מנכ"ל סטרטסיס אילן לוין החליט לסיים את תפקידו
החברה מרחובות מדווחת כי יו"ר הדירקטוריון, אלחנן יגלום, ישמש כמנכ"ל זמני כשבמקביל ועדה מיוחדת של הדירקטוריון תאתר מנכ''ל חדש
חברת מדפסות התלת מימד הישראלית, סטרטסיס, שנוצרה ממיזוג של אובג'ט וסטרטסיס ממינסוטה בדצמבר 2012, הודיעה היום (ג') כי המנכ''ל וחבר הדירקטוריון, אילן לוין, החליט לסיים את תפקידו - לאחר שנתיים בתפקיד.
- פרופ' ליידרמן: "איטליה במשבר קשה - אבל היא גדולה מכדי ליפול"
- הביקוש הגבוה למשרדים דחף כלפי מעלה את הכנסותיה של גב-ים ברבעון הראשון
- אקירוב על המצב הבטחוני: "אין שום השפעה. תיירים לא מגיעים לגדר בעזה"
החברה מרחובות מדווחת כי יו"ר הדירקטוריון, אלחנן יגלום ישמש כמנכ"ל זמני כשבמקביל ועדה מיוחדת של הדירקטוריון תאתר מנכ''ל חדש. אילן לוין יעזוב את החברה ממש בעוד יומיים, ב-1 ליוני 2018, כאשר הוא בעצמו מונה לתפקיד לפני קצת פחות משנתיים, ב-1 ביולי 2016 - לאחר שהחליף את המנכ"ל הקודם דיוויד רייס. לוין שימש כנשיא אובג'ט והיה בחברה מאז שנת 2000, שכאמור מוזגה לתוך סטרטסיס.
מניית סטרטסיס סובלת מחולשה בשנים האחרונות והציגה תשואה שלילית של 33% ב-12 החודשים האחרונים. בתוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2018 שפרסמו בתחילת החודש היא סיפקה דוחות מאכזבים - אך לא הורידה תחזיות להמשך השנה. סטרטסיס הציגה ירידה של 6% בהכנסות שהסתכמו ב-154 מיליון דולר שהיו נמוכות ב-8% מתחזיות האנליסטים.
בשורה התחתונה רשמה חברת המדפסות מרחובות רווח של 2.7 מיליון דולר או 5 סנט למניה, בהשוואה ל-2.4 מיליון דולר או 5 סנט למניה אשתקד. האנליסטים היו אופטימיים יותר וצפו רווח נקי של 4.2 מיליון דולר (תוצאות האמת היו נמוכות ב-34%) ורווח של 7.5 סנט למניה (נמוך ב-33%).
בסטרטסיס צופים כי ההכנסות בשנת 2018 צפויות להסתכם בטווח שבין 670 מיליון דלר ל-700 מיליון דולר. הרווח נקי צפוי להסתכם בין 16 ל-27 מיליון דולר (30 עד 50 סנט למניה).
חלום הולך ומתרחק
למרות תוצאות הרבעון, במבט שנתי נראה כי חלום המדפסת התלת מימדיות רק מתרחק. "הנהלת החברה מאוכזבות מההכנסות ברבעון הראשון, אשר מיוחסות בעיקר לביצועים נמוכים בצפון אמריקה", אמר לפני חודש אילן לוין, עם פרסום הדוחות.
"הירידה הכנסות נובעת מחולשה בהזמנות קצה מלקוחות בממשל לתחום תעופה וחלל". עם זאת, לוין סבור כי הכנסות הנמוכות ברבעון הראשון לא מייצגים שינויים יסודיים בסביבה הביקוש בשוק בצפון אמריקה ולא משנה את התחזיות לשנה.