$
משפט

נפתח משפטו של אמיר ברמלי: "אדם עתיר כריזמה הפיל בפח ציבור מכל קצוות הארץ"

לדברי התובע, "ברמלי ניצל את סביבת הריבית הנמוכה, וגייס מאות מיליוני שקלים בהבטחה שהם יושקעו בהלוואות לטווח קצר. אבל הכספים הלכו לעסקים שונים שלו - משוקולד, דרך רהיטים ועד מסעדות". ברמלי: "טענות הרשות יסתברו כמופרכות עד כדי הזויות"

תומר גנון 09:5808.05.18

לאחר עיכובים רבים, וכמעט שנתיים לאחר שהוגש כתב אישום נגדו על הונאת משקיעים, נפתח הבוקר (ג') בבית המשפט המחוזי בת"א משפטו של איש העסקים אמיר ברמלי, בעל השליטה בקבוצת רוביקון וקרן קלע שקרסו, המואשם בהונאת משקיעים. לפי כתב האישום שהגישה מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), קרן קלע שבבעלות ברמלי גייסה למעלה מ-400 מיליון שקל ממאות משקיעים, ללא פרסום תשקיף, תוך הבטחת תשואה חריגה, כתוצאה מהשקעות בסיכון נמוך ותוך מסירת מצגים כוזבים בדבר אופי ההשקעה. ברמלי, כך נטען, העביר את כספי המשקיעים לחברה הפרטית רוביקון שבבעלותו. שם השתמש בהם, בין היתר, לצורך רכישת חברות עתירות סיכון וכן לצרכיו האישיים.

 

09:50 - העד הראשון, מנהל המכירות של קלע שהם גביזון, סחט תגובה נדהמת מהשופט כבוב כבר עם תחילת עדותו. גביזון שעבד בקרן מספטמבר 2013 נשאל על מסלולי ההשקעה שהוצגו ללקוחות. על פי הדף השיווקי של הקרן שהוצג באולם, התשואה המובטחת במסלולים נעו בין 10%-12%. "12% לשנה?" נדהם כבוב לגבי אחד המסלולים. גביזון אישר.

 

 

09:45 - "ברמלי ביקש לנצל את האפשרויות החדשות שנולדו עם התרבות השימוש ברשת האינטרנט כפלטפורמה שיווקית המאפשרת נגישות ישירה למשקיעים פוטנציאליים", הרחיב לבני. "הוא ניצל את סביבת הריבית הנמוכה המעודדת חיפוש אחר אפיקי השקעה אלטרנטיביים, והציע לציבור הרחב את השילוב המפתה שבין ריבית גבוהה לסיכון נמוך. הוא מסר להם באמצעות משווקיו כי כספם ישמש להשלמות הון קצרות מועד, קרי לצורך מתן הלוואה לחברות המבקשות לקבל אשראי מן הבנק, כדי שאלה יוכלו להציג לבנק את ההון העצמי הנדרש לשם העמדתו.

 

"ברמלי הדגיש כי בתום הצגת ההון העצמי לבנק, לאחר 72 שעות לכל היותר, יחזור הכסף לקרן. הוא התחייב כי האשראי ניתן רק לחברות שנמצאו איכותיות לאחר בדיקות קפדניות. הוא הבטיח כי נציג הקרן ינכח במעמד מתן ההלוואה וכי קרן קלע תיכנס כמורשית חתימה לחשבון החברה הלווה לשם הבטחת הכסף.

 

"בשיחות בעל פה, בפרסומות בטלוויזיה, באתר האינטרנט ובעלונים שניתנו בסוף כל שנה למשקיעים, הפליא ברמלי בתיאורים על שנה מוצלחת ורבת הישגים, 'דינמית ופורייה' כלשונו, שבה בוצעו מאות רבות של עסקאות השלמות הון; והיד עוד נטויה. בכנסי משקיעים שערך בגני אירועים מוריקים ורחבי ידיים דאג ברמלי להציג למאות הנוכחים אקסלוסיביות ויוקרה. בין מנות שף להופעה פרטית של אמנים ידועי שם, נאם ברמלי בקורטוב של ענווה על הפעילות המתרחבת, על החשיבות הגדולה שבהגשמת חלומות ועל עשייה של יזמים. הכול תוך שהוא מבהיר כי הקרן בוחרת מתוך אלפי השקעות רק מאה, וזאת, כך לדבריו אל מול המשקיעים, שכן "ההון הוא שלכם ויש לנו אחריות לשמור עליו".

