$
הייטק והון סיכון

איל וולדמן: אני לא יודע אם הייתי רוצה שגם בני יהיה מנכ"ל

מנכ"ל מלאנוקס סיפר בכנס 2018 Bynet Expo על האתגרים שבניהול חברה גדולה בסביבה טכנולוגית תחרותית. לצידו, דיברו בכנס גם מייסד צ'ק פוינט גיל שוויד ויהודה זיסאפל, יו"ר רד בינת

דרור רייך 16:1215.05.18

היום נערך בת"א כנס הטכנולוגיה 2018 Bynet Expo, שהיה בסימן 70 שנות חדשנות בישראל. בין היתר, דיברו בו גיל שוויד מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט, איל וולדמן מנכ"ל מלאנוקס ויהודה זיספל, יו"ר קבוצת רד בינת.

 

 

״אני שואל את עצמי האם אני רוצה שהבן שלי יהיה מנכ"ל, ואני לא יודע. אם אתה מצליח זה טוב ואם אתה לא אז אתה יכול להרגיש ממש רע״ אמר וולדמן, שחברתו מתמודדת כיום עם משקיעים אקטיביסטים בדמות קרן סטארבורד, שמצהירה על כוונותיה לערוך שינויים בהנהלה. ״יש סיכון בכל מה שזז, כל מה שקורה בחברה זה באחריותך" המשיך וולדמן והתייחס גם לבדידות שבצמרת. ״אתה עובר דברים מאוד קשים, והרבה מאוד מנכ״לים יכולים להרגיש לבד״.

 

מנכ״ל מלאנוקס גם ניסה לתאר במילים פשוטות את מה שהחברה עושה: "אנחנו עושים דבר מאוד פשוט, מה שיש לכל חברות הענק - פייסבוק, עליבאבא - זה תשתיות ענק, מערכות ענק, ואנחנו עושים את החיבורים בין המחשבים, יותר נכון בין מחשבי על, אנחנו מעבירים את הנתונים הכי מהר שיש בעולם״.

 

איל וולדמן איל וולדמן צילום: Omer Moshe T@L

 

״אנחנו היום מוכרים סדר גודל של מיליארד דולר בשנה, אין הרבה חברות ישראליות שהגיעו לסכומים כאלה״ התגאה וולדמן. ״אבל יש לנו עוד הרבה מה לעשות, ולפעמים אנחנו אפילו לא מספיקים לעשות את מה שאנחנו רוצים״. לדבריו, חברות שיודעות לבנות תשתיות חכמות בוחרות במוצרים של מלאנוקס, שלטענתו מאפשרים להן להפיק בין 30% ל-50% יותר מהמכשור הקיים שלהן. ״אבל הכי חשוב זה אנשים - ככל שיש צוות יותר טוב אתה מצליח. אתה צריך להבין לאן הטכנולוגיה הולכת, מה הבעיות שיהיו בעוד שנתיים שלוש כדי לפתח את הפתרונות לכן אנחנו בונים צוותים להרבה שנים. חלק גדול מהחברה הם אנשים שעובדים אצלנו יותר מעשר שנים. יחד עם זאת, האנשים הצעירים הם יותר טובים מאיתנו, למדו טכנולוגיה יותר מהר והדור שאחרי הוא יותר טוב מאיתנו״.

 

״החזון הרע של מתקפות הסייבר מתממש״

 

"אנחנו בהחלט רואים שהחזון הרע של מה שיכול לקרות בעקבות מתקפות סייבר מתממש. זיהומים רבים של איומים שמתחבאים בתוך המערכות הולך הוא גדל״ אמר בכנס גיל שוויד. ״איום הסייבר הוא לא תיאורטי יותר, הוא המציאות״.

 

גיל שוויד גיל שוויד צילום: יובל חן

 

 

״מתקפות סייבר משביתות, ארגונים, בתי חולים, נמלים, מערכות עיתונים וערים״ המשיך שויד. ״למשל העיר אטלנטה הושבתה לאחרונה למשך שבוע בשל מתקפת סייבר על כל השירותים העירוניים. זה קורה כל יום בכל מקום״. לדבריו, כלי אבטחה חדישים יכולים להתמודד עם מתקפות מתקדמות, כשעקב האכילס היא עדיין מכשירי מובייל.

 

״ביחס לאקזיטים הישראליים יש לי חלק שמרגיש גאווה על ההצלחה הישראלית וחלק שמרגיש אכזבה כי חלק מהחברות שנמכרו היו יכולות לגדול עוד כישראליות ולהפוך לחברות ענק" סיים שויד.

 

מהפכה של עננים

 

"המהפכה הדיגיטלית שאנו עדים לה היא מהפכה של עננים, כאשר ענן שירותי התקשורת הוא לב המערכת״ סיפר בכנס יהודה זיספל. ״קבוצת רד בינת מקדמת כיום מספר פתרונות כאשר המודל העסקי הוא של רשת שטוחה שמאפשרת גישה לכל העולם, מה שיוצר הגדלה של ההכנסות״.

 

יהודה זיסאפל יהודה זיסאפל צילום.: אוראל כהן

 

 

״המהפכה הדיגיטלית מונעת על ידי ההייטק, אבל יש לה השפעה גם על החברה וגם על העסקים. המהפכה הדיגיטלית מייתרת את כוח האדם וזה תהליך שילך ויתגבר, אבל המהפכה הדיגיטלית גם דורשת יותר עובדים מיומנים כלומר מהנדסים״ המשיך זיסאפל.

 

 

 

״אנחנו עוסקים בהכשרה של אנשים כהכנה למהפכה הדיגיטלית, יש לנו הכשרות של עולים חדשים לסייבר, יש תוכנית הכשרה למהנדסים בני 45 ויותר, ותוכנית להכשרת מהנדסים מהפריפריה החברתית. החזון הוא שהפערים החברתיים יצטמצמו בזכות המהפכה הדיגיטלית" סיכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x