יורוקום ומשפחת ויל ימכרו בבורסה את אחזקותיהם באנלייט ב-180 מיליון שקל
לאחר השלמת המכירה צפויה חברת האנרגיה המתחדשת להישאר ללא גרעין שליטה; השלמת מכירת המניות תותנה באישור מחזיקי האג"ח מסדרה ב'
חברת יורוקום ומשפחת ויל ימכרו מחר בבורסה את אחזקותיהם בחברת אנלייט אנרגיה הבורסאית. המכירה תהיה לגופים מוסדיים בשוק ובהיקף של כ-180 מיליון שקל.
- לאחר הנפילה במניות סלקום: אלשטיין משך הצעת הרכישה ליורוקום
- דרמה בחלל תקשורת: הממשלה כופה את בניית עמוס 8 בתעשייה האווירית
- סיידוף והבנקים מתקרבים לעסקה - הבנקים יגיבו מחר לטיוטת הסכם
יורוקום, שנשלטה עד כה בידי שאול אלוביץ', מחזיקה ב-14.8% ממניות חברת האנרגיה המתחדשת בשווי של 125 מיליון שקל. את המכירה היא תבצע יחד עם שותפתה לשליטה בחברה, משפחת וייל, שתמכור כ-6% ממניות שבהן היא מחזיקה בשווי של כ-50 מיליון שקל. לאחר השלמת המכרז צפויה אנלייט להישאר ללא גרעין שליטה והשלמת מכירת המניות יפקע הסכם בעלי המניות שלה, שעליו חתמה יורוקום עם משפחת ויל, ועם המנכ"ל גלעד יעבץ, סמנכ"ל ההנדסה והתפעול, עמית פז, וסמנכ"ל השיווק והפיתוח העסקי, צפריר יואלי.
שלושת האחרונים מחזיקים יחד בכ-5% ממניות אנלייט, ושניים מתוכם אף מכהנים כדירקטורים בחברה. יורוקום היתה זו שפנתה בשבוע שעבר לבית המשפט וביקשה אישור למכירת המניות לאחר שהוצא נגדה צו פירוק שיכנס לתוקף היום. הפניה נעשתה בשיתוף הבנקים הנושים של יורוקום, דיסקונט הפועלים והבינלאומי שנציגיהם מונו כבעלי תפקיד מטועם בית המשפט ותמכו במכירה. התמורה תיכנס לקופת שלושת הבנקים.
השלמת מכירת המניות תותנה באישור מחזיקי האג"ח מסדרה ב' של אנלייט לתיקון שטר הנאמנות של סדרת האג"ח, מאחר ששטר הנאמנות הקיים מאפשר למחזיקי האג"ח להעמיד לפירעון מיידי את מלוא החוב כלפיהם במקרה של שינוי שליטה בחברה.
המחזיקים יצביעו היום על שינוי השטר כך שמכירה בבורסה לא תיחשב כאירוע העברת שליטה. אנלייט פועלת בתחום האנרגיה המתחדשת בישראל ובאירופה. בישראל עוסקת החברה בתכנון, הקמה והפעלה של פרויקטים פוטו-וולטאיים. החברה נסחרת בשווי של 840 מיליון שקל, אנלייט סיימה את 2017 עם הכנסות של 4.37 מיליון שקל ועם רווח נקי של 1.1 מיליון שקל. לחברה הון עצמי של 330 מיליון שקל וחוב פיננסי של 942 מיליון שקל.