בדיקת כלכליסט
לפטופ EliteBook x360 1030 של HP: למנהל שאוהב לעשות הכל בעצמו
מחשב המנהלים של HP מציג סטייל אלגנטי ויוקרתי מאוד, מקלדת נוחה וזמן סוללה של 14 שעות על אף שהוא זול ממתחריו. ואולם, החברה העמיסה אותו ביישומים מיותרים, תכונות מיוחדות שאינן פועלות כשורה ורכיבים נוספים שמסרבלים את השימוש
חברת HP היא מוסד מחשוב ותיק ואמין שמצליח לשמר את כוחו, בייחוד בשוק הארגוני; ה-EliteBook x360 1030 G2 שלה הוא לפטופ למנהלים, ולמשתמשים שניידות גבוהה היא תנאי קריטי לעבודתם. HP נתנה לו כמה וכמה כלים שאין למתחרים, במטרה לבדל אותו ממחשבי Dell, לנובו והאחרות.
- לנובו X1 Carbon, דור 6: מלך הלפטופים מתחיל להזדקן
- אסוס NovaGo: ווינדוס 10s וסוללה של 20 שעות
- מכונת עבודה: ZBook 15u של HP
במבט ראשון, משדר המחשב סטייל, יוקרה וכוח - ואולם, בדיקה מדוקדקת גילתה שלא מעט מתכונותיו המיוחדות מסרבלות ומגבילות אותו.
עיצוב ומבנה: אלגנטי, אך מרובע
ה-EliteBook הוא לפטופ היברידי בתצורת המסך המתהפך, בעל תצוגה של 14 אינץ'. לגופו גימור אלומיניום חד ומאוד "מרובע". המסך איבד הרבה מהשוליים, מה שאיפשר להקטין את גודל ומשקל המחשב - 1.5 ק"ג. המחשב נאה ונראה מודרני, אך העיצוב קצת שגרתי ואינו מרגש במיוחד. סוגיית הסטייל אולי נראית שולית כשמדובר במחשב שהוא סוס עבודה, אך עדיין מדובר במחשב מנהלים, שצריך לשדר גם יוקרה.
בניגוד לדגמים אחרים של HP אין כמעט קימורים ב-X360 והחברה שמה פס בהיר שנמתח לרוחב גב המחשב - תוספת קצת מוזרה, שאולי נועדה לתת קצת יותר אופי למראה השמרני.
תצוגה וממשק: יותר מדי מבריק
ל-x360 1030 G2 יש מסך מגע ברזולוציה של 1,920 על 1,080 פיקסל (Full HD). הבהירות של המסך סבירה, אבל מתקשה לספק חווית שימוש מוצלחת תחת תאורה חזקה ישירה. המסך מבריק וקשה לחמוק מהשתקפות שנוצרת עליו גם בבהירות מקסימלית. איכות הצבעים בו טובה, אבל עדיין יש סטייה בתצוגה. לא מדובר במחשב שמומלץ עבור מי שגרפיקה והתעסקות עמוקה בתוכן ויזואלי הן הלחם והחמאה שלו.
המחשב נמכר עם סטיילוס מצוין, בעל שלושה כפתורים שיכולים לסייע בפתיחה מהירה של יישומים. שניים מהכפתורים, שנמצאים בסמוך לחודו של העט, פועלים מצוין - אך הכפתור השלישי, שבקצהו האחורי, פועל רק כשמגדירים אותו בבלוטות'; בחירה משונה, בהתחשב בכך שהכפתורים האחרים עובדים גם בלי. כדי למנוע אובדן של העט, ניתן לחבר אותו בהתקן שנכנס אל חריץ כרטיסי ההרחבה של המחשב - רעיון חכם של HP.
המקלדת נוחה לעבודה; טווח התנועה של המקשים נותן תחושה טובה וההתנגדות מורגשת ומספקת. פריסת המקשים צפופה מדי לטעמי והיא מהווה חלק קטן יחסית משטח הפנים של הלפטופ. כבר מהלחיצה הראשונה תרגישו בתחושה שונה בזכות התנהגות המקשים, אבל זו אינה דורשת הסתגלות כמו הצפיפות שעלולה להיות מתסכלת מעט בהתחלה. בנוסף היא שקועה כך שלא תפריע בעת היפוך המסך והנחת המחשב על המקלדת. בכפתורים מותקנת תאורה לבנה בעלת שתי דרגות בהירות שמאפשרת עבודה בחושך גם ללא סינוור. משטח העכבר נוח ומדויק אף הוא.
למחשב יש שני שקעי USB 3 (אחד מכל צד), חריץ לכרטיסי הרחבה, קורא כרטיסים חכמים, שקע HDMI, שקע USB C, חריץ לכרטיס SIM (שלמרות מספר ניסיונות לא הצלחתי לפתוח אותה. כן, היא צריכה להיות מהודקת, אבל HP קצת הגזימה). כמקובל בקטגוריה, יש ללפטופ סורק טביעות אצבע, אך אינו מדויק; פעמים רבות מדי הזיהוי כשל ודרש הזנה של סיסמה.
