פרינג השקיעה 15 מיליון דולר ב-BTG הישראלית
ענקית הפארמה השווייצרית רכשה את BTG ב-2005 ומפעילה אותה כחברה בת לתחום הביוטק. הטכנולוגיות של BTG משמשות כיום לפיתוח Rekovelle - תרופה חדשה לטיפולי פוריות
- חברת Indeni של יוני לייטרסדורף גייסה 14 מיליון דולר
- קבוצת רנו-ניסאן-מיצובישי משקיעה בקרן מניב מוביליטי הישראלית
- סטורדוט הישראלית גייסה 20 מיליון דולר מענקית הנפט BP
בשנים האחרונות חברת פרינג השוויצרית מתמקדת יותר ויותר ברפואה מותאמת אישית. המודעות הגוברת לתגובות שונות אצל פציינטים שונים לטיפולים זהים הובילו את חברת הפארמה להשקיע משאבים במחקר תרופות תואמות. פר פאלק, סגן נשיא בכיר בחברה אמר ל"כלכליסט" כי הצורך ברפואה מותאמת אישית רלוונטי במיוחד עבור בריאות האישה ופוריות, ושכשליש ממשאבי המחקר של פרינג מופנים לפיתוח מוצרי בריאות נשית.
פרינג רכשה ב-2005 את BTG שמעסיקה היום כ-300 עובדים. לפני כשלוש שנים הפכה החברה השווייצרית את משרדי BTG למטה החדשנות הגלובלי שלה, בהובלת המיקרוביולוג הישראלי דב קנר.
תרופת הרקובל, שקיבלה אישור בארה"ב, היא הורמון לטיפול בבעיות פוריות, שייחודו בכך שהוא מאפשר לרופאים לקבוע מדד יומי מדויק לכל מטופלת באמצעות שקלול של מספר גורמים, ביניהם בדיקת דם ומשקל.
פרינג, שנוסדה ב-1950, מעסיקה כ-6,500 עובדים, מחזיקה בחברות בנות בקרוב ל-60 מדינות, ומשווקת את מוצריה ב-110 מדינות ברחבי העולם. היא מתמחה בפיתוח תרופות מבוססות הורמונים ופפטידים.