חברת הסייבר התעשייתי Claroty גייסה 60 מיליון דולר
קלארוטי פיתחה פלטפורמה לאבטחת רשתות ארגוניות לתשתיות תעשייה כשירותי חשמל, כימיקלים, ייצור, כרייה ועוד; את סבב הגיוס הובילה Temasek הסינגפורית והשתתפו בו שניידר אלקטריק, רוקוול ועוד
חברת הסטארט-אפ הישראלית קלארוטי גייסה 60 מיליון דולר בסבב שני. עד כה גייסה החברה, שהיא חלק מקבוצת הסייבר Team8, כ-93 מיליון דולר. הסבב הנוכחי הובל בידי Temasek הסינגפורית והשתתפו בו קרן ההשקעות של קונצרן שניידר אלקטריק, סימנס, רוקוול וכן הקרנות Siemens, Envision Ventures ו-Tefken Ventures. המשקיעים המקוריים של קלארוטי, Team8, Bessemer Venture Partners, Innovation Endeavors, ICV ו-Mitsui השתתפו גם הם בסבב.
- חברת הסייבר DocAuthority גייסה 10 מיליון דולר
- חברת Vulcan Cyber גייסה 4 מיליון דולר
- מריוס נכט ומוריס קאהן משקיעים בזברה מדיקל
ההשקעה הנוכחית בקלארוטי, שנוסדה ב-2014 , היתה בשיאה של שנה מוצלחת המתבטאת בה רשמה החברה צמיחה של 300% בהזמנות ובבסיס הלקוחות שלה לעומת השנה הקודמת. על לקוחות החברה נמנים ארגונים גדולים עם מתקני ייצור בשש יבשות ובתשעה מגזרי שוק, ביניהם שירותי חשמל, נפט וגז, כימיקלים, מים, ייצור, מזון ומשקאות, כרייה ונדל"ן.
צמיחתו המהירה של פלח השוק בתחום הסייבר היא תוצאה של צירוף נסיבות יוצא דופן שהציבו באור הזרקורים רשתות תעשייתיות הפועלות על תשתיות קריטיות גלובליות. רשתות בקרה תעשייתיות ישנות ולא מאובטחות, שהיו בעבר מבודדות מהרשת, מתחברות כיום לרשתות במהירות ונחשפות למגוון של סיכונים. הפלטפורמה של קלארוטי מספקת נראות מרבית של רשתות תעשייתיות ומשלבת גישה מאובטחת מרחוק עם ניטור רציף של איומים ופרצות, המאפשר למפעיליהן של מערכות בקרה תעשייתיות להגן רשתותיהם. החברה תשתמש בכספי ההשקעה כדי לחזק את מותג קלארוטי ברחבי העולם, להרחיב את פריסת המכירות והתמיכה בלקוחות, ולהמשיך בפיתוח מוצריה.
קלארוטי מעסיקה כיום 85 עובדים, מתוכם 47 בישראל. החברה מתכוונת לגייס 40 עובדים נוספים עד סוף השנה - חלקם למרכז הישראלי וחלקם לארה"ב.
את קלארוטי הקימו אמיר זילברשטיין (מנכ"ל), גלינה אנטובה (סמנכ״לית פיתוח עסקי) ובני פורת. "הגיוס המוצלח מסינדיקט המשקיעים המובחר של החברה, הכולל כמה מחברות התעשייה החשובות בעולם, מבטא את התמיכה המובהקת בטכנולוגיה של קלארוטי ואת ההתקדמות שעשה הצוות שלנו", מסר זילברשטיין. "משימתנו היא להגן על הרשתות הקריטיות ביותר בעולם, והפלטפורמה המקיפה שלנו מספקת ללקוחות את היכולות שהם צריכים כדי לבצע בהצלחה את המשימה החיונית הזו".
"שלושה מתוך חמשת השחקנים המובילים בעולם - רוקוול, סימנס ושניידר - בחרו בנו וזה צעד מאוד חשוב", הוסיף. "הלקוח סומך עליהם לחשוב מה נכון ומה לעשות. "החברות לקחו אותנו גם כהשקעה וגם להסכמי שיתוף פעולה. שלושתן בחנו את הטכנולוגיות הקיימות בשוק במשך כשנה וחשבו שזו המערכת הכי נכונה ויעילה". לדבריו, צפי ההכנסות של השנה הקרובה ישתנה: "זה לא יהיה מיידי, אבל אנחנו נעדכן את התוכניות שלנו ונגייס אנשים בצורה יותר אגרסיבית".
"השילוב הבלתי נמנע בין טכנולוגיות מידע וטכנולוגיות תעשייתיות מעצים את האתגר בפתרון אבטחת סייבר לעולם התעשייתי. הגנה על מאות ארגונים ואתרים תעשייתיים ברחבי העולם דורשת מומחיות ייעודית", אמר נדב צפריר, נשיא קלארוטי, מייסד שותף ומנכ"ל Team8. "סבב גיוס ההון הנוכחי ממחיש את האמון שחברות התעשייה הגדולות בעולם נותנות בקלארוטי ואת בחירתם בה כמובילת השוק בפתרונות אבטחה לאינטרנט התעשייתית".
"העובדה ששלושה שחקנים מובילים חברו יחד היא נדירה ביותר ומעידה על החשיבות הרבה שיש לקלארוטי ועד כמה היא קריטית לארגונים אלה. הגיוס העצום נועד לעמוד באתגר של החברות הגדולות שכולן משתמשות במערכות שליטה ובקרה, מערכות קירור, מערכות ניהול בניינים ועוד. זה סיפור עולמי שעובר על השינוי של מערכות אלו ואי אפשר להריץ אותן בלי לדעת מה יש ואיך הן עובדות. כדי לפרוץ לשוק החברה צריכה משאבים בהתאם".
Team8 היא פלטפורמה להקמת חברות סייבר בין המשקיעים ב-Team8: מיקרוסופט, סיסקו, AT&T, אינטל, Accenture, נוקיה, Temasek, Bessemer Venture Partners וקרן Innovation Endeavors של אריק שמידט.
"היקף ההגנה של אבטחת סייבר בעולם המחובר בו אנו חיים אינו מספק. גישה מקיפה, עם פתרונות המספקים נראות עמוקה על טכנולוגיות אופרטיביות ומערכות שליטה תעשייתיות, הינה חיונית לשמירה על אבטחת מערכות עיבוד מורכבות" אמר הארווי קוריאל, סמנכ"ל בשניידר אלקטריק. "בתור מי שמובילה את המהפכה הדיגיטלית של ניהול אנרגיה ואוטומציה, שניידר אלקטריק מייחסת חשיבות רבה לאבטחה והשותפות עם קלארוטי משלימה את שכבת אבטחת הסייבר של ארכיטקטורת EcoStruxur המבוססת IoT".
טי.ג'יי. ריילנדר, שותף ב-Next47, חברת ההשקעות של סימנס, הוסיף: "העלייה האחרונה בקנה המידה, ההיקף והתדירות של התקפות הסייבר על תשתיות קריטיות הובילה לנסיקה בדרישה לפתרונות חדשים מחברות מסביב לעולם. קלארוטי, על הצוות והטכנולוגיה של החברה, נהנית מדרישה בשוק למוצריה. כל אלה מבטיחים את השגת השפעה ארוכת טווח אותה אנו מחפשים ב-Next47".