מולטימדיה ואפליקציות: זה "לא" לטלפון
למרות תצורת הטאבלט ומסך המגע שלו, ה-EliteBook x360 1030 G2 אינו מחשב מולטימדיה מזהיר; הרמקולים של המחשב מציגים יכולות בינוניות מאוד, הצליל צורם (בייחוד בעוצמות הגבוהות) ולא בטוח שיצליח לספק את הסחורה בפני חדר ישיבות מלא אנשים. המיקרופונים במצב טוב בהרבה ממערכת השמע ומאפשרים שיחה והקלטה חדה יחסית וכן ישנו מנגנון לנטרול רעשי רקע.
בניסיון להציע ערך מוסף משמעותי למשתמשים, ב-HP התקינו במחשב את אפליקצית Workwise שנועדה ליצור התממשקות בין הסמארטפון לנייד. החברה אף הקצתה במקלדת כפתורים לקבלה וסיום שיחות טלפון. מבדיקתי עולה כי היישום אינו בשל: מלבד פונקציות כפתיחה של המחשב והטלפון, בדיקת ביצועים והפעלת מצב שקט לצורך עבודה מהמחשב, לא ניתן לבצע שיחות דרך Workwise. בנוסף, ההתקנה והסנכרון של האפליקציה עם הסלולרי מצריכה התעסקות רבה - מהדברים שרוב המנהלים יתנו למחלקת ה-IT שלהם לפתור.
מצלמת הרשת מציגה איכות סבירה, אבל לא מרגשת וטובה בצורה מיוחדת. למחשב כפתור חיוני וחשוב, שחוסם את המיקרופון, מה שיכול למנוע האזנה או הקלטה מבלי כוונה. ואולם, יישום זיהוי הפנים של המחשב בעייתי מאוד; גם לאחר עשרות ניסיונות לא הצלתי להגדיר את פני במערכת. זאת, בעוד שהשימוש בתוכנה אינו ידידותי למשתמש, לא כולל הוראות או הסבר ממשי ומצופה מכם ללא לזוז במשך הסריקה - שאורכת דקות ארוכות.
מבחינת האפליקציות המובנות, ב-HP חטאו בהמעסת יתר; המחשב מגיע כשהוא מלא בעשרות תוכנות ויישומים, שבחלקם לא נראה שאי פעם יהיה שימוש - ודאי ללא הכוונה של מחלקת ה-IT בארגון. סוגייה זו מעצבנת עוד הרבה יותר ברגע שמוצאים שחלק מהתוכנות נמצאות מובנות במחשב, במעין אסטרגיית קידום מכירות - כזו ששולחת את המשתמש לחנות לרכישת הגרסה המלאה לאחר זמן קצר, או מיד בהפעלתן. זה הופך את התפריט במחשב ללוח מודעות, לא משהו שהייתי מצפה מלפטופ מנהלים.
יישומי הסטיילוס הייעודיים טובים למדי, ומאפשרים לצייר בקלות ולכתוב פתקים. ואולם, יישום אחד שנועד להמיר כתיבה חופשית למשוואות מתמטיות אינו פועל בצורה חלקה ואף נתקלתי בהמרות לא מדויקות - לא משהו שיושב טוב עם כתיבת משוואה.
ביצועים וזמן סוללה: קריר וארוך טווח
ל- EliteBook x360 1030 G2 מעבד אינטל i5 7300u בעל שתי ליבות במהירות 2.6 גיגה-הרץ. הדגם שנסקר צויד בזיכרון פעולה של 8 גיגה-בייט ובמרחב אחסון של 256 גיגה-בייט. ביצועי המחשב טובים, אם כי לא יוצאי דופן.
הסוללה של המחשב מתאימה לדרישות של התחום הארגוני ומספקת זמן שימוש שעולה על 14 שעות במשך תפקוד סביר. ביצועים טובים יחסית ושנותנים שקט חשוב. מבחינת פיזור החום, ה-x360 מפגין ביצועים טובים: עיקר החום הוא בצידו האחורי, בסמוך ליחידת האוורור. אין לו התחממות מבנית מורגשת, או כזו שמפריעה לעבודה.
סיכום ואלטרנטיבות
ה- HP EliteBook x360 1030 G2 מציע מספר יתרונות עבור השוק העסקי, אבל אין בו יתרון יוצא דופן – בוודאי לא לאור העובדה שכמה תכונות שהובנו בו לא פעלו בצורה חלקה. נראה ש-HP התאמצה לעשות את המחשב כה חכם ועתיר-פיצ'רים, עד כדי כך שהפך למסובך. גופים ארגוניים ואנשי עסקים שמחפשים מחשב ניייד יוכלו למצוא מתחרים חזקים ממנו, שמציעים חוויית שימוש פשוטה יותר.
המחיר של הדגם שנסקר מתחיל ב-5,999 שקל - זול מאוד ביחס למתחרים מבית Dell ולנובו - מה שעשוי להפוך אותו לאטרקטיבי עבור משתמשים שלא חוששים מקצת התעסקות טכנית או פשוט מעדיפים להגדיר דברים בעצמם במחשב, כגון מפתחים למיניהם.