 

"אלא שתמונת המצב במציאות הייתה שונה בתכלית", המשיך עו"ד לבני. "בפועל קרן קלע כלל לא ביצעה השלמות הון ל-72 שעות. מאחורי מסך העשן שאפף את פעילות החברה, לרבות מול עובדיה שמודרו מכל מידע הנוגע לפעילות הקרנות, שימשו הכספים לשלוש מטרות מרכזיות: האחת, להשקעות שחלקן הגדול סטרטפיסטי באופיו ומסוכן בטיבו, כמו בחברות לשוקולד, לרהיטים מיד שנייה או למסעדות.

 

"השקעות אלה שימשו את ברמלי לשם הצגת חוסנה, עוצמתה ועומקה של קבוצת רוביקון, ושירתו את קלע בגיוס משקיעים חדשים שלא ידעו ששרשרת החברות מומנה בעיקרה מכיסם של משקיעים כמוהם. השנייה, לתשלום ריבית חודשית ללקוחות הקרן, שלא הסתירו את שביעות רצונם מקרן המשלמת 'כמו שעון', בלי שידעו שגיוסם שלהם נועד בין היתר לתשלומן של אותן ריביות. השלישית, לצרכיו הפרטיים של ברמלי עצמו, שמשך מחשבונות הקרן מיליונים רבים ומימן לעצמו חיים נוחים, מרווחים ונטולי דאגות. משקיעי קרן קלע, חלקם כאלה שכספם מוגבל והשקעותיהם מדודות, איבדו בעקבות השקעתם בחברה – לא פעם כזו של מאות אלפים ואף מיליוני שקלים, ממון רב".

 

09:25: "מדובר במכת מדינה שלשיטת רשות ני"ע זקוקה לטיפול", אמר התובע בתיק עו"ד יוני לבני עם פתיחת הדיון. "התיק שאנחנו מביאים בפני ביהמ"ש מלמד באיזה קלות יכול אדם עתיר כריזמה להפיל בפח ציבור מכל קצוות הארץ. מדובר בהונאת פירמידה: הבטחת לתשואה גבוהה, להעדר סיכון וזאת ללא פיקוח, תוך הקפדה לתשלום חודשי בלי קשר לתוצאות, תוף הפקת כנסים מושקעים ומצגי מרמה שונים.

 

"ברמלי ניצל את סביבת הריבית הנמוכה, וגייס מאות מיליוני שקלים בהבטחה שהם יושקעו בהלוואות לטווח קצר. אבל הכספים הלכו לעסקים שונים שלו - משוקולד, דרך רהיטים ועד מסעדות – וגם לכיסו האישי של ברמלי כדי לממן לעצמו חיים נוחים ואקסקלוסיביים".

 

"הסנגורים יטענו", הוסיף עו"ד לבני, "שחלק מההשקעות – כמו חברת איזבוב או וובי – הצליחו, ורשות ני"ע היא זאת שהפילה את הקרן. על כך נאמר: הוא לקח כספים תוף הבטחה להשקעה אחת, ועשה בהם שימוש אחר. ללא פיקוח, ללא תשקיף ובין היתר גם לכיסו האישי".

 

בכתב האישום, שהוגש על ידי סגן מנהלת מחלקת ני"ע בפרקליטות, חנה קורין, ועו"ד לבני, נטען כי "קלע יזמות קיבלה כספי משקיעים בסכום שעלה על 350 מיליון שקל, וקלע בטוחות כספים בסכום של כ- 75 מיליון שקל. בד בבד, העביר ברמלי כ-25 מיליון שקל מכספי המשקיעים שגייס באמצעות קרנות קלע לחשבונות פרטיים שלו או של קרוביו, או לחברות בבעלותו הפרטית שאינן חלק מקבוצת רוביקון. ברמלי הוסיף למשוך כספים לחשבונות הפרטיים, גם כשמצבה הכלכלי של החברה הלך והורע".

 

אמיר ברמלי, בעל השליטה בקבוצת רוביקון וקרן קלע שקרסו אמיר ברמלי, בעל השליטה בקבוצת רוביקון וקרן קלע שקרסו צילום: עמית שעל

 

ברמלי מכחיש את האישומים נגדו. בשבועות האחרונים, לאור רשימת עדי התביעה הארוכה ובהם מאות משקיעיו של ברמלי, ניסו הצדדים לצמצם את מספר העדים שישמעו כדי לייעל את המשפט.

 

מאמיר ברמלי נמסר: "אני שמח מאוד על תחילתם של הדיונים, חיכיתי למועד זה זמן רב. חרף התקופה הקשה ולמרות שהדרך עוד ארוכה, יש לי אמון רב בבית המשפט ואין לי ספק כי לכשיונחו בפניו העובדות, טענות הרשות יסתברו כמופרכות עד כדי הזויות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x