זוהי בשורה של ממש עבור משקיעי "גבעות עולם". לראשונה, חברו אנשי המקצוע הבכירים בתעשייה המקומית לחברה מיומנת ומתמחה מארה"ב. המטרה: מימוש פוטנציאל הנפט של "גבעות עולם". המשמעות עבור המשקיעים: גב של ניסיון רציני ומהימן, להצלת ההשקעה הכספית שלהם, שנראתה כבר אבודה.
מזה תקופה ארוכה שהפרויקט משותק. הסכסוך בין "השותף הכללי" ל"שותף המוגבל" מונע גיוסים כספיים מהותיים חדשים, ולאחר שנים של ניהול בלתי יעיל לא מתבצעת כל פעילות בשדה הנפט. בפועל, נכס של עם ישראל, אשר כבר הוכח שיש בו כדי להפיק כמויות משמעותיות של נפט, עומד דומם. חמור מכך, הפוטנציאל הטמון בשדות של גבעות בסיכון של אובדן מוחלט בקרוב יחד עם כספי המשקיעים שירדו לטמיון. באחרונה אף החליט הממונה על הנפט מטעם המדינה לבטל את החזקה, וזאת בכפוף להזדמנות אחרונה שניתנה לשותפות להשיג את כל האישורים הרלוונטיים למתווה מוסכם ומפורט לפיתוח החזקה ולהציג מקור מימון זמין ומידי לכך להנחת דעתו של הממונה, והכל עד ליום 20 ביוני, 2018.
|
|
צילום: רודי אלמוג
|
כעת, בדקה ה-90, מסתמנת תקווה: מתווה להשקעה משמעותית בפרויקט, שיש בה הפוטנציאל לחלץ אותו מהמבוי הסתום שנקלע אליו, תחת הנהלה חדשה ועתירת רזומה, שמאמינה במיזם ומוכנה להזרים את הסכום הנחוץ שנועד לחדש את העבודות במקום. לשם כך היא זקוקה להגיע להסדר, מתווה חדש, מול המשקיעים, אשר ישפר דרמטית את מצב המשקיעים בפרויקט לעומת מצבם בהיעדר השקעה ואובדן החזקה. עד ה-20 ביוני. זהו הדד ליין. וזה תלוי בכל אחד ואחת מאיתנו.
השותפות החדשה להשקעה בשדה מורכבת מחברת "שפיר" הישראלית, עם תרבות ניהול פרויקטי ענק בתחום התשתיות; וחברת הנפט הטקסנית RDL, שזה תחום מומחיותה יחד, הן מתחייבות להשקיע ולגייס כ-50 מיליון דולר להתנעת העבודות.
התנגדות ליוזמה ולעשייה, או ציפייה לתרחיש שאינו מציאותי, תביא להמשך הקיפאון: המשך המציאות המדכדכת עבור משקיעי "גבעות עולם", וסתימת הגולל על סיכויי המשקיעים להשיא רווח מהשקעתם, או אפילו להחזיר אותה. מי שעד עתה לא ראה רווחים, וודאי שלא צפוי לראות כאלו בעתיד, אלא ערכאות משפטיות שיארכו שנים, אשר אף ככל הנראה בסיומן יעבור המיזם לידי גוף חדש, שלא חלות עליו חובות כלפי המשקיעים.
זו בהחלט הזדמנות האחרונה. למזלם של מהמשקיעים
כתבות נוספות
איך תציל שותפות ישראלית-אמריקאית את "גבעות עולם"?
הסיכויים והסיכויים של מתווה "גבעות עולם" החדש