פרשת קיימברידג' אנליטיקה: גם טוויטר מכרה מידע של משתמשים
לא רק פייסבוק: גם מתחרתה מכרה לאלכסנדר קוגן, החוקר שהעביר את מידע אישי לקיימברידג' אנליטיקה, גישה למידע ברשת החברתית. בטוויטר אישרו את הדיווח
טוויטר מכרה לאלכסנדר קוגן, החוקר שהעביר את מידע פייסבוק לקיימברידג' אנליטיקה, גישה למידע ברשת החברתית – כך חושפת סוכנות בלומברג. לפי הדיווח, גם מידע זה הגיע בסופו של דבר לידי חברות ייעוץ פוליטיות ללא ידיעת או הסכמת המשתמשים.
- אלכסנדר קוגן: פייסבוק הפכה אותי לשעיר לעזאזל
- פרשת קיימברידג' אנליטיקה: החשוד בגניבת המידע מנסה לטהר את שמו
- מדליף מחדל קיימברידג' אנליטיקה יעיד בפני הקונגרס
קוגן הוא דמות מרכזית בפרשת קיימברידג' אנליטיקה. אפליקציית שאלון אישיות שיצר החוקר לפייסבוק שימשה לקצירת פרטיהם של 87 מיליון גולשים והיתה הבסיס לניתוח העומק שבוצעו במטרה למפות את האישיות שלהם. קוגן גם הקים חברה משלו בשם Global Science Research) GSR), שלדברי בלומברג קיבלה גישה נרחבה למידע הציבורי בטוויטר, שכלל חודשים של פוסטים, למשך יום אחד ב-2015.
בטוויטר אישרו את הדיווח. "ב-2015 קיבלה GSR גישה חד-פעמית לדוגמאות אקראיות של ציוצים פומביים מתקופה בת חמישה חודשים שבין דצמבר 2014 לאפריל 2015", נמסר מהרשת החברתית. "על סמך דיווחים אחרונים, ערכנו בדיקה פנימית משלנו ולא זיהינו גישה למידע פרטי של משתמשי טוויטר". טוויטר ציינה ש-GSR שילמה בעבור הגישה למידע, ושהיא חסמה את קיימברידג' אנליטיקה וגופים שקשורים אליה מפרסום אצלה.
טוויטר מספקת לחברות ומפתחים גישה למידע פומבי באמצעות כלי ה-API שלה, וכן מוכרת מידע לארגונים שמשתמשים בו לצורך ניתוח אירועים, סנטימנט או שירות לקוחות. לקוחות ארגוניים יכולים לקבל את הגישה הרחבה ביותר, שכוללת ציוצים מ-30 הימים האחרונים ועד ציוצים מ-2006. כדי לזכות בגישה זו נדרשים הלקוחות להסביר איך הם מתכננים להשתמש במידע ומי יהיה המשתמש הסופי. טוויטר לא מוכרת גישה למידע פרטי כמו הודעות אישיות, ומשתמשים חייבים לאפשר אקטיבית שיתוף מיקום בציוצים שלהם.