כנס כלכליסט
"ברגע שלבנקים יש מידע סודי אז שווה לפרוץ אליהם, לכן מוכרחים מערכת מיגון"
כך אמר לוי אורבך, מנכ"ל Voitrax, בפנאל בנושא ניהול סיכונים ורגטק בכנס הפינטק של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי ו-KPMG סומך חייקין. רונן קרטיס, מייסד ומנכ"ל Cappitech: "אני אומר בצורה חד משמעית – ענן לא קשור לסיכון, משנה מה תשקיע ואיזה הגנות אתה עושה"
"בשנה-שנתיים האחרונות כל עולם ההונאה השתנה. היום אנשים פורצים וגונבים 25 סנט מכל לקוח בחברה אקראית, סוגרים את השרת ובורחים. פעם היו צריכים להגיע פיזית לבנקים כדי לגנוב כסף, היום אפשר לעשות את זה מכל מקום", כך אמר מארק גזית, מנכ"ל ThetaRay, בפנאל בנושא ניהול סיכונים ורגטק (טכנולוגיות רגולציה) בכנס הפינטק של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי ו-KPMG סומך חייקין. את הפאנל הינחה כתב ופרשן "כלכליסט" אדריאן פילוט.
פילוט: "איך קרה שהרגטק הפך בין לילה לבר רפאלי של הפינטק?"
רונן קרטיס, מייסד ומנכ"ל Cappitech: "הרגולטורים מקשיחים עמדות, ומבקשים יותר מדי. העיצומים שמוטלים על גופים פיננסיים בלתי סבירים, ולכן יש לשפר את הרגולציה, או לחלופין למצוא פתרונות להקטנת ההוצאות והעיסוק ברגולציה. פינטק צומח, ואנשים מבינים יותר את התחום, בעיקר בזכות פתיחות הרגולטורים והציבור".
לוי אורבך, מנכ"ל Voitrax, חיזק את דבריו של קרטיס ואמר: "כדי להבין את גודל הקנסות, אחד הבנקים נקנס ב-8 מיליון דולר, וזה עצום. הטכנולוגיות שאנחנו מדברים עליהן מתקדמות, ואני חושב שזה מאוד חשוב למצוא את הפתרונות שהבנקים זקוקים להם".
פילוט: "יש לקוחות שלא רוצים לקבל שום דבר באופן דיגיטלי, כי הם מפחדים, מה הסיכונים להעביר את כל הדאטה לענן? אנחנו במציאות יותר מסוכנת?"
גזית: "אנחנו שומעים את המילים המכובסות של הלבנת הון, אבל מאחור עומד ארגון טרור שצריך לבוא ולטפל בזה. כשאנחנו רוצים לבנות עולם בטוח יותר יש 'טרייד אוף' ולפעמים צריך לפגוע בפרטיות. מצד שני אני תומך מאוד בתחום, כי הוא מייצר מקורות הכנסה ויתרונות רבים כמו נוחות שמגדילים את הצמיחה".
אורבך: "כשהתחלנו לפתח את המערכת שלנו שאלנו את אחד הבכירים בתחום איך ניתן להגן על זה. הבכיר אמר: 'ברגע שעובר חשמל – ניתן לפרוץ'. למעשה, ברגע שלבנקים יש מידע סודי אז שווה לפרוץ אליהם. יש סיכונים, ותמיד יהיו, אבל צריך מערכת מיגון".
קרטיס: "אני אומר בצורה חד משמעית – ענן לא קשור לסיכון. משנה מה תשקיע ואיזה הגנות אתה עושה. הרגולטור האנגלי הוציא חוזר והגדיר בצורה ברורה שלא מבדילה בין ענן ולא ענן אלא איך מתייחסים לביטחון המידע. אם אתם מפחדים מענן, אל תתעסקו עם ענן".
פילוט: "יש הבדלים בין הרגולטורים השונים?"
גזית: "הרגולטור האמריקאי זז יותר לאט בהשוואה לאחרים. שמעתי מקודם יותר את המפקחת על הבנקים חדוה בר, שאומרת שאנחנו קצת מאחור, וזה בסדר כי יש גופים שנמצאים עוד מאחורינו. כל נושא הפרטיות של הלקוחות מאוד חשוב, ויש נושאים נוספים כמו מניעת יצירת פרופילים של לקוחות. לסינגפורים קל יותר לאשר ולכן הם המתקדמים יותר בתחום הזה, ואני מקווה שהרגולטור הישראלי יקבע תקנות מתי בינה מלאכותית תוכל לשמש כבוררות בבית משפט שתקל על הביורוקרטיה".
פילוט: "האם לישראל יש יתרון ברגטק בהשוואה לעולם?"
גזית: "אני חושב שיש לנו יתרון גדול יותר. אם בעולם הסייבר יש מגבלות, שקשה למכור לסין למשל, ברגטק זה מאוד חשוב. הזכירו פה את AliPay (שירות התשלומים המקוון של עליבאבא), ואנחנו לא מודעים לכל הבעיות שיש להם. בסין יש מיליונים עם אותו השם, ואיך נדע להבחין ביניהם? נדרשת טכנולוגיה".
אורבך: "אני פונה ליזמים ויזמות, אני חושב שהשוק מצליח, וגילינו שבזכות נחישות וקצת עזרה מהשם ניתן להצליח".