הפודקאסט של ד"ר חגי פולקמן: כשחוכמת ההמונים מגיעה לדיגיטל
ד"ר חגי פולקמן, מומחה לחוכמת ההמונים ומנכ״ל Co-Play, מספר על הפלטפורמה שמאפשרת יצירת דיון וקבלת החלטות מרובות משתתפים
מכירים את הבלגן שנוצרה קבוצת הוואטסאפ של הורי הגן, ועד הבניין או כל קבוצת אינטרסים אחרת כשדיון ברומו של עולם עולה על הפרק?סביר להניח שכן. איך מנתבים דיון כזה לא רק לתהליך מסודר, אלא גם לכזה שמכיל קבלת החלטות מסודרת והוגנת בסוף?תשאלו את חגי פולקמן, מומחה לחוכמת ההמונים ומנכ״ל Co-Play.
"חוכמת המונים לא אומרת שהמונים חכמים, אלא מגדירה באילו תנאים ההמונים יתנהגו בצורה חכמה", מסביר פולקמן את היסוד מאחורי הפיוח שהוא מוביל - הפלטפורמה שמאפשרת לייצרדיון ולקבל החלטות מרובות משתתפים. "Co-Play היא מערכת עם ממשק אפליקטיבי המאפשר לנהל דיון המוני בעל השפעה גדולה יותר בכל מיני נושאים. בגלל מהפכת הידעאנשים רוצים להשפיע ולהיות יותר מעורבים ו Co-Play- מאפשרת את הדבר הזה.
"מחקרים ב-MIT הגדירו מהי אינטליגנציה קולקטיבית, של קבוצה – ולא מדובר בסכום האינטליגנציות של חברי הקבוצה. אחד הנתונים שגילו היא שקבוצות עם נשים הצליחו יותר. אינטליגנציה רגשית שמאוד מפותחת יחסית אצל נשים מאוד משפרת את האינטליגנציה הקבוצתית. אנחנו מיישמים את אותם פרמטרים, ומבקשים לאפשר לכל הכוחות להישמע. גם אנשים שלא יכלו להגיע אבל הם חלק מהקבוצה יכולים בסוף לקחת חלק בהצבעה, שמגיעה לכל אחד באמצעות האפליקציה.
האם הוא מאמין שיצליח לשנות את תרבות הדיון? "ככל שהצורך יילך ויגבר", אומר פולקמן, "יהיה צורך בפיתרון– ואנחנו מציעים פתרון שיהיה קשה מאד להסתדר בלעדיו".
האזינו לשיחה המלאה וגלו איך מתאימים את תרבות הדיון הישנה לעולם הטכנולוגי של היום, איך מייצרים תרבות דיון במדינה שבה כולם צועקים ואיך הרשתות החברתיות שינו את חוכמת ההמונים.
האזינו לפרקים נוספים בסדרת הפודקסטים "שיחה מהעתיד" של בזק.