בלעדי לכלכליסט
פינוי־בינוי במרכז יהוד יצמיח 1,350 דירות
284 דירות ישנות ייהרסו במסגרת המיזם, ו־950 ייבנו במקומן. 400 דירות הוקצו ליזמים בשטח פתוח להגדלת הכדאיות. התוכנית תועבר לוועדה לתכנון מהיר
עיריית יהוד־מונוסון אישרה השבוע לקבוצת כתב לקדם בניית 1,350 דירות במסגרת פינוי־בינוי במרכז העיר, לאורך הרחובות קדושי מצרים ובייקובסקי, כך נודע ל”כלכליסט”. 950 דירות חדשות צפויות להיבנות במקומן של 284 דירות ישנות המיועדות להריסה, ו־400 דירות נוספות ייבנו ב"קרקע משלימה" בשטח פתוח ממערב השייך ליהוד. מדובר בקרקע שנועדה להגדלת הכדאיות הכלכלית של מיזמי התחדשות עירונית. עם תוספת הבנייה בקרקע המשלימה יינתן לחברה היזמית יחס גבוה למדי של 4.75 דירות חדשות על כל דירה ישנה שתיהרס.
את הקרקע המשלימה צפויה קבוצת כתב לקבל בשטחה של תוכנית מקב"ת גני יהודה, שסופח בשנה שעברה ליהוד כדי לאפשר את התרחבותה. התוכנית כוללת כ־4,100 דירות בשטחים הצמודים ליהוד ממערב, והיא מצויה כיום בשלבי התנגדויות בוועדה לתכנון מהיר (ותמ"ל).
ההחלטה לקדם את התוכנית התקבלה ביום א' השבוע בישיבה שהתקיימה בלשכת ראשת העירייה יעלה מקליס, בנוכחות ראשת המינהלת להתחדשות עירונית בעיר ענת לרנר, מנכ"ל קבוצת כתב יהודה כתב ואדריכל התוכנית גיל שנהב. מיקליס חתמה על אישור התכנון, כשעל פי הסיכום תועבר התוכנית בהמשך הדרך לתכנון מהיר בוותמ"ל.
1,350 הדירות החדשות שכתב צפויה לבנות יצטרפו ל־1,332 דירות חדשות שצפויות להיבנות במקום 366 דירות ישנות במתחם מוהליבר, שכבר הוכרז כמתחם מועדף למגורים על ידי קבינט הדיור והועבר לוותמ"ל. בסך הכל כוללת תוכנית האב להתחדשות העירונית של יהוד־מונוסון בנייה של 5,500 דירות בשלוש פעימות. עוד בטרם גובשה תוכנית האב להתחדשות עירונית, היתה יהוד אחת החלוצות בתחום הפינוי־בינוי עם שלושה פרויקטים שאושרו בה בהיקף של מאות דירות. בין הפרויקטים שקודמו בה נמצאים מיי מצלאווי בן 85 הדירות של מצלאווי, פרויקט הגנים התלויים של אאורה, ופרויקט לוגאנו של ים סוף בבעלות אלי פפושדו.
על פי החלטת מועצת מקרקעי ישראל תהיה רשאית כל רשות מקומית להקצות לשטחים פתוחים עד 15% מכלל הדירות המאושרות בה לבנייה, במטרה להגדיל את הכדאיות הכלכלית של יזמי התחדשות עירונית. בשיחה עם "כלכליסט" אמרה מקליס כי בהתאם להחלטה זו, ליהוד־מונוסון בנק של 1,000 דירות בקרקע משלימה שתוקצה ליזמי פינוי־בינוי. עוד אמרה כי אף שהנטייה נכון להיום היא להעביר את תכנון המתחם לוותמ"ל, ייתכן כי בסופו של דבר תעדיף העירייה לקדם אותה בצינור הנורמטיבי, כלומר דרך הוועדה המחוזית. "מדובר בתוכנית שתשנה את ליבת העיר לרווחת התושבים. המימון למהלכים יגיע מהמדינה, שמאמינה ביהוד־מונוסון ובעתידה ומשקיעה בה", אמרה.
מנכ"ל קבוצת כתב, שנבחר לאחרונה ליו"ר ארגון הקבלנים והבונים תל אביב־יפו־בת ים, אמר: "מדובר בפרויקט פינוי־בינוי ראשון שיוצא לפועל בסיוע קרקע משלימה באישור משרד השיכון ורשות מקרקעי ישראל. הפרויקט תוכנן וייבנה בעירוב שימושים, מגורים לצד שטחים ציבוריים, אזורי מסחר ופנאי, ובאופן כזה יביא להתחדשות ופריחה של מרכז יהוד־מונוסון".