תופעה: חדרי כושר משלבים חללי עבודה
אתרי כושר בארה"ב הבחינו כי משתמשיהם נוהגים לקבוע אצלם פגישות עבודה, לפני או אחרי הפעילות הספורטיבית. כמה מקומות החליטו ללכת צעד קדימה - ולפתוח חללי עבודה משותפים לרווחת המנויים
יותר ויותר אתרי ספורט בארה”ב מציעים ללקוחותיהם, פרט לפעילות הספורטיבית שלשמה הגיעו, גם חללי עבודה משותפים. החל ממכוני יוגה, דרך מועדוני כושר ועד מתקני טיפוס על קירות, בתי עסק מזהים את צורכי הלקוחות ואת הפוטנציאל העסקי הטמון בהם.
לפי CNBC, בשנים האחרונות ניכרת עלייה בשיעור העובדים ללא משרד. על פי סקר של חברת המחקר גאלופ, 43% מהאמריקאים עבדו מחוץ למשרד ב־2016. התופעה רווחת בעיקר בקרב סטארטאפיסטים צעירים שאין להם האמצעים לשכור חללי עבודה קבועים בערים יקרות כמו ניו יורק או סן פרנסיסקו. כאשר יותר ויותר אתרי כושר הבחינו כי משתמשיהם נוהגים לקבוע אצלם פגישות עבודה, לפני או אחרי הפעילות הספורטיבית, כמה מקומות החליטו לפתוח חללי עבודה משותפים לרווחת המנויים. השימוש בחללי העבודה כלול בדרך כלל במחיר שמשלמים הלקוחות על מינוי לאתר הספורט, והוא זול יותר משכירת משרד ב־WeWork וחברות נוספות הפועלות במודל דומה.
המחיר ההתחלתי לשכירת שולחן עבודה ב־WeWork הוא 220 דולר בחודש. לשם השוואה, מינוי חודשי למועדון הכושר לייף טיים בניו יורק עולה 190 דולר לחודש. מועדון יוגה בוושינגטון מציע מינוי חודשי תמורת 80 דולר ומזמין את באיו לערוך מדיטציה לפני פגישת העבודה ושיעור יוגה אחריה. בין לבין יוכלו המנויים להתכבד בחטיפי בריאות.