מקיימברידג’ ועד MIT: אלה האוניברסיטאות הטובות בעולם
המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס דורג במקום הראשון, זו השנה השביעית ברציפות. הנציגות הבכירה מאירופה - אוניברסיטת אוקספורד, במקום חמישי. ומה עם האוניברסיטאות הישראליות?
שנת הלימודים האקדמית קרובה לסיומה ועיניהם של רבים נשואות אל דירוגי מוסדות ההשכלה הגבוהה בעולם. מידי שנה סטודנטים ובוגרי אוניברסיטאות מצפים לגלות מה המיקום של המוסד אליו הם משתייכים בדירוג הישגי הסטודנטים ופריצות הדרך המחקריות.
חברת המחקר הבריטית Quacquarelli Symonds) QS) המתמחה בהשכלה גבוהה, ניתחה את נתוניהם של 1,000 האוניברסיטאות הטובות ביותר בעולם. תוצאות המחקר התפרסמו באתר CNBC. הנציגה הישראלית הבכירה ביותר - האוניברסיטה העברית - במקום 154.
אלה 10 האוניברסיטות הטובות ביותר בעולם ללמוד בהן בשנה הבאה:
10. הקולג' האוניברסיטאי של לונדון (UCL) – בריטניה
9. אוניברסיטת שיקגו – ארה"ב
8. אימפריאל קולג' לונדון – בריטניה
7. המכון הטכנולוגי הפדראלי של שוויץ (ETH Zurich) – שוויץ
6. אוניברסיטת קיימברידג’ – בריטניה
5. אוניברסיטת אוקספורד – בריטניה
4. המכון הטכנולוגי של קליפורניה (Caltech) – ארה"ב
3. אוניברסיטת הארוורד – ארה"ב
2. אוניברסיטת סטנפורד – ארה"ב
1. המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT) – ארה"ב
MIT מוביל את הרשימה של QS זו השנה השביעית ברציפות. זהו פרק הזמן הממושך ביותר שבו מוסד אקדמי שומר על מקומו הראשון.
"אנחנו גאים מאוד להיות האוניברסיטה המובילה באירופה", אמרה סגנית נשיא אוקספורד, פרופ' לואיז ריצ'רדסון, ל-CNBC. "אנחנו מקווים לשמור על מקומנו גם לאחר שבריטניה תעזוב את האיחוד האירופי".
והיכן דורגה ישראל? בשנים האחרונות נחלש דירוגם של מוסדות ההשכלה הגבוהה הישראליים. השנה נרשמה שוב צניחה מדאיגה. האוניברסיטה העברית בירושלים ירדה למקום ה-154 מהמקום ה-145 בשנה שעברה. אוניברסיטת תל אביב דורגה במקום ב-230, 25 מקומות נמוך יותר מהשנה החולפת. הטכניון נפל מהמקום ה-224 למקום ה-247. אוניברסיטת בן גוריון הדרדרה יותר מ-50 מקומות למקום ה-407. בר אילן דילגה מקבוצת ה-550 עד 600 לקבוצת ה-600 עד 650. הדעיכה לא פסחה גם על אוניברסיטת חיפה שאיבדה את דירוגה בקבוצת ה-600 עד 650 ומדורגת כעת בקבוצת ה-650 עד 700.