דאטה. כמו כן, יש פעילות נרחבת של יבוא מקביל של מוצריה. פתיחת חנות אפל רשמית עלולה לפגוע בשותפותיה המקומיות של אפל, גם אם באופן מוגבל (שכן מדובר בחנות אחת בלבד). איידיגיטל למשל חזתה את המהלך, ופועלת למתג את עצמה כמשווקת מוצרי טכנולוגיה ואלקטרוניקה כלליים, ולא רק מוצרי אפל.
אף שמוקדם לקבוע מה יקרה למחירים, הרי כיוון שמכשירי אפל יימכרו ללא תיווך, בהחלט ייתכן שהם יהיו זולים מהקיים בארץ. אייפונים נחשבים כבר היום לזולים מאוד בארץ, ולא בטוח שאפל תמהר לפגוע ברווחים של שותפותיה, כך שכאן לא צפויה הוזלה משמעותית. מנגד, ייתכן שתהיה בשורה בגזרת מחשבי המק, שם פערי המחירים בין היבואניות וחו"ל גדולים יותר. פתיחת החנות ומחיר אטרקטיבי יותר למחשבי המק עשויים לתת דחיפה אם כן גם למכירות של מחשבי המק בישראל. בכל מקרה, אפל קובעת מחירים שונים בכל מדינה שבה פועלת רשת החנויות שלה, כך שכאמור, מוקדם לדעת.
וייתכן גם שהבשורה תגיע דווקא מבחינת השירות והתמיכה הטכנית. חנויות אפל ידועות בשירות משובח, כמו החלפת מכשיר שהלקוח לא מרוצה ממנו. אפל תציע חוויית קנייה מלאה, עם התנסות במוצרים, הדרכות ועוד. המהלך אף מבטיח לכאורה שמוצרי אפל חדשים ינחתו בארץ בתוך זמן קצר מרגע השקתם בחו"ל.
לאפל יש כבר כיום נוכחות מאסיבית בארץ: היא מפעילה כאן נציגות רשמית לשיווק ומכירות, בראשות ניר אילון, וכן מרכז מו"פ, בניהולו של רוני פרידמן.
רשת אפל סטור הושקה ב־2001, וכוללת 502 חנויות, מהן 272 בארה"ב. השנה נכנסה הרשת לשתי מדינות נוספות - אוסטריה ודרום־קוריאה. לפי פרסומים ייפתחו בקרוב חנויות גם בהודו, תאילנד וערב הסעודית.