מתנדבי Restart יפתחו טכנולוגיות לשירות נכי צה"ל
השבוע ייערך אירוע ובו ישתתפו מומחים מרחבי הארץ, שינסו לבנות מוצרים ושירותים שיוכלו להקל על חייהם של פצועי צבאות - מנכויות פיזיות ועד הלם קרב ופוסט-טראומה
מחר (ב') יתחיל בתל אביב אירוע פיתוח - מייקתון - של עמותת Restart, במסגרתו יתגייסו מומחים מתנדבים מרחבי הארץ לפיתוח פתרונות לאתגרים של פצועי מערכות ביטחון. הרעיון הוא לפתח מוצרים ושירותים שיוכלו לשפר את איכות חייהם של נכי צה"ל וצבאות אחרים בעולם.
- קרן תעוזה תנהל את פעילות ההון סיכון של עיריית חיפה
- חברת הסטארט-אפ Culture trip מגייסת 80 מיליון דולר
- הממשלה הודיעה על הקצאת 20 מיליון שקל לקידום ההייטק במגזר הערבי
כלל הפתרונות יועלו בפלטפורמה של מיזם המייקרים TOM - Tikkun Olam Makers ויאפשרו לכל אדם עם מוגבלות דומה להשתמש בהם. המייקתון יתמקד ב-12 אתגרים המבוססים על סיפורים אישיים של פצועי צבא מהארץ ומהעולם: 7 מישראל, 4 מארה"ב, 1 מאירופה.
פצועי צבא מגיעים מצבאות שונים, אך התחושות זהות לכולם. הם סובלים מכאבי הפציעה, הלם קרב, התמודדות עם החזרה לשגרה והחיים בתוך הקהילה: נעם בן ה-33 נפצע בעזה לפני 9 שנים מפצמ''ר ואיבד רגל; חירות נפצעה במהלך שירותה בצה"ל וסובלת מ-CRPS; הנרי שירת בסיירת הצבא הצרפתי ונפצע קשה ברגלו במהלך שירותו באפגניסטן; ג'ף שירת בצבא האמריקאי וכיום סובל מפוסט טראומה קשה. נעם, חירות, הנרי וג'ף לחמו בצבאות שונים וסובלים מפציעות שונות, אך התמודדותם עם "היום שאחרי הפציעה" דומה ומשותפת לכל פצועי הצבא בעולם באשר הם. המייקרים ינסו להמציא פתרונות לארבעתם ולפצועים נוספים, במטרה שאלו יאפשר להם לשפר את איכות חייהם.
המיזם נולד מפעילות של עמותת Restart המסייעת לפצועי צבא לצאת ממעגל הפציעה לעולם העשייה באמצעות חשיפה לעולם הטכנולוגיה והיזמות. הפעילות החלה לאחר מבצע צוק איתן, על ידי פצועי צה"ל ומתנדבים מהעולם העסקי, כשמטרתם המשותפת היא לשפר את חיי הפצועים בעזרת הידע, הניסיון והקשרים העסקיים של היזמים ואנשי העסקים. אחרי שיקום ארוך פיזי ונפשי, פצועי צה"ל מוצאים עצמם מתקשים לחזור למסלול החיים ולהמשיך הלאה ומייסדי Restart מאמינים שבעזרת שילוב בעשייה חיובית וחיבור לקהילה חמה ניתן יחד לחשב מסלול מחדש.
המייקרים שמשתתפים באירוע יגיעו משלל תחומים - מעצבים, מתכנתים, מהנדסים, פיזיוטרפיסטים, רופאים, פסיכולוגים ועוד - וביניהם גם נציגי חברות טכנולוגיה מובילות. במשך שלושה ימים ינסו המפתחים לבנות פיתרון לפצוע שונה, שנועד לעזור לו בתחום חיים אחר. בהמשך, יפותחו אבות הטיפוס של המוצרים לרמה בת-שכפול, באמצעות הפעילות של מיזם TOM ברחבי העולם.
במסגרת האירוע, שייערך במתחם Impact Labs, יעמדו לרשות המייקרים תשתיות שונות לפיתוח וייצור, ביניהן מדפסות 3D של חברת סטרטסיס. באירוע יקחו חלק חברות כאלביט בנק הפועלים, קונטרופ, זינגר, Orbs, יחידת אופ"ק של חיל האוויר, ארגון Bewell, קרן שוסטרמן וקרן JVP.