לאומי: עלייה בהכנסות וזינוק של 17% ברווח הנקי ברבעון הראשון של 2018
הבנק בניהולה של רקפת רוסק עמינח הציג רווח של 730 מיליון שקל, ועלייה של 7.1% בהכנסות שהסתכמו ב-2.06 מיליארד שקל; התשואה להון עלתה ל-9% מ-8.1%; יחלק דיבידנד של 292 מיליון שקל
בנק לאומיבניהולה של רקפת רוסק עמינח פרסם היום (ה') את הדוח הכספי לרבעון הראשון של שנת 2018 והציג עלייה בהכנסות וברווח.
- לקראת פתיחה בבורסת ת"א: לאומי ופועלים במוקד
- ישראכרט ולאומי קארד יורשו ללוות סכום כפול בבורסה
- נקמתה של סלינגר: תובעת לפקח על ישראכרט ולאומי קארד
הבנק סיווג לראשונה בדוחות את אחזקתו בחברת כרטיסי האשראי לאומי קארד כנכס למכירה, זאת משום שהבנק צופה כי ימכור בשנה הקרובה את אחזקתו (80%) בחברה. בנק הפועלים בניגוד ללאומי טרם סיווג את ישראכארט בדוחותיו הכספיים.
עוד עולה מהדוח של הבנק כי הוא רשם עלייה של 7% בהכנסות הריבית שהסתכמו בכ-2 מיליארד שקל. ההוצאות להפסדי אשראי (נרשמות כנגד סכומי הלוואות שהעמיד הבנק וקיים חשש שלא ייפרעו) קפצו ב-29% ועמדו על 100 מיליון שקל. בלאומי מציינים כי הפער נובע משילוב של מערכת מחשוב חדשה שנועדה לזהות חובות בעייתיים בצורה מדוייקת יותר – ולכן "ארגון" החובות הוביל לפער.
כשליש מהכנסות הבנק הן מעמלות. הבנק שלשל לכיסו עמלות בהיקף של 1.04 מיליארד שקל עלייה של 3% לעומת הרבעון המקביל, כאשר בעמלות עצמן רבע מתוכן מיוחסות לעמלות כרטיסי אשראי -בהיקף של 268 מיליון שקל , עליה של 5% לעומת רבעון מקביל.
בהכנסות המימון שלא מריבית צנחו ב80% ומעדו על 51 מיליון שקל הסיבה לכך היא הפיחות שנרשם במהלך הרבעון בערכו של הפאונד. ללאומי פעילות בבריטניה (הבנק היחיד בישראל שפועל שם) ולכן ספג פגיעה בהכנסות משום ירידת שע"ח. גם ירידת המדד גרעה כ74 מיליון שקל , ומנגד ירידה בפועל של שיעור המס קיזזה את שתי ההשפעות.
הוצאות השכר עמדו על 1.06 מיליארד שקל - ירידה של 4.6% לעומת הרבעון המקביל כאשר בפועל ירידת הוצאות השכר בפעילות בישראל היתה גבוהה יותר ומנגד בלאומי BLUSA באמצעותו פועל הבנק בארה"ב חלה עליה בהוצאות השכר עקב גיוס עובדים לקראת הרחבת הפעילות. הבנק הכניס השנה שותפים אסטרטגיים לפעילותו בארה"ב וכחלק מהמהלך גוייסו עובדים להרחבת היקף הפעילות המשותף.
בתוך כך, מדווח הבנק כי הרווח הנקי זינק ב-17% והסתכם בכ-730 מיליון שקל - זאת בהשוואה לכ-622 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנת 2017. התשואה על ההון בתקופה המדווחת עמדה על שיעור של 9% בהשוואה לכ-8.1% ברבעון הראשון אשתקד. בגין תוצאות הרבעון הבנק יחלק דיבידנד בסכום של 292 מיליון - בהתאם למדיניות חלוקה של 40% מהרווח.
בדומה לפועלים גם בנק לאומי הוריד את הרגל מהגז באשראי הצרכני. התיק הצרכני שמסתכם בכ-30מיליארד שקל ירד ב 0.8% מתחילת בשנה ותיק ההלואוות לדיור צמח בשיעור נמוך מאוד של 0.3% - ויתרתו היא 77.7 מיליארד שקל. מגמת הירידה בתיקי האשראי הצרכני בשני הבנקים הגדולים, פועלים ולאומי, מייצגת קו מגמה שונה מזה שקיים בבנקים הקטנים יותר – מזרחי טפחות ודיסקונט שהציגו צמיחה של כמה אחוזים בתיקי הצרכניים שלהם ברבעון הראשון השנה.
מנגד צמח לאומי בתיקי האשראי לסקטור המסחרי ובנדל"ן - מתוך החלטה אסטרטגית של ניהול סיכונים. כך, תיק הבינוי והנדל"ן שיתרתו היא 54.4 מיליארד שקל צמח ב 3.2% והתיק המסחרי שמסתכם ב28.3 מיליארד שקל צמח ב 5.5%. סך תיק האשראי כולו עומד על 271.4 מיליארד שקל – עליה של 1.3% מסוף 2017.