החברה לחקר האינטרנט תנסה לגייס שוב - הפעם התמורה תשמש להשקעה
החברה היפנית כשלה בניסיון הגיוס בפברואר, שעיקר התמורה ממנו יועדה לחתמים. בנוסף, חברת הנדל"ן של האחים דורון אביב ודפנה הרלב תנסה לגייס בתל אביב 200 מיליון שקל, לפי שווי של 600 מיליון שקל
החברה היפנית לחקר האינטרנט מנסה להנפיק בשנית את מניותיה בבורסת תל אביב, אחרי שבסוף פברואר היא כשלה בניסיון הגיוס הראשון שלה, שבו חסרו לה מיליון שקל.
- פוזלת לחו"ל, מגייסת בת"א: גלוברנדס מקדמת גיוס לפי שווי של מיליארד שקל
- לפני ההנפקה: חברת גלובל־אי הישראלית גייסה 20 מיליון דולר מאייפקס
- אייס מתכננת לגייס 100 מיליון שקל בהנפקה בבורסה
ישתתפו גם גופים מיפן
שלשום שבה החברה, שמתמקדת בטכנולוגיות הקשורות לאינטרנט, והגישה תשקיף לקראת הנפקה, אבל לא נקבה בהיקף הגיוס המבוקש. ההערכות הן
כי החברה לחקר האינטרנט תסתפק הפעם בשווי של 100–80 מיליון שקל. בניגוד לניסיון הקודם, הפעם צפויים להשתתף בהנפקה גם גופים מיפן, כדי לאפשר לה להצליח.
ניסיון הגיוס הקודם של החברה היפנית, שבשליטת המייסד, היו"ר והמנכ"ל הירושי פוג'יווארה, נעשה לפי שווי של 220 מיליון שקל אחרי הכסף. סכום זה הופחת ל־80 מיליון שקל לפני הכסף ביום ההנפקה, בעקבות הביקושים הדלים שהיו, אבל גם במסגרתו הצליחה החברה למשוך ביקושים של 19 מיליון שקל.
ההנפקה הזאת עשתה כותרות כשנודע כי 62% מכספי הגיוס אמורים היו להגיע לחתמים ולדרג המקצועי שמלווה את ההנפקה — כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט". התמורה ברוטו בהנפקה היתה אמורה להיות 20 מיליון שקל, ומתוך הסכום הזה יועדו 12 מיליון שקל לעורכי הדין (מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות'), רואי החשבון (קסלמן וקסלמן) והחתמים (דיסקונט חיתום, בראשות צחי סולטן). החברה שילמה להם חלק מן התמורה, אף שההנפקה לא יצאה לפועל.
דיסקונט חיתום אמורה להוביל את ההנפקה של המכון לחקר האינטרנט גם הפעם. לפי התשקיף, התמורה מההנפקה אמורה לשמש לרכישה ולהשקעה בטכנולוגיות או בחברות, בעיקר בישראל וביפן — כאלה העוסקות בתחומי פעילותה של החברה, וכן להקמת פעילות של מחקר ופיתוח, שתבוצע בעיקר במדינות אלה.
ההכנסות של החברה לחקר האינטרנט עמדו ב־2017 על 9.1 מיליון דולר - עלייה של 14.6% לעומת 2016, אך ההפסד התפעולי שלה גדל באופן משמעותי, מ־79 אלף דולר ל־3.1 מיליון דולר. בסוף 2017 ההון החוזר של החברה היה שלילי, בהיקף של 3.6 מיליון דולר. המזומנים ושווי המזומנים שבידי החברה עמדו על 8.9 מיליון דולר, לאחר שהציגה אשתקד תזרים שלילי מפעילות שוטפת, בהיקף של 661 אלף דולר.
מכרו את אוסיף לגאידמק
גם חברת הנדל"ן קבוצת אביב, שבשליטת דורון אביב ואחותו דפנה הרלב, נערכת להנפקה בתל אביב, לפי שווי של 600 מיליון שקל לפני הכסף. את ההנפקה תוביל אקטיב חיתום של עומרי לוי, יוצא דיסקונט חיתום. אביב תנסה לגייס לפחות 200 מיליון שקל במניות וסכום נוסף באג"ח.
החברה, שיוזמת ומשווקת פרויקטים למגורים ומסחר, נוסדה ב־1963 בידי האב משה אביב, שנהרג בתאונת רכיבה ב־2001. הבניין הבולט שהקימה הוא מגדל משה אביב בצומת עלית ברמת גן. אביב והרלב מכרו לפני כעשור את חברת אוסיף שהיתה בשליטתם לארקדי גאידמק, תמורת 600 מיליון שקל. אוסיף הגיעה לכינוס נכסים ונרכשה בידי שלמה אייזנברג, בעל השליטה בישרס.