$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

אינטרנט זהב ובי-קום בסכנת השעיה מהמסחר בנאסד"ק

המועד האחרון להגשת הדו"חות השנתיים המורחבים היה אתמול, אולם משרד סומך-חייקין סירב לחתום עליהם שכן לפי החוקים בארה"ב נדרשת התייחסות של רואי החשבון לחשדות לפלילים. החברות הנסחרות ביקשו ארכה של 15 יום, ואם הדו"חות לא ייחתמו הן יועברו לרשימת 'מעבר לדלפק' שמונעת גיוס חוב ציבורי

גולן חזני 20:0601.05.18

התפתחות דרמטית בקבוצה בראשות שאול אלוביץ': החברה האם בי-קום ובעלת השליטה בה אינטרנט זהב לא הגישו את הדו"חות הכספיים השנתיים ל-2017 לרשות ני"ע האמריקאית והן צפויות לספוג מכה קשה של השעיה מהמסחר בנאסד"ק.

ל"כלכליסט" נודע כי הדו"חות לא הוגשו משום שרואי החשבון של שתי החברות לא הסכימו לחתום עליהם לפי כללי הביקורת האמריקאיים. כללים אלה, בניגוד לכללי הביקורת הישראליים, דורשים בקרה על האירועים הפליליים - אם יש חשד לאירועים כאלה בחברה. במקרה של פירמידת בזק ידוע כי בעל השליטה בקבוצה אלוביץ' נחקר במשטרה וברשות ני"ע בפרשות שונות במסגרת תיק 4000.

 

 

 

כדי לחתום שהתבצעה בקרה שכזו, ולתת לה התייחסות, רואי החשבון של החברה נדרשים לקבל את הראיות הרלוונטיות ולפיהן לקבל החלטה. מכיוון שבישראל רואי החשבון לא רשאים לקבל לידם את הראיות, לא התאפשרה החתימה כאמור. בניגוד לכללי הפיקוח האמריקאיים (יו.אס גאפ), הכללים הישראליים של דוחות IFRS לא דורשים התייחסות של רואי החשבון לאירועים הפליליים, כך שהם חתמו על דו"חותיה השנתיים של בזק.

 

 

  

שתי החברות ביקשו ארכה של 15 יום להגשת הדו"חות והן צפויות להגיש דו"חות לא מבוקרים באיחור, אלא אם יצליחו לשכנע את משרד רואי החשבון שלהן סומך-חייקין לחתום עם הסתייגות לגבי האירועים הפליליים. אם הדו"חות לא ייחתמו, הסנקציה המיידית צפויה להיות העברה לרשימת הפינק-שיט ("מעבר לדלפק"). החברות הנסחרות ברשימה זו מתקשות לגייס - וזוהי תקופה קריטית מבחינה זו שכן אינטרנט זהב נדרשת לבצע גיוס של 150 מיליון שקל כדי לעמוד בהחזר החוב שלה למחזיקי האג"ח.

 

דורון תורג'מן מנכ"ל אינטרנט זהב ובי-קום דורון תורג'מן מנכ"ל אינטרנט זהב ובי-קום צילום: אוראל כהן

 

דורון תורג'מן, מנכ"ל אינטרנט זהב ובי-קום מסר ל"כלכליסט" בתגובה כי החברות "יגישו את הדו"חות הכספיים שלהן עד ה-15 במאי, בחתימת רואי החשבון. רואי החשבון אינם מסרבים לחתום על הדו"חות ומנהלים תהליך ביקורת תקין. הארכת המועד ב-15 יום הינה תהליך מקובל ופשוט בארה"ב והאישור לכך ניתן אוטומטית לכל חברה. תהליך הביקורת בשנה זו מורכב וארוך יותר ולכן החברות עושות שימוש בזכותן החוקית להארכה. אכן לאור האירועים בקבוצת בזק צפויים הדו"חות הכספיים של החברה לכלול מעין הסתייגות ('qualified opinion'), והחברה מפנה לתיאור העובדתי המדויק כאמור בדיווח שפורסם על ידה בהקשר זה. הדו"חות יוגשו באופן מלא במועד הנדרש ולאחר מכן נראה כי ברשות ני"ע בארה"ב יבחנו אותם ויעריכו האם יחולו מגבלות כאלה או אחרות על החברה לאור אותה 'הסתייגות' - אולם בשלב זה החברה אינה יכולה להעריך את ההשפעות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x