טלגרם נאסרה לשימוש באיראן, בניגוד להבטחת רוחאני
המערכת המשפטית במדינה הורתה לחברות האינטרנט לחסום את הגישה לאפליקציה, בה משתמשים כ-40 מיליון איראנים. זאת, בניגוד לדעתו של נשיא המדינה - מה שמשקף קונפליקטים בצמרת השלטון
- אמזון וגוגל עומדות לפגוע ב"חמקנות" של טלגרם
- טלגרם הושבתה לשעות ארוכות בשל תקלת שרתים
- רוסיה מנסה לחסום את טלגרם - ובדרך, פוגעת בגוגל ואמזון
המערכת המשפטית הורתה לחברות האינטרנט באיראן לחסום את הגישה לטלגרם, שבו משתמשים כ-40 מיליון איראנים. מוקדם יותר השנה נחסמה באופן זמני הגישה לטלגרם ולאינסטגרם, במטרה לבלום את ההתנגדות החברתית לאחר המחאה האנטי-ממשלתית הגדולה ביותר מזה עשור, שבה יצאו לרחובות אלפי אזרחים איראניים.
אתמול (ג') גילו איראנים רבים כי אינם יכולים להיכנס לחשבונות הטלגרם שלהם, שחלקם משתמשים לצורכי עבודה. הרשתות החברתיות פייסבוק וטוויטר גם כן חסומות במדינה אולם ווטסאפ, שבבעלות פייסבוק, עדיין זמינה.
לדברי המערכת המשפטית, החסימה נעשתה משום שבפלטפורמה המוצפנת עושים שימוש מחבלים וגורמים המבקשים "לפגוע באחדות הלאומית" ולהצית אי שקט במדינה.
רוחאני הבהיר כי הוא מתנגד לחסימתן של רשתות חברתיות, במסגרת ניסיונו לפתוח את המדינה לעולם. שר המידע והתקשורת בממשלתו של רוחאני מוחמד ג'וואד עזארי ג'הארומי אמר לסוכנות ידיעות סטודנטיאלית אתמול (ג') כי הוא מתנגד למהלך. אתמול הודיעה הממשלה שהחלטות מסוג אלו ייעשו בידי המועצה האיראנית העליונה לביטחון לאומי - גוף שבראשו עומד הנשיא, ולא המערכת המשפטית.
גולמאלי ג'פרזאדה, חבר פרלמנט, אמר בראיון לאתר איראני בעל צביון פרו-רפורמי כי חסימת טלגרם תעמיק את הפער בין העם למשטר. "אי אפשר לחסום תקשורת. החסימה של טלגרם לא פותרת אף בעיה של העם – לא את האבטלה, לא את האינפלציה ולא כל בעיה אחרת".
לטלגרם יותר מ-200 מיליון משתמשים ברחבי העולם. השבוע במוסקבה הפגינו אלפי אנשים נגד החסימה של הרשת וקראו לנשיא פוטין להסיר את החסימה. טלגרם תוכננה מראשיתה להתמודד עם כלי צנזורה ממשלתית, באמצעות דילוג בין כתובות דומיינים, מה שמאפשר לעקוף חסימות. חלק מהדילוגים הללו מתבצעים דרך שרתי גוגל ואמזון, שהודיעו אתמול שלא יאפשרו פעולה זו. החלטה זו צפויה להקשות על משתמשי טלגרם ודומותיה - אך לא לחסום לחלוטין את היישומים.