ועידת התעשייה
אדם תבור: "כל פעילויות הייצור של העתיד שלנו יוחלפו על ידי מערכות אוטומציה ורובוטים"
תבור, מייסד שותף ו-COO בכיטוב מערכות, אמר את הדברים בוועידת התעשייה והוסיף: "לבן אדם יש יכולת מדהימה לבצע בדיקה ידנית. אבל כמו שאנחנו מכירים היכולת האנושית היא מוגבלת ונהיית יותר יקרה"
"הדבר הראשון אחרי שרוכשים מוצר חדש זה בדיקה קפדנית. אם אנחנו מוצאים פגם קטן זה לא טוב. זאת הסיבה שיצרנים משלמים מיליארדרים כדי להבטיח שהמוצר יהיה מושלם. הפתרון הראשון לזה הוא להביא מומחה שרוכש חומרה ייעודית שכותב תוכנה ועושה אינטגרציה. הבעיה עם הפתרון הזה שהוא יקר ולוקח זמן ותפור למוצר אחד. בסופו של דבר רק 5% מהיצרנים של העולם משתמשים בזה. זה מותיר לנו את הבדיקה הידנית", כך אומר היום (ב') אדם תבור, מייסד שותף ו-COO כיטוב מערכות בוועידת התעשייה הישראלית של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי ובזן.
- מנכ"ל שיכון ובינוי: "לא היתה לנו שליטה על לאן הלכו תשלומי מזומנים, עכשיו אנחנו יודעים שחלק מהמזומן הלך לפרוטקשן"
- יפתח רון טל: "רפורמת החשמל תגרום לכך ש-70% מהייצור יהיה פרטי"
- עופרה שטראוס: "אין מחיר שבו אהיה מוכנה למכור את החברה"
לדברי תבור, "לבן אדם יש יכולת מדהימה לבצע בדיקה ידנית. אבל כמו שאנחנו מכירים היכולת האנושית היא מוגבלת ונהיית יותר יקרה. ולמרות כל זה יצרנים משלמים מיליוני דולרים בשביל זה".
תבור הציע פתרון אחר. "הייחודיות שלנו מבוססת על ארבע עקרונות: היכולת ללמוד, היכולת לזהות פגמים, הגמישות התפעולית והיכולת לבדוק מגוון רחב של מוצרים. במערכת שלנו במקום תהליך שנמשך כמה חודשים יש לנו בן אדם אחד בקו שמגדיר את הבדיקות למערכת וזה לוקח מספר שעות ולא חודשים".
עוד ציין תבור כי, "המערכת יכולה לזהות מגוון רחב של דפקטים ועל אותה מערכת ניתן לבדוק מוצרים שונים של רפאל או כתר או מלאנוקס. כל הדבר הזה הוא מעבר לנושא של מוצר תקין או לא. אני אסיים בתחזית שאולי היא קודרת . אנחנו מאמינים שכל פעילויות הייצור של העתיד שלנו יוחלפו על ידי מערכות אוטומציה ורובוטים. בסופו של דבר הכל יהיה רובוטים ואוטומטי לחלוטין".