אחרי 11 שנה: בלקסטון יוצאת מהילטון עם רווח של 14 מיליארד דולר
הקרן הענקית, שנחשבת למשקיעה הגדולה ביותר ברשת המלונות, הסכימה למכור מניות בהילטון בשווי של 1.3 מיליארד דולר. בכך תגזור קופון של יותר מפי 3 על השקעתה הראשונית ברשת המלונות
קרן בלקסטון, המשקיעה הגדולה ביותר ברשת המלונות הילטון, תמכור 15.8 מיליון מניות של רשות המלונות הנמצאות בידיה בכ-1.3 מיליארד דולר. בכך תצא בלקסטון מההשקעה בהילטון, שאליה נכנסה לפני 11 שנה, עם רווח של 14 מיליארד דולר - יותר מפי שלוש מהשקעתה הראשונית ברשת המלונות.
- הילטון ו־airbnb גנבו את הלקוחות לאקספדיה ופרייסליין
- אתרי ההזמנות הקשיחו את מדיניות הביטולים במלונות
- בלקסטון נסוגה מכוונתה לרכוש 40% מחברת הסייבר NSO
המכירה תביא לסופה מערכת יחסים ארוכת שנים, שכללה עליות ומורדות. בלקסטון נכנסה להילטון כמשקיעה ב-2007, כאשר השקיעה, עם כמה שותפים, 6.5 מיליארד דולר בחברה. אחרי המשבר הכלכלי של 2008 הונפקה הילטון מחדש ב-2013. מאז, מניית החברה יותר מהכפילה את ערכה.
נשיא בלקסטון ג'ונתן גריי, שעד לאחרונה עמד בראש חטיבת הנדל"ן של החברה, ועזר לרקום את עסקת הילטון, יישאר כיו"ר של חברת המלונאות NcLean שבסיסה בוירג'יניה ובראשה עומד כריסטופר נאסטה (Nassetta), ואינו מתכוון לוותר על התפקיד גם על רקע מכירת המניות הנוכחית.
"זו הייתה בהתחלה השקעה מאוד בעייתית, אבל כריס (נאסטה) היה מנהיג מצוין", אמר גריי בראיון לבלומברג. "הירידות התלולות בהכנסות יכלו בקלות לרפות את ידינו, אבל המחויבות החזקה של כל החברה השתלמה בגדול. ראינו הרבה מאוד כיווני התרחבות באירופה וסין עבור החברה הזאת, והתזה שלנו עמדה גם בפני המשבר. זה מה שנתן לנו ביטחון".
בלקסטון ניסתה תחילה לקנות את הילטון ב-2006. העסקה שסוכמה באמצע 2007 ומומנה ע"י Bear Sterns, הייתה ממונפת מאוד - בשיעור של 80%. בעקבות המשבר העולמי ירדו ההכנסות ב-20% והרווחים לפני מיסים, ריבית, ירידת ערך וכו' ירדו ב-40% ב-18 החודשים הראשונים של בעלותה של בלקסטון, אך מאז התהפכו כאמור היוצרות.