$
חדשות טכנולוגיה

סטיב ווזניאק: "ג'ובס היה איש של אנשים, לא של מחשבים"

מייסד אפל סיפר על תחילת דרכו ועל החזון של החברה, שהשתנה בשנים האחרונות. לדבריו, הצליחה אפל משום שידעה לפנות לאנשים בצורה הנכונה, ולא רק בגלל יתרון טכנולוגי. בנוסף, טען ש-AI לא תוכל לסנתז חוויה אנושית או למשל, להבין בדיחה

מאיר אורבך, אמסטרדם 16:3104.06.18

סטיב ווזניאק, ממייסדי אפל, סיפר בכנס Money20/20 באמסטרדם על חברת הענק שהקים - והסביר מה הפך אותה לכזו מין מעצמה טכנולוגית. "כשיצרנו את המוצרים שלנו, ידענו שהם יהיו מצליחים ומתקדמים, אך לא הצלחנו בזכות המחשבים", אמר. "ההצלחה הגיעה עם החזרה של ג'ובס לחברה. חשוב שתבינו, סטיב לא היה איש מחשבים אלא איש של אנשים. הוא הבין לייפסטייל ואיך עושים דברים שאנשים אוהבים. זה מה שבנה את החברה". 

 

 

לדברי ווזניאק, הוא ידע בדיוק מה ברצונו להשיג בתחילת דרכה של אפל. המחשבים הראשונים שתכנן היו מצוינים, והוא התגאה ביכולתם להציג משחקי וידאו צבעוניים ולפעול בצורה חלקה. "זה לא היה רק מחשב אישי ראשון, אלא הרבה יותר מזה", אמר.

 

 

סטיב ווזניאק סטיב ווזניאק צילום: בלומברג

 

 

ואולם, כיום מתקדמת אפל לכיוונים שלא חזה: "חשבתי שאפל תבנה את החומרה והתוכנה של המכונית החכמה ואני רואה שהיא יוצאת מזה. היא עושה רק את התוכנה, כמו שמיקרסופט עשתה בעבר. אני לא יודע אם אפל תהיה למשל, גם בנק בעתיד. יש לה את האפסטור שמאוד מזכירה בנק, אבל היא מאוד מעורבת בתחום האפליקציות".

 

ווזניאק (מימין) וג'ובס ווזניאק (מימין) וג'ובס צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

 

מייסד אפל אמר שקשה לו לחשוב על חברות שיוכלו להגיע לגודל ולאימפקט של אפל. "יש חברה שנקראת פיוז'ן IO, שאני רואה אותה כאחת שתשנה את העולם, אבל לא כמו אפל", סיפר. בנאומו התייחס לתחום הבינה המלאכותית והדגיש את צדדיה החיוביים והשליליים של הטכנולוגיה: "יש כיום יכולת עיבוד מאוד גבוהה שמאפשרת לטכנולוגיית ה-AI להתפתח ולהצליח. אנחנו מצליחים ליצור דברים שלא היינו מודעים אליהם; אני רואה ניתוחים של DNA שלא היינו יכולים לעשות, ועוד דברים שיכולים לשפר משמעותית את הדרך בה אנחנו חיים".

 

לדבריו, גם בעתיד יתקשו מכונות לסנתז יכולות אנושיות כמו למשל, הומור: "אם אתה רוצה לספר בדיחה, היא תעבוד רק על אנשים שקרובים אלייך ורובוט לא יבין את זה. אני מעריך שרובוטים לא יוכלו להבין דברים של התנהגות אנושית שקשורה לחוויות אנושיות". ווזניאק סבור שמחשבים יוכלו לצמוח ולהתפתח, אך שהדרך עוד ארוכה מאוד: "אתה יכול למשל לשאול שאלות פשוטות ולקבל תשובות, אך שאלות מעט מסובכות נתקלות בחוסר מענה". 

 

ווזניאק מציג את מחשב אפל לילדים ווזניאק מציג את מחשב אפל לילדים צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

 

ווזניאק הסביר שלראייתו, חשוב להקנות למכונות אתיקה בסיסית, אולי בדמות כללי הרובוטיקה של אסימוב שהראשון שבהם הוא לא לפגוע בבני אדם. "אנחנו לא רוצים מכונה שחושבת במקומנו או מחליטה בשבילנו בנושאי אתיקה", אמר.

 

 

 

הוא התייחס גם לתחום הבלוקצ'יין: "הוא אולי בועה, אבל הוא במסלול הנכון", אמר. ווזניאק אמר שבלוקצ'יין יכולה להיות טכנולוגיה טובה לתכנוני נדל"ן, מכירות ותחומים נוספים, אך יש בו הרבה רכיבים מיותרים שייקרסו עם הזמן. "אפל פיי ושירותים אחרים נכנסים לטריטוריה של הבנקים, שמאוד מרגשת אותי", הוסיף. "אפל פיי היא לא בנק שמגן על הכסף ויש הרבה מקום לעוד פעילות בתחום הפיננסי. בלוקציין הוא אחד הדברים שיכולים להגן על הכסף כמו בנקים. לאנשים צריכה להיות פרטיות עם הכספים והמידע שלהם. אנשים חותמים כיום על ההסכמות ברשת וצריכים תקנות שלא לוקחות את הטכנולוגיה לאחור, אלא שומרות על אנשים".

 

הכותב הוא אורח ויזה באירוע

בטל שלח
    לכל התגובות
